Redactieblog

437 x bekeken

WOZ-waarde woonboerderij niet verlaagd

Een woonboerderij in de gemeente Gouda is volgens het gerechtshof in Den Haag op een juiste wijze gewaardeerd. Het feit dat er in de beurt een motorcrossterrein ligt is geen reden voor een lagere waardering.

Kort samengevat is de uitspraak van Hof Den Haag de volgende:

Belanghebbende, X, is eigenaar en gebruiker van een woning (voormalige boerderij) met garage, berging, drie dakkapellen en een paardenbak. X heeft de onroerende zaak in december 2000 gekocht voor € 1.338.000. In geschil is de WOZ-waarde 2008 (waardepeildatum 1 januari 2007) die door de gemeente Gouda is bepaald op € 1.054.000.'

Hof ’s-Gravenhage oordeelt dat de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde 2008 niet te hoog is. Het hof is van mening dat de gemeente bij de waardering voldoende rekening heeft gehouden met de aanwezigheid van een motorcrossterrein op 500-600 meter van de woning. Hierbij neemt het hof in aanmerking dat het terrein slechts beperkt is geopend (woensdagmiddag en zaterdag). Ook de aanwezigheid van een sportpark op 280 meter leidt niet tot een verlaging van de WOZ-waarde. Dit blijkt ook uit het feit dat X slechts een gering bedrag (€ 12.000) aan planschade heeft ontvangen. Ook de overige omstandigheden die X noemt zijn voor het hof geen reden voor een waardeverlaging. Het hof neemt hierbij nog in aanmerking dat de WOZ-waarde ondanks de stijgende vastgoedmarkt fors lager ligt dan de in 2000 door X betaalde koopsom. Het hoger beroep van X is ongegrond.

Meer informatie: Hof 's-Gravenhage, MK I, 17 november 2010, nummer BK-09/00817

Of registreer je om te kunnen reageren.