Redactieblog

1 reactie

Vijftien paarden vrij van EIA in Ede

Vijftien van de achttien paarden op een handelsstal in Ede zijn niet besmet met Equine Infectieuze Anemie (EIA).

Dat meldt het ministerie van landbouw. De resultaten van drie andere paarden op het bedrijf die ook getest zijn op moeraskoorts worden later deze week bekend. Vorige week werd in Engeland EIA vastgesteld bij een paard dat afkomstig was uit Ede. Het is niet bekend waar het paard de infectie heeft opgelopen. Het bedrijf is voorlopig geblokkeerd. Paarden die besmet zijn met EIA zijn levenslang drager. De ziekte kan in acute vorm dodelijk zijn voor paarden. De ziekte wordt verspreid via insecten.

De paardensector komt vanavond in een spoedbijeenkomst bijeen om te praten over de gevolgen van de besmettelijke paardenziekte voor de sector.

Eén reactie

 • no-profile-image

  rose both

  sja, 15 vrij... maar toch nog steeds 3 levenslang besmet. En waarom heet het nu opeens EIA terwijl het daarvoor "Moeraskoorts" heette?

  Dit soort koppen is bedoeld om de relatie met insecten aan de aandacht te laten ontsnappen. Intussen blijkt wel degelijk dat het gaat om insekten en waar komen die dan vandaan?
  Men weet nog niet het fijne van de besmettingen, maar het is duidelijk dat er in de landen om ons heen steeds weer besmettingen opduiken.
  Het doet denken aan de knutten.
  Maar ja, wat wil je ook als er een heel netwerk aan natuurverbindingen wordt aangelegd: dat gaan insekten natuurlijk ook gebruiken!

Of registreer je om te kunnen reageren.