238 x bekeken 1 reactie

Jammer voor de veehouder

agd.media
Eigenlijk nog een wonder dat zuivelverwerker Lyempf zo lang draaiende is gebleven. Toen de Griekse reder John Karageorgis zich begin 2010 aandiende als redder van noodlijdend Lyempf, was hij vol goede moed om het er snel weer bovenop te brengen. Een reorganisatie van de activiteiten en een financiële gezondmaking van het bedrijf zouden spoedig weer tot goede winsten moeten leiden.

De reorganisatie kwam er, de melkontvangst werd ook beperkt. Zij het niet uit eigen keus. Maar de financiële gezondmaking kwam er niet. Karageorgis kwam niet met geld over de brug. Of dat was omdat hij al vrij snel na de aankoop zijn twijfels kreeg over de haalbaarheid van zijn plan, of dat hij gewoon te wispelturig is, moet nog blijken.

Feit is dat er nauwelijks extra geld beschikbaar kwam in Kampen. Dat werd echter wel een halfjaar lang stilgehouden voor de zakenpartners. Uiteindelijk kon het echter niet meer verborgen worden gehouden voor leveranciers FlevoMelk en Noorderland Melk. Die zagen de betalingsachterstand maar niet teruglopen en wilden eindelijk hun geld wel eens. Toen moest Lyempf met de billen bloot. Wat volgde is duidelijk. Wel jammer dat mogelijk weer een kleine speler verloren gaat. Het zijn toch bedrijven die voor de boer de muziek maken naast giganten als FrieslandCampina. Bedrijven om zuinig op te zijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zuinig zijn op dit soort kleine bedrijven ? ik denk het niet !
    Enkele jaren geleden leveranciers aan trekken met mooie beloften en nu al bijna een jaar lang enkele maanden achterstand van melkgeld betalingen .

    Een bedrijf dat netjes elke maand het melkgeld betaald dat zijn bedrijven die muziek maken , daar heb je meer aan dan een iets hogere melkprijs

    Want de Boerenleenbank schrijft ook bij mij iedere maand weer af .

Of registreer je om te kunnen reageren.