Onbezonnen opportunisme

agd.media
Bestuurders van een product- of bedrijfschap moeten er zo langzamerhand moedeloos van worden: het bestaansrecht van hun organisatie wordt door het parlement aanhoudend onder vuur genomen.

Deze week dreigde de Kamer weer aan te sturen op opheffing, maar het CDA wist dit te elfder ure te voorkomen door de VVD en PVV aan te spreken op hun coalitieband.

Met een onderzoek naar een alternatieve invulling van de medebewindstaken en van het Diergezondheidsfonds wist het CDA het voortbestaan weer met in elk geval een half jaar te rekken. Het geeft aan met welk een opportunisme het debat gevoerd wordt: het is een principieel gevecht geworden tussen voor- en tegenstanders, waarbij de inhoud en de gevolgen van een eventuele opheffing er niet toe lijken te doen.

Ook het feit dat de schappen gehoor geven aan de kritiek, door huisvesting en administratieve diensten samen te voegen en zo te besparen op hun uitgaven, doet voor de politieke tegenstanders niet ter zake. Dat het parlement de schappen nog maar recent heeft opgedragen om het draagvlak onder bedrijven te peilen? Onzinnig, want die onderzoeken deugen toch niet. Een parlement dat dermate onbezonnen en onverantwoordelijk te werk gaat, geeft een brevet van onvermogen af en moet niet raar opkijken dat kiezers zich van de politiek afkeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.