Smoezen over Beishuizen

agd.media
Het is een rare gang van zaken zoals Tammo Beishuizen vertrekt bij LTO Noord. Per 1 februari houdt hij ermee op, 11 maanden voor zijn termijn er op zit.

Officieel heet het dat hij zijn nevenfuncties niet meer kan combineren met het voorzitterschap, dat gezien de veranderingen in de wereld steeds meer vraagt. Dat blijkt een smoesje. Met die nevenfuncties valt het reuze mee. Drie bestuursrolletjes ergens bij de Rabobank, voorzitter van de voetbalclub en dan nog iets bij een plaatselijke ondernemersvereniging. Geen lijst waar een goede bestuurder het te druk mee heeft. Er is dus meer aan de hand.

Het feit dat een brief van Beishuizen aan de leden in Nieuwe Oogst niet door hemzelf maar door een ghostwriter is geschreven, wijst daar ook op. Conclusie is dat de voorzitter is weggestuurd. Maar waarom, en waarom die geheimzinnigheid? Gaat het om persoonlijk functioneren of woedt er een richtingenstrijd? Welke rol speelt het geheime rapport van Veerman en Winsemius over de organisatie?

Stof te over voor speculaties. LTO Noord lijkt wel een voetbalclub, zoals het van zijn voorzitter af probeert te raken. Maar uit die wereld weten we dat de ware toedracht van zo’n plotseling vertrek van een bobo nooit lang geheim blijft. Dus, LTO Noord, hou op met verstoppertje spelen en geef de leden waar ze recht op hebben: helderheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.