Redactieblog

Kortingspercentage verpakkingenbelasting sierteelt 71 procent

Voor de aangifte van de verpakkingenbelasting binnen de sierteelt is het kortingspercentage voor 2011 vastgesteld op 71 procent. Voor 2010 betreft het kortingpercentage 68 procent.

De belastingvrije drempel is in 2011 net als in 2010 50.000 kilo. Deze drempel wordt toegepast na aftrek van het kortingspercentage.

FloraHolland heeft in samenwerking met de HBAG en de VGB voor de verpakkingenbelasting een regeling met de Belastingdienst kunnen treffen die rekening houdt met het hoge exportpercentage van de sierteeltsector. De afspraken zijn vastgelegd in een Algemene Maatregel van Bestuur en gelden voor alle bedrijven die binnen de bloemen- en plantensector actief zijn.

Een uitgebreide toelichting en aanvullende informatie zijn te vinden op de website van FloraHolland. De definitieve aangifte over 2010 dient uiterlijk 31 maart 2011 ingediend te zijn bij de Belastingdienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.