Redactieblog

11 reacties

Beste Esther Ouwehand,

Nu Marianne Thieme vanwege blijde omstandigheden een paar maanden weg is uit de Tweede Kamer treed jij uit haar schaduw.

Dat is goed. Weten we ook wie jij bent. Maar dat stemt droevig. Inhoudelijk tenminste. Je draait gewoon dezelfde plaat af als Marianne. Allemaal kreten, zo las ik in Nieuwe Oogst. Vooruit, een paar als voorbeeld: ‘Regering stuurt boeren naar de afgrond’, ‘PvdD wil terug naar de menselijke maat in de veehouderij’, ‘we kunnen op plantaardige wijze in onze eiwitbehoefte voorzien, dus vlees is niet nodig’, ‘natuur heeft een enorme waarde’ en ’Regeringspartijen bieden kleine boeren geen enkel perspectief’. En bij dat woord perspectief heb je de kern te pakken, Esther. Want dat is het wat jij geen enkele boer biedt. De kleine niet en de grote ook niet. In feite laat je de hele landbouw zakken als een baksteen.

Het zijn mensen, Esther. Boeren, klein en groot, werken hard en met gevoel voor hun bedrijf. Jij wandelt met zevenmijlslaarzen over hen heen. Alleen maar afkraken en geen enkele oplossing aandragend. Je vertelt halve waarheden. Je vergeet dat we in Europa wonen en er een onderdeel van zijn. Je vergeet dat dierenwelzijn en milieu vaak beter gewaarborgd zijn op een groter bedrijf dan op een kleiner. Mijn koeien in de ligboxenstal hebben het beter dan de koeien van mijn vader, die de hele winter vastgebonden stonden in een grupstal. Met slechts een paar vierkante meter leefruimte.

Je bent Wilderiaans bezig, Esther. Hij bant de buitenlanders Nederland uit en jij de boeren. Je belicht de zaak eenzijdig en dat is verdrietig. Voor boeren omdat je ze geen perspectief biedt en voor burgers omdat je ze een fout verhaal vertelt.

Het valt me tegen, Esther, dat je niet meer bent dan een kloon van Marianne Thieme

Vergaderboer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dat milieu beter gewaarborgd is op een groter (lees: intensiever) bedrijf is een grote leugen. Deze leugen is voortgekomen uit het domme telwerk van onze Wageningse kneusjes. (Sorry, INTERNATIONAAL BEFAAMDE 'WETENSCHAPPERS'). Men heeft daar zelfs niet de intelligentie om eens te controleren wat ze aan het doen zijn.

 • no-profile-image

  @Kritische lezer: Gelukkig kunnen agrariers beter tellen dan dat kneusje uit Wageningen, hebben we het nog niet over Roos Vonk gehad die zichzelf wetenschapper noemt maar uit dezelfde hoek komt als Thieme en Ouwehand. Nee, dat zijn mensen waar je op kunt bouwen !!!!!!!!

 • no-profile-image

  Geert, wat Vonk en Stapel hebben gepresteerd is feitelijk nog niet half zo erg als wat de "Internationaal vermaarde Wageningse wetenschappers" presteren. Eerstgenoemden hebben data bedacht, maar niemand ligt ervan wakker of vleeseters nu hufters zijn of niet. De Wageningse kneusjes echter negeren alle signalen uit de praktijk (en dat zijn er nog al wat) en houden halsstarrig vast aan hun eigen gelijk. In tegenstelling tot de Stapel-affaire zijn de gevolgen voor mensen hier wel desastreus, althans voor de akkerbouw en de extensieve veehouders èn niet te vergeten de slachtoffers van de Minasgaten, die heffingen van soms wel 80.000 euro opgelegd krijgen, vanwege dit domme telwerk. Dit achteloos aan de kant gooien van niet welgevallige uitkomsten gaat niet alleen de landbouw maar de hele samenleving gruwelijk veel geld kosten (en heeft het al gekost).

 • no-profile-image

  PvdD wil maar één ding: een einde aan alle dierlijke productie, te beginnen in Nederland. Dat is heel duidelijk en altijd al zo geweest. Op basis waarvan dacht je dat Ouwehand beter zou zijn dan Thieme?

 • no-profile-image

  Ach ze zijn niet wijzer, ze willen de veehouderij exporteren naar landen waar noch geeneens mensenrechten zijn hoe naief kun je zijn. Laatst las ik dat ze dachten dat er steeds meer boeren achter hun stonden ik geloof dat een biologisch veehouder ook niet achter hun staan. We hebben alleen het probleem dat jonge meisjes die voor het eerst mogen stemmen op hun blijven stemmen uit onwetendheid

 • no-profile-image

  Zo'n mevrouw Ouwehand laat een kans liigen. Marianne Thieme heeft naam gemaakt als een veroordelend, onmenselijk type, die alleen maar stokpaardjes berijdt en geen enkel gevoel voor de boer heeft. En dat terwijl in de landbouw er een duidelijke verschuiving is richting duurzaam. Daar had mevrouw Ouwehand mooi op kunnen inspelen. Dat is goed voor dier en milieu. Dat doet ze niet. Een gemiste kans dus.

 • no-profile-image

  Zo'n mevrouw Ouwehand laat een kans liigen. Marianne Thieme heeft naam gemaakt als een veroordelend, onmenselijk type, die alleen maar stokpaardjes berijdt en geen enkel gevoel voor de boer heeft. En dat terwijl in de landbouw er een duidelijke verschuiving is richting duurzaam. Daar had mevrouw Ouwehand mooi op kunnen inspelen. Dat is goed voor dier en milieu. Dat doet ze niet. Een gemiste kans dus.

 • no-profile-image

  mensen laat je niet in de luren leggen. Zij zijn tegen álle dierlijke productie, óók de 'duurzame' of biologische.

 • no-profile-image

  Geen boer, je hebt volkomen gelijk.

 • no-profile-image

  Geen boer, gangbare landbouw IS duurzaam,

 • no-profile-image

  Thieme zou in haar zwangerschapsverlof tijd een spoedcursus (bedrijfs) economie moeten gaan volgen,.. en dan ál haar stokpaardjes nog eens langs gaan.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.