Redactieblog

46 reacties

Boer Gijsbert is een natuurboer

Het zal de burgers onder de kijkers niet opvallen, maar boerenkijkers zien het meteen: het is een zootje op het erf van Boer zoekt Vrouw-deelnemer Gijsbert.

De burgerkijkers van Boer zoekt Vrouw zien het waarschijnlijk niet, maar de boeren zien het direct: het erf van deelnemer Gijsbert is een rommel. Burgers zien het kippetje dat lekker tussen het hoog opgeschoten onkruid rommelt en de koe die haar pasgeboren kalf droog likt. De rommel en de mest die tot boven schofthoogte aan de muren kleeft, ontgaat de meesten.
Ziet Gijsbert de rommel en viezigheid zelf niet? Nee. En als hij het al ziet, dan stoort het hem niet, aldus de mensen in zijn omgeving. Die vertellen deze week in het weekblad Boerderij hoe zij hem kennen. Ook de andere boeren en boerin komen aan bod.

Kringloopboer

Wat de buren onder meer vertellen, is dat Gijsbert een kringloopboer is. Hij is lid van de Vereniging voor Behoud van Boeren en Natuur. Kenmerk van die club is dat de leden weigeren mest te injecteren. Ze rijden alleen bovengronds uit, omdat ze van mening zijn dat dat beter is voor het bodemleven en dus ook voor henzelf.
Opmerkelijk vond ik dat veel mensen bij dit weetje meteen zeiden: aha, nu snappen we waarom het zo’n troep is op zijn erf. Die opmerking kan ik niet plaatsen. Kennelijk heerst de opvatting dat de combinatie boeren en natuur per definitie een zootje oplevert. Dat lijkt me onzin. Er zijn ook heel nette natuurboeren met keurig aangeveegde bedrijven. Het is maar net waar je prioriteit aan geeft.

Van passie voor natuur is weinig te merken

Wat hoe dan ook jammer is en blijft, is dat van die hele passie voor natuur, in de serie niets te merken is. Maar misschien komt dat nog. Het is tenslotte februari, tijd om mest uit te rijden…

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A.j

  ik vind het altijd lullig dat je de boeren zo afkraak heb je niks beters te doen of zo ? bij ons is het ook soms een rommel ? dat komt toch ook niet op tv

 • no-profile-image

  Karel

  Ik kreeg vandaag een blad in de bus, ik bekeek de voorpagina en dacht de Story of Privé in handen te hebben, maar het bleek Boerderij te zijn. Boer zoekt vrouw op de voorplaat en een artikel waarin de redactie buren van de deelnemers aan het woord laat. Zielige journalistiek gewoon. Boerderij is voor mij nu defintief geen vakblad meer.

 • no-profile-image

  Herman Karelsen

  Beste Margreet, graag zie ik foto's van een schoon en net bedrijf van een boer die aangesloten is bij dezelfde vereniging als die van Gijsbert.

  mvg,

  Herman

 • no-profile-image

  jan

  Margreet lijkt mijn moeder wel, pffff. Het is belangrijker dat iemand z'n erf veegt dan hoe hij/zij in het leven staat. Ik vind die Gijs een vriendelijke vent die zich niet teveel aantrekt van de buitenwereld en gezellig (en volgens mij vrij gelukkig) z'n eigen leven leeft. Zo zouden er meer moeten zijn.

 • no-profile-image

  Kees

  Ik denk er precies hetzelfde over Karel. En daar betalen we 450 euro per jaar voor. Boerderij bij deze opgezegd.

 • no-profile-image

  Boer

  Met deze abonnementstarieven en advertenties die 7000 euro per pagina kosten, mag je wel wat verwachten. Zegt trouwens nog meer over de adverteerder en diens klanten.

 • no-profile-image

  HERWIN

  Margreet,
  het is inderdaad een rommel op zijn bedrijf. Maar wat is je moraal van dit verhaal ?Promoot je hier je artikel of verwijt je Gijsbert bedrijfsblindheid omdat hij de rommel niet meer ziet?

