Redactieblog

405 x bekeken

Verdachte illegale mestverwerking op vrije voeten

De politie Brabant Zuid-Oost heeft een 41-jarige verdachte van mestverwerking zonder de benodigde vergunningen na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

De man blijft verdachte. Het Regionaal Milieuteam hield de man dinsdag aan, waarna een strafrechtelijk- en bestuurlijk onderzoek plaats heeft gevonden.

Bij het onderzoek zijn vier medewerkers van het bedrijf ondervraagd. Daarnaast is de administratie in beslag genomen en zijn er watermonsters genomen. Het welzijn van de aanwezige dieren was over het algemeen goed. Uit het onderzoek blijkt dat verschillende vergunningen niet aanwezig waren en dat niet aan alle vergunningsvoorschriften werd voldaan. Het gaat hierbij om de inrichting van het terrein en het verwerken van mest. Het strafrechtelijk onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van het Functioneel Parket, waarbij naast ook de gemeente, Algemene Inspectiedienst, Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en waterschap Aa en Maas betrokken waren.

De verdachte is afkomstig uit de omgeving Eindhoven en heeft een varkensbedrijf in combinatie met een containerverhuurbedrijf en verwerkt mest. Een exacte locatie wil de politie niet geven. "Ons werkgebied is van Bergeijk tot Deurne", zegt een woordvoerder van de politie. Ook kan de politie in het kader van het onderzoek niet zeggen of de ondernemer in de mestverwerking samenwerkt met andere partijen. De politie wil niet zeggen of hier alleen bedrijfseigen mest wordt verwerkt of ook mest wordt aangevoerd voor verwerking.

Lees ook: Politie pakt mestverwerker op

Of registreer je om te kunnen reageren.