Boerenblog

2 reacties

Extreem weer, extreme miss-verkiezing

Het gaat er extreem aan toe in Hongarije. Terwijl het weer alle kanten op zwabbert, houden de Hongaren een plastic miss-verkiezing...

Afgelopen week was het in Hongarije +15 graden, en een dag later was het 0 graden. Hoezo extreem? Bizar, wetend dat tot enkele jaren geleden de stelregel in de Hongaarse bouwwereld was dat na 15 november geen klussen meer werden aangenomen. Dit omdat het een vaststaand feit was dat het na die datum altijd vroor en werken op de bouw onbegonnen werk was. De laatste jaren echter schuift het tijdstip waarop de kou intreedt steeds verder op.

Witte kerst was min of meer gegarandeerd in Hongarije. Dat heeft wel iets. Op kerstavond lopen de mensen zwabberend door de sneeuw. Dat komt omdat het spiegelglad is, maar ook door de Pálinka, zeg maar de Hongaarse jonge jenever. En in de kerk was het veelal verdomd koud. Zó koud, dat zelfs de stem van de voorzanger trillend klonk. Sinds 2006-‘07 is het weerbeeld veranderd. De garantie op een witte kerst is verdwenen, de winter lijkt later te komen.

Glibberen

Winter is ook echt winter. Op de autosnelwegen en grote doorgaande wegen wordt nog redelijk op tijd zout gestrooid, maar op de lokale wegen is het glibberen. Dat doet me weer denken aan de tijd dat ik een jong jochie was en in Glanerbrug woonde. We woonden in een wijk, het Tranendal, waar nog klinkerstenen als wegverharding lagen. Daar kon je ’ s winters schaatsend naar school! En de auto’s gingen zo langzaam dat we ons strategisch opstelden en stiekem aan de bumper of trekhaak gingen hangen en ons heerlijk voort lieten trekken. Rubber laarsjes gleden het beste. Het risico dat de bestuurder pardoes zou remmen of veel gas zou geven was nihil, zo glad was de straat. Nou, zo zien de lokale wegen er in Hongarije ook uit. Voor mensen die veel op de weg moeten, is het een absolute must om winterbanden te hebben. Wat dat betreft kijk ik me hier in Nederland de ogen uit. Twee centimeter sneeuw en heel Nederland staat in 900 kilometer file! De treinen slippen van de blaadjes op de rails of de wissels zijn bevroren.

Ook extreem: miss-verkiezing met ‘plastic dames’

Een ander extreem Hongaars nieuwsfeitje is Miss Plastic Hungary. Eind november verschenen er persberichten, ook in Nederlandse media, over de bizarre wedstrijd Miss Plastic in Boedapest. Oftewel: een wedstrijd tot het kiezen van de mooiste omgebouwde vrouw… Als u goed de foto’s van de schaars geklede ombouwpoppen bekijkt, ziet u dat het blijkbaar in de studio wél koud was... Want buiten was het maar liefst +15 graden.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Patrick

    Hongarije is al lang gekend als het land van de plastieken aanpassingen , ik dacht ook bij nogal wat NL girls ... . Ik vrees dat de ingesteldheid van Hongaarse dames daar ook iets mee te maken heeft , pochen graag op hun mooiheid en tonen dat ook graag , als er dan eens eentje tussenzit die er niet kan aan tillen dan moet dat maar worden gelijk(bij)gesteld . Ik vind die soortgelijke ingesteldheid ook het minpuntje aan Hongaarse vrouwen die daarmee wel eens hun ware identiteit verliezen. Gisterenmorgen nog op de vlucht van Wizzair Ch>B stond madame Ijola kiss naast mij een poppetje blondje niet al te groot met opgestoken paardestaart ,,de lippen en smal wezen slank op alle gebied zag er 16-17 uit . Wat denk je , zag haar identiteits-kaartfoto bleek om een minstens 30 jarige dame te gaan die meer dan een lipopstructie had ondergaan want ze bleek een oud uit elkaar gezakt wezen te hebben. Als ik in mijn Hongaarse stulpje naar het programma kijk van dokter Goeybrechts op VTM en hem zie peuteren onder de bortsen voor een borstvergroting dan keert mijn maag walgelijk raar dat daar geen doden bij vallen . Blijf wie je bent zou ik zeggen aan die Hongaarse dames dan hebben ze nog het ietsje meer dan de doorsnee missen uit holland of Belgie.

  • no-profile-image

    Ed Bakker

    Ronald dat is heel wat intersanter dan een hok met biggen

Of registreer je om te kunnen reageren.