  Verder vindt ik het slecht dat uitgerekend De Boerderij aan buren en zijn omgeving vraagt hoe hij is.
  Hou je liever bij de feiten, het blad is duur genoeg. Laat het Shownieuws-achtige maar aan anderen over.

  Maak eerder een rapportage over zijn bedrijf en zijn motivatie.

 • no-profile-image

  roelof

  mee eens Herwin , ie hebben groot geliek !

 • no-profile-image

  Wim

  Gijsbert had wel de meeste reacties, dus de vrouwtjes vallen toch voor hem.
  En het zijn toch ook niet de minsten,het programma word boer zoekt vrouw genoemd en niet Fabrieks directeur zoekt vrouw een nieuw fabrieks terrein is schoner te houden als een boerenerf waar de kippetjes nog rond scharrelen.
  Dit is toch ook wat de hedendaagse consument wil zien,ik weet de meesten vinden een fabriekshal met 1000 koeien interessanter maar dat is nog geen reden om tegen boeren als Gijsbert aan te schoppen.
  Laat jouw eigenwaarde niet bepalen door een ander,dan word het anderenwaarde Margreet.

 • no-profile-image

  natuurboer

  Die rommel dat zal wel. Maar waarom hebben we nergens aan gemerkt dat gijsbert iets met natuur heeft? Het was geen seizoen om mest uit te rijden maar hij had het toch wel eens met die vrouwen kunnen hebben over het milieu ofzo. Ik denk dat kro het eruit knipt, natuur is zeker niet spannend genoeg op tv.

 • no-profile-image

  els t.d.

  Wat vervelend weer dat zoveel bezoekers weer de boel afkraken. Boerderij zou een vaklblad zijn en zulke dingen niet moeten doen? Onzin. Ik heb het verhaal met veel pleier gelezen en mijn man ook. Een boerenbedrijf runnen is meer dan alleen werken, het is ook plezier en vertier.

 • no-profile-image

  nooit naar

  IK vond het ook wel leuk. Waarom zou ik alleen maar van die vakverhalen moeten lezen? De Prive en Story schrijven er vast ook over maar die lees ik niet want ik ga nooit naar de kapper. Daar heb ik een buurvrouw voor.

 • no-profile-image

  boer met de pet

  waar gaat het hier om!!!!!Om de rommel of dat hij op zoek is naar een vrouw, hallo nederland word wakker

 • no-profile-image

  W Geverink

  So what dat zijn erf er niet afgelikt bij ligt. Ik vind dat dat zijn eigen zaak is. Bij Gijsbert heb ik de indruk van what you see is what you get. Ik zie een relaxte easygoing persoon die met bzv meedoet om een maatje te vinden en geen poetsvrouw. Whats next Margreet? Is het bedrijf van Richard te mega?

 • no-profile-image

  Piet

  Ach z'n erf is een rommeltje, maar gelukkig doen zowel hij als bijvoorbeeld Richard geen uitspraken dat ze het beter doen dan hun collega's. Natuurboeren hebben er trouwens wel vaker een bende van. Heeft waarschijnlijk ook alles met de ambities en levensvreugd van zowel gangbare als natuurboeren te maken. Interessanter is de vraag welke koe voor de burger gelukkiger eruit ziet. In de stal van Gijsbert of Richard. Ikzelf denk het laatste. Daar zijn de koeien mooi schoon, ruime boxen, etc.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  tjonge jonge wat een goedkope journalistiek, en dat voor zo'n veel te duur blad als Boerderij. Die Gijsbert geniet tenminste nog van het boeren leven, veel boeren doen niks dan klagen en klagen dat ze zo hard moeten werken en niks verdienen, neem een voorbeeld aan hem. En al ligt z'n erf er dan niet helemaal spik en span bij, sow what!!

 • no-profile-image

  zooitje

  O ja, gaan we het nu ineens voor Gijsbert opnemen? Waar praten boeren over aan de keukentafel? En op internet? Over de zooi op zijn bedrijf en dat dat geen beste reclame is en dat we dat zelf nooit zo op tv zouden laten zien . Maar als dat wordt opgeschreven, vinden we die troep ineens niet erg meer? Kom op zeg. Heb jet verhaal in Boerderij trpuwens met plezier gelezen, weer eens wat anders.

