188 x bekeken

Inschattingsfout Bleker

agd.media
Een publiek debat over een persoon heeft altijd nare trekjes. Zo ook nu met Marc Calon, de kortstondige speciaal adviseur van staatssecretaris Bleker inzake Dienst Regelingen. Toch is het goed dat de Tweede Kamer zich op deze zaak heeft gestort.

Over Calon is in de Kamer veel gezegd. Er werd op de man gespeeld. De Blauwe Stad is erbij gehaald, en zelfs Icesave. Zaken die helemaal niks te maken hebben met Dienst Regelingen.

De enige echte en goede reden waarom de Groninger boer/bestuurder voor deze adviseursrol niét de juiste persoon was, is het feit dat hij al vijf jaar lid van de raad van advies van de Dienst is. De slager die zijn eigen vlees keurt. Dat is wat blijft hangen.

Het gaat in het publieke debat voortdurend over de geloofwaardigheid van de politiek, over de kloof tussen burger en bestuur en over mensen die het pluche te zeer liefhebben. De opkomst van de PVV is hier mede aan te danken. Geen wonder dat de Kamer hier op gespitst is. Bleker was gebelgd over de houding van de Kamer. Grotendeels ten onrechte.

Door zijn oude maat Calon voor deze klus in te schakelen, maakte hij gewoon een inschattingsfout.
Voor de inhoud van de zaak is het wel erg jammer. Nu duurt het nog langer voor er orde op zaken komt bij Dienst Regelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.