Concurrentie

agd.media
Forfarmers profileert zich zelf als een ambitieuze onderneming. Dat uit zich onder meer in de aankoop van een industrieterrein in Oss, waar de komende jaren een nieuwe voerfabriek moet verrijzen. Op zich is dat een opmerkelijke zet van de Oost-Nederlandse coöperatie.

Zuid-Nederland is toch het werkterrein van bedrijven als Agrifirm, Hendrix UtD, De Heus en vele kleinere voerbedrijven. Toch zet Forfarmers de stap. Het bedrijf kiest nadrukkelijk voor groei op
eigen kracht en motiveert de stap uit logistieke overwegingen. Goede overnamekandidaten hebben zich tot nu toe niet gemeld, volgens topman Bert Jan Ruumpol.
Forfarmers wil in Zuid-Nederland groeien. Die groei is alleen te halen door marktaandeel bij de andere bedrijven weg te snoepen. De tijd dat werk en afzetgebieden stilzwijgend werden verdeeld onder de grote coöperaties ligt ver achter ons. Ruumpol liet tijdens de toelichting op de jaarcijfers ook doorschemeren verder te kijken dan alleen Brabant. Hij sluit activiteiten in België of Frankrijk in de toekomst niet uit.
Forfarmers heeft zich ook de afgelopen jaren doen kennen als een onderneming die niet bang is nieuwe dingen op te pakken. Voor de veehouders is dat goed nieuws. Een beetje extra concurrentie op de voermarkt kan geen kwaad. Dat houdt iedereen wakker.

Of registreer je om te kunnen reageren.