 • no-profile-image

  Meteen

  Goedkope journalistiek? Melkveehouder uit Rotterdam, wedden dat je het verhaal meteen gelezen hebt? Deed ik ook. Maar dat ga ik natuurlijk niet hardop zeggen. Dat zou zijn alsof ik in De Kuip ging roepen Hup Ajax.

 • no-profile-image

  boer Gijsbert

  Wat een triest stuk riooljournelastiek doet niet onder voor de manier hoe er in roddelbladen word geschreven en hun info bij elkaar sprokkelen, en dat voor een blad wat een onafhankelijk vakblad zegt te zijn.
  Net na vele generaties trouw lid te zijn mijn abonnement maar eens opgezegd.

 • no-profile-image

  boer

  Ja, wij kennen zo zoetjes aan het schrijven van Margreet wel. Boeren afkraken om maar zo veel mogelijk reacties te krijgen. Niet het goede in de mens (boer) willen zien, maar altijd op zoek naar ellende, en dat zo breed mogelijk uitmeten. Nu meeliften op het succes van BZV, lekker goedkoop hoor. Ik kijk graag naar BZV, en dan zie ik bij Gijsbert een fantastisch mens, die volop bezig is met (DE NATUUR) en volgens mij heeft hij een heel goede keus gedaan.
  P.s. De boerderij-story heb ik enkele jaren geleden al afscheid van genomen!

 • no-profile-image

  Boer

  @Gijsbert. Hoezo triest? Klopt het dan niet wat er geschreven staat?

 • no-profile-image

  Boze Boer

  Nou, Niet Rijke Boer. Ik zal je wat vertellen. Een jaar geleden heb ik heel erg vervelend gereageerd op een stukje van Margreet. Ze had aangifte kunnen doen, maar dat deed ze niet. Ze zocht contact met me en vroeg of het wel goed met me ging. Nee dus. De prijzen waren laag, ik verdiende niks, en mijn zoontje had juist een ongeluk gehad en lag in het ziekenhuis. Dat had ik allemaal op haar afgerageerd. Ze was heel begripvol en wenste me sterkte. Dus wie hier op haar afreageert zit wsch zelf in de nesten en zoekt een pispaal.

 • no-profile-image

  bart

  Effe iedereen in zijn waarde laten, dus ook Gijsbert. Hij mag zijn bedrijf voeren zoals hij wil en dan moet je niet naar het contrast kijken tussen bijvoorbeeld boer Richard en Gijsbert. Ik denk wel dat Gijsbert kan zeggen dat die tent van hem is en ik heb een vermoeden dat achter het bedrijf van Richard meer achter zit. Zou je ook nog uit kunnen zoeken margreet !!
  Maar zeg nu zelf, Gijsbert heeft van de aangemelde potentiele boerinnen wel de de lekkerste van allemaal, en dat is ook veel waard. Dus hij heeft het toch beter voor mekaar dan die andere boeren.

 • no-profile-image

  heinrich

  Het erf van Gijsbert is een realistische kijk op boerenerven. Eerdere uitzendingen van dit programma waren de erven öpgepoest". ( bloembakken met bloemen naar de schuurdeuren). Boeren erven als die van Gijsbert dragen bij als nuchtere kijk op boerenvolk. Ene ik denk dat Gijsbert niet in de gelegenheid is om een GRATIS VADER aan het werk te zetten als schoonmaakhulp. Hij moet zichzelf bedruipen. Nee, prima boer en boerenerf!!! Geen mietje!!!

 • no-profile-image

  Theo

  margreet is een lieve boer;n dochter?
  naarmate ze langer in de stad woont vervreemd ze zich van haar roots,
  haar stukjes geven mij het gevoel van azijn.......

