Redactieblog

Boer zoekt echtgenote

Zondagavond, het werk gedaan, de koffie op tafel. Echt zo’n moment om even lekker naar Nederland te bellen. Maar ik probeer het maar niet eens. Want iedereen zal wel voor de buis gekluisterd zitten, samen met die andere vijf miljoen.

Wie zullen ze kiezen, Frank, Marcel en Anne Marie? Gaan ze voor praktisch (”zo’n sterke kerel kunnen we hier wel gebruiken”) of toch voor de liefde? Wij gokken (en hopen) natuurlijk op het laatste. Helemaal met Valentijnsdag. Ja, want wij kijken morgen. Dankzij ons nieuwe, snelle internet hoeven we nu niets meer te missen.

Nou ja, bijna niets. Want de Tros TV Show van vorige week over Boer Zoekt Vrouw in het buitenland, die stond er niet op. En daar waren we nog wel zo nieuwsgierig naar. Helemaal omdat ze hier in Roemenië ook al twee seizoenen van Boer Zoekt Echtgenote hebben gedraaid.
”Die vrouwen lopen allemaal in bikini en zijn alleen uit op de boer zijn geld,” kreeg ik van onze medewerkers te horen. Toen werd ik helemáál nieuwsgierig. Op internet vond ik echter maar een paar filmpjes. Niets eigen Fermier Caut Nevasta-website. Laat staan extra webfilmpjes voor echte fans over knappe, slanke geldwolvinnen. En het enige bloot dat ik zag was van de lingeriereclame boven in beeld.

Toen zag ik in het voorstellingsfilmpje een jonge boer bij zijn blitse BMW knipogen: ”Deze auto zal straks voor mijn meisje zijn.” Tja, over motieven gesproken. Maar verder leek de Roemeense versie aardig op de Nederlandse. Zelfs de begintune.

De dagdate was wél heel anders; een groot dansfestijn met alle vijf boeren en hun dames. En een knappe zangeres. Dat laatste leek me niet echt handig, met vijf vrijgezelle boeren. Maar je moet wat als er in de buurt geen bloemschikcursus te vinden is.

Jammer dat ik de dames later tijdens de logeerweek op de boerderij hoofdzakelijk vóór bezig zag. Hoewel dat hier natuurlijk ook de praktijk is. Bij de reünie zaten in ieder geval vijf gelukkige stellen.
Of Nederland ook is geëindigd met vijf gelukkige stellen, zullen we morgen zien. En dan zijn wíj even telefonisch onbereikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.