Redactieblog

250 x bekeken

SGP en CDA willen meer ooievaars in krimpgebieden

Den Haag - Op de agenda van de Tweede Kamer stond woensdag een bijzonder debat. Op verzoek van de Partij voor de Dieren wordt er gedebatteerd over één ooievaar, die de naam Freedom kreeg.

De sprekerslijst van het debat was uiterst kort: alleen Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en Dion Graus van de PVV hadden spreektijd aangevraagd. CDA en SGP maakten van het ooievaarsdebat gebruik om een ander probleem aan te pakken: de bevolkingskrimp in bepaalde regio’s van Nederland. Via een motie pleiten de partijen voor de inzet van meer ooievaars in deze gebieden, om de bevolkingsgroei op niveau te houden.

Indienders van de motie Ger Koopmans, Henk Jan Ormel en Elbert Dijkgraaf constateren dat uit de geboorte van de zeven miljardste aardbewoner blijkt dat de ooievaar geen bedreigde diersoort is. Maar omdat de Kamer de besluitvorming over individuele ooievaars aan de regering moet overlaten, verzoeken ze de regering om de ooievaarsstand in de krimpregio’s te bevorderen, om hiermee de bevolkingsaanwas in deze regio’s te stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.