 • no-profile-image

  Piet

  @ Heinrich, ik doe het ook zonder vader, maar mijn erf ligt er spic en span bij. Ik vind de opmerking van Bart uit Brabant wel wat zurig. Zelf heb ik bij een bank gewerkt, en daar heb ik geleerd dat het gezegde: "Rommel op het erf, rommel in de portemonnee" vaak wel opgaat. Andersom is het niet zo dat een net erf een goede financiële situatie betekend. Richard lijkt me wel heel gedreven om te groeien, en als je dan op het goede moment je quotum en grond verkocht hebt kan je in Duitsland grondloos een leuke start maken.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Dat jij met een spic en span erf de hete adem van je bankier uit je nek vandaan kunt houden is een goeie tip Piet. Ik denk dat de grootste frustratie hier is dat Gijsbert zich niks aantrekt van hoe mensen denken over zijn bedrijfsvoering.

 • no-profile-image

  Marnix

  Rommel of rijkdom???? Tis maar net welke bril je draagt.
  Als alleenwerkende vleeshouder met slechts 90 stuks vee op een authentiek (wellicht noemen anderen het: gedateerd of ouderwets) bedrijf kan ik moeilijk de tijd vrijmaken om ons erf er altijd gelikt uit te laten zien. Hekje hier, machine daar, opslag zus en hoopje zo.

 • no-profile-image

  F. De Boer

  Mensen mensen mensen,

  Wat zijn we weer druk met een ander!!
  Ga aan het werk, heb je niets te doen ofzo!!! Gezeik over een ander is altijd makkelijk he. Heb je het al gehoord, heb je dit gezien en dat enz enz, je word dr zo moe van he!!!
  Laat iedereen in zn waarde!!
  Denk eerder dat ze jaloers zijn!

  Mvgr Frans

 • no-profile-image

  peter

  GIJSBERT, Als je dit leest laat ze maar lullen, je hebt wel de mooiste vrouw uitgezocht, Ik denk dat je een hoop mensen jaloers maakt, Ook al is het een beetje een rommel,en vies

 • no-profile-image

  Student

  Boerderij: Kost een berg geeft een heel klein beetje. Ga nu toch is diep in op teelttechnische en strategische zaken (op akkerbouw vlak bv. bodembeheer, duurzame teelt, voedselveiligheid, problemen met grondgebonden ziekten in uien enz enz..).
  Er zijn genoeg zaken waarover vele telers voorgelicht dienen te worden, met boulevard/riooljournalistiek wordt de media al genoeg bevuilt!

 • no-profile-image

  vd berg

  Melkveemagazine, dat is pas een blad waar je wel artikelen met inhoud leest. Boerderij valt me zwaar tegen om via via iets over deze boeren van BZV te weten te komen. Heb dan de moed om te wachten tot BZV is afgelopen en vraag de boeren zelf naar hun verhaal. Net als de boerendochterkalender, ook zoiets. Ik kan beter lid worden van story en de playboy!!

 • no-profile-image

  ap steenbergen

  Ik vind het wel een beetje overdreven, al die reacties van iedereen over dat het bij 'natuur' boeren een bende moet zijn, ik heb een oom en die is ook 'kringloopboer' en die heeft zijn erf wel altijd netjes, het is ook hoe de boer is, en ik denk dat het helemaal niet goed hoeft te zijn voor de sector dat we richard zien met z'n 'mega' stal. wij als boeren vinden dit misschien wel mooi zo'n grote stal en koeien heerlijk in een strohok en schone boxen. Maar ik denk dat de consument toch liever een koe in het land ziet lopen. Ik vraag me af waar we altijd toch over kunnen zeuren.
  Misschien moeten de boeren zich er eens in gaan verdiepen in het kringloopsysteem

 • no-profile-image

  Lekker

  Lekker bezig hier. Hoe was dat spreekwoord ook alweer? Als de boeren ophouden te klagen, nadert het einde der dagen.

 • no-profile-image

  criticus

  Opmerkelijk: veel reageerders hier vinden dat Boerderij geen inhoud biedt. Maar welk artikel staat nu al in het rijtje best gelezen artikelen (rechts op de site)? Precies, alles over de bzv-boeren. Jullie spreken jezelf zo ontzettend tetgen. Allemaal stoerdoenerij.

