Redactieblog

273 x bekeken 5 reacties

Wordt Wakker Dier nu wakker?

Grote bedrijven zijn beter voor het dierenwelzijn. Dat is de uitkomst van een studie van het LEI.

Daarmee vallen alle argumenten van Wakker Dier, Partij voor de Dieren en dat soort organisaties in het water. En nu eens kijken of de dames en heren van deze clubjes voldoende billen in de broek hebben om dit toe te geven.

Ik vrees het ergste. Ze verheerlijken het verleden, dat helemaal niet zo goed was voor de dieren. Neem de koeien. Die stonden vroeger bij mijn vader de hele winter op stal. Vastgebonden. Ze konden anders niet dan staan en liggen. Een paar vierkante meter was hun levensruimte. Wat is dat verbeterd met de komst van de ligboxenstal. Ze kunnen eten, wandelen en liggen wanneer ze maar willen. Echt een vooruitgang. Maar dat zien de criticasters van de grotere bedrijven niet.

Ook vergeet men dat op grotere bedrijven meer wordt verdiend. Het inkomen is duidelijk beter dan op de kleine bedrijven. Dat vertaalt zich in investeringen in het welzijn van dieren. Kijk maar eens naar de reportages over nieuwbouw. Welzijn is een belangrijk aspect geworden. Grote bedrijven met een goed inkomen kunnen dat doen. Kleinere bedrijven, die stilstaan zoals Wakker Dier en aanverwanten, willen niet.

Daarom hoop ik dat mensen van de zogenaamde diervriendelijke clubs dit rapport van het LEI lezen en dan eerlijk toegeven dat ze er naast zitten met hun visie. Dat wordt voor hen omschakelen. Een troost kan zijn dat boeren dat al decennia lang doen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Oei dit gaat hard aankomen vlgs mij reageren die clubs hier niet op

 • no-profile-image

  Tis erg rustig met de reacties boertje lunteren, denk zelf dat ze een beetje teut zijn van een overjarige wijntje. Wakker dier nemen de mensen totaal niet meer serieus, omdat iedereen weet dat de woordvoerder van wakker dier een vriendje is van volkert van de G, geen reclame voor de zaak.

 • no-profile-image

  Tis erg rustig met de reacties boertje lunteren, denk zelf dat ze een beetje teut zijn van een overjarige wijntje. Wakker dier nemen de mensen totaal niet meer serieus, omdat iedereen weet dat de woordvoerder van wakker dier een vriendje is van volkert van de G, geen reclame voor de zaak.

 • no-profile-image


  Nogmaals geen reklame voor deze zaak, denk !!!

 • no-profile-image

  boertje lunteren, je hebt helemaal gelijk, DE CLUBS REAGEREN HIER NIET OP !!!
  Ach weten we dat ook weer.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.