Redactieblog

ZLTO: samenwerking medisch en veterinair is verbeterd

ZLTO vindt het goed dat meerdere instanties de aanpak van Q-koorts evalueren.

Dat zegt voorzitter Jeannette van de Ven van de vakgroep melkgeitenhouderij in reactie op het rapport van de Provinciale Raad Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg (PRMVZ). "Het is een nuttig rapport. Ik vind wel dat feiten de basis moeten zijn voor aanpassing van het beleid", aldus Van de Ven.

In het rapport staat dat de samenwerking tussen de humane en de veterinaire sector kan verbeteren. "Die is juist door Q-koorts verbeterd", vindt Van de Ven.

De conclusie dat gezondheid in het landbouwbeleid geïntegreerd moet worden lijkt volgens ZLTO overbodig. "Gezondheid van mens en dier is met elkaar verbonden via regelgeving, ook in RO-beleid. Als op basis van wetenschappelijk inzicht beter beleid nodig is, dan gaan wij daar graag de discussie over aan", aldus Van de Ven.

Ze pleit ervoor om voor een definitieve conclusie over de aanpak van Q-koorts het rapport van de commissie van Dijk af te wachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.