 • no-profile-image

  piet dildo

  waar kunde oew eigen druk over maken

 • no-profile-image

  bison rancher

  Ik ben niet op boerdery ge abboneerd zo ik heb het verhaal Natuur boer niet gevolgd.Zou iemand mij uit willen leggen wat ze onder Natuurboer verstaan daar.
  Ik zelf heb daar een hele andere voorstelling van in gedachte denk ik.

 • no-profile-image

  Van Dale

  Een natuurboer doet alles op biologische wijze. Veel schoffelen, weinig spuiten....

 • no-profile-image

  jee

  Nieuwsgierig na een lange tijd naar de "boerderij" van tegenwoordig lees ik de afgelopen week soms de boerderij via de site, maar, na het lezen van o.a verschillende reacties over het blad blijkt maar weer dat ik mijn abonnement niet voor niks heb opgezegd enkele jaren geleden. Het blad is nog steeds volgens vele reageerders inhoudsloos, oftewel de story/prive onder de agr. vakbladen. Dus beste lezers, weet iemand welk vakblad met name voor de veehouderij/geiten zeer aan te bevelen zou zijn ?

 • no-profile-image

  bison rancher

  wat is er dan verkeerd aan Natuurboeren?Ik boer mischien nog veel natuurlijker dan Gijsbert.Mijn bisons lopen het hele jaar door buiten en worden in de winter hooi los op het land bijgevoerd,zo ze spreiden de mest zelf.Ik gebruik geen vacines en medicijnen alleen in het uiterste geval.De koeien kalven by zichzelf en worden niet geholpen als er geboorte moelijkheden voordoen(wat trouwens heel weinig voorkomt) Een kogel helpt ze uit hun lijden en het karkas word in het bos gesleept.De wolven en coyotes hebben er een vette bek aan en moeten tenslotte ook leven(probleem goedkoop en voorgoed opgelost,)Een veearts word bij my ook niet rijk,ik heb ze nooit nodig,als ik een zieke koe niet zelf kan opdokteren met de het dart geweer krijgt ie ook een kogel.
  Kustmest en spuit middelen heb ik al in geen twintig jaar meer gebruikt.De jaarlingen krijgen voor een poosje hele ongeplette haver als bijvoer,dus ook niet veel werk aan.
  Het gazon word op tijd gemaaid en rond het huis en de schuren hou ik het opgeruimd.Voor de rest geloof ik het wel.Ik ga net zo lief vissen.Ik leef voor mezelf en niet voor de buurtschap.
  Natuurlijker kan het bijna niet zou ik zo zeggen,goedkoper ook niet.

 • no-profile-image

  henk

  wat een reactie,s allemaal!
  een ding is zeker er zijn maar weinig boeren zo relaxed als gijs.het gaat de burger om het leuke plaatje en een hoge aaibaarheids factor en als het maar niks kost ten slotte. al het mega vinden ze ook niks en finacieel gezien is een gelikt erf niet altijd het beste bedrijf zowel economisch gezien als millieu technish ! veder is arbeids vreugde zeer belangrijk en als je dat niet meer hebt is het einde verhaal succes allemaal in je EIGEN bedrijfs voering

 • no-profile-image

  Kijkster

  Het is wel een lekker ding....!!!

 • no-profile-image

  geertje

  Gijsbert is een leuke sociale vent,Margreet.Is het bij jou altijd opgeruimd??
  En zoals iemand ook al zei, de tent is van hem, Richard is maar bedrijfsleider

 • no-profile-image

  Marnix

  Bison-rancher, zou je aub eens contact met mij willen opnemen.

 • no-profile-image

  bison rancher

  Marnix,mail me. hrbison..gmail.com

 • no-profile-image

  Luna

  Het staat leuk, maar het is en blijft een boer, een natuurboer dat is nog heel wat anders!
  Misschien heeft hij andere dingen aan zijn hoofd die veel lekkerder zijn?

Laad alle reacties (42)

Of registreer je om te kunnen reageren.