Redactieblog

In een notendop

Het is oudejaarsdag. Het oliebollendeeg is klaar en hoeft alleen nog te rijzen. Atlas slaapt, dus heb ik even tijd voor mezelf. Lekker mijn boek lezen of iemand in Nederland bellen.

Michel heeft vandaag ook even tijd voor zichzelf en is de e-mails en nieuwjaarswensen van de laatste week aan het beantwoorden. Ik lees over zijn schouder mee.

”Voor ons was het een hectisch jaar en zeker weer veel onverwachte dingen. Vanwege de hectiek en slecht internet is veel van wat in Nederland gebeurd is langs ons heen gegaan. Dat zal komend jaar wellicht beter worden. Positieve kanten dit jaar natuurlijk Atlas waar het super goed mee gaat, de komst van een vrachtwagen koeien en de (langzame) vooruitgang in de bouw.

Negatieve kanten, helaas begrijpen we dat nu pas, dat wat we eigenlijk van het begin af aan al hoorden en wisten: het ingeslepen liegen, bedriegen en stelen. Tot op zekere hoogte gaat het maar om kleine dingen. Maar dit was een goed jaar om te leren hoe om te gaan met personeel en grip op de situatie te krijgen. Boetes, ontslag en camera’s helpen hierbij.

Verder werken we nog op twee locaties met dieren, waarbij we hopelijk in het voorjaar op één locatie kunnen werken en alles efficiënter en gestructureerder in kunnen richten. Hier is het tot nu toe een zacht najaar en zachte winter geweest. We hebben veel kunnen doen. En we zijn net uit de caravan verhuisd naar een eenvoudig afgetimmerde kamer; ons eerste echte eigen huis! We wensen jullie veel gezondheid voor het nieuwe jaar.”

”Dat heb je netjes verwoord,” zeg ik hem. Beknopt, maar inderdaad in een notendop het jaar 2010. Het was een jaar van hoge pieken en diepe dalen. Het nieuwe jaar mag wat dat betreft van ons wel iets minder heftig zijn.

Alhoewel, als de melkkoeien daadwerkelijk op de nieuwe plek komen, mag het van mij wel even weer een heel hoog piekmoment worden. Want dat is toch waar we nu al bijna twee jaar naar toewerken.
En als we later van de eerste oliebollen snoepen, heb ik er alle vertrouwen in dat 2011 ons vast nog veel meer mooie momenten zal brengen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.