Redactieblog

382 x bekeken 1 reactie

Gezag

Er is geen respect meer voor het gezag, zo wordt geklaagd. Onderwijzers, politieagenten, brandweermensen, buschauffeurs, ziekenbroeders, allemaal hebben ze te maken met een gebrek aan ontzag, soms zelfs uitlopend op agressie.

Dat is natuurlijk niet goed te praten , maar wel te verklaren. Over de politie hoeven we het niet het hebben. Het zou me niets verbazen als er ergens een commissaris zit met het onderwerp ”gezagsondermijning politiekorps” in het takenpakket. Ander voorbeeld dus.

Enige tijd geleden was ik met een familielid bij de Eerste Hulp in het ziekenhuis te Doetinchem. Het bleek achteraf om niks te gaan, maar het kostte zeker vier uur om dat te constateren. Eindeloos wachten, vijf keer dezelfde vragen stellen, en wachten. Toen ik informeerde wat er eigenlijk gebeurde, werd mij bits toegevoegd: rustig, wachttijd is ook behandeltijd!

Ik kan me goed voorstellen dat men in Doetinchem veel te maken krijgt met agressie. Men wist zelfs een vreedzaam iemand als ik tot enkele krachttermen te brengen.

Hoe anders de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis in Winterswijk. Ik was daar zondagochtend en ik moet zeggen: snel, vriendelijk, professioneel, efficiënt. Ik kan mij voorstellen dat in Winterswijk veel minder agressie is.

Respect en gezag kunnen worden afgedwongen met machtsmiddelen, zoals gummiknuppels, maar ook door professioneel handelen. Beide samen is het beste. Daarom, heb ik, voor het geval geestelijk overwicht niet werkt, altijd een Walther P5 onder mijn kussen liggen...

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zou de Walther P5 gebruiksklaarr zijn? En is er wel een vergunning om te gebruiken? Zal er niet raar van kijken als Willem zijn Walther P5 zal kwijt raken, niet dat ik inbraak plannen zou hebben, maar toch..........

Of registreer je om te kunnen reageren.