Redactieblog

319 x bekeken 3 reacties

Varkenshouders willen betere opleiding

Varkenshouders gaan samenwerken om personeel beter op te leiden.

Hiervoor willen de varkenshouders een stichting oprichten die namens de ondernemers gaat kijken naar mogelijke opleidingsvormen. De opleiding is bedoeld voor nieuw en bestaand personeel. Door de schaalvergroting zijn steeds meer varkensbedrijven genoodzaakt mensen in dienst te nemen. In de praktijk blijkt het lastig om aan goed personeel te komen en om dat te behouden.

ZLTO Projecten en ZLTO Advies ondersteunen het project. Het opleiden van arbeidskrachten zal gebeuren via trainingen. De initiatiefnemers voorzien dat organisatie hiervan via de stichting goedkoper kan dan wanneer een varkenshouder individueel zijn personeel een training wil aanbieden.

De oprichting van de stichting staat voor begin oktober gepland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Voedselproducent

  Lijkt leuk, maar ZLTO Advies drijft nu volledig op subsidies van overheden. Nu die terecht meer en meer wegvallen (crisis, einde LNV, einde macht CDA), moet er inkomen uit de markt gehaald worden (dat noemen we privatisering). Ik betwijfel of de varkenshouders nu de beste prooi zijn. Ook zie ik helemaal het "personeelsprobleem" niet, kom op we zitten technisch op het hoogste niveau ter wereld. Vermarkting, daar zit het grote probleem, daar zijn we zeer slecht in, mede door..........

 • no-profile-image

  Han

  Ik hoop, dat alleen de opleiding het probleem is voor de bedrijven. Mondiaal zie ik een afname van de wil om in de landbouw te werken, zelfs landen waar landbouw één van de weinige activiteiten zou zijn om geld te verdienen, lopen de mensen naar de stad om daar in kartonnen / blikken wijken te gaan wonen en dan trachten links om of rechts om brood op de plank te krijgen. Zelf produceren >Ho maar< geeft viese handen en het ruikt naar werken. Heb moed, dan vertrek je naar West Europa of Amerika en ziet daar aan werk of in ieder geval een huis en eten te komen.

 • no-profile-image

  Han

  Toevoeging op onderstaand. In varkens gaan deze jongens echt niet. Vies en ongezond (fijn stof, enge ziektes)

Of registreer je om te kunnen reageren.