72 reacties

Thieme: oprichting dierenpolitie goed nieuws

Fractievoorzitter Marianne Thieme noemt de oprichting van een dierenpolitie 'geweldig nieuws'.

Vandaag meldt dagblad Trouw op basis van uitgelekte gegevens over het regeer- en het gedoogakkoord dat het beoogde kabinet Rutte-Verhagen heeft besloten een dierenpolitie van 500 agenten op te richten. Hoe de organisatie eruit zal komen te zien en wat het takenpakket wordt, is nog niet bekend.

Thieme is blij met dit besluit, zo laat zij via Twitter weten. Wel hoopt zij dat dit niet ten koste gaat van de capaciteit van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit. Ook moeten er volgens haar gespecialiseerde officieren van justitie komen.

De dierenpolitie is een langgekoesterde wens van de PVV, die het nieuwe minderheidskabinet van VVD en PVV zal gedogen. Tweede Kamerlid Dion Graus heeft daar de afgelopen jaren vaak voor gepleit, maar kreeg weinig steun van andere fracties.

Vannacht stemde de Tweede Kamerfractie van het CDA in meerderheid voor de akkoorden. Na het ledencongres van zaterdag vellen de parlementariërs een definitief oordeel. De fracties van VVD en PVV hebben al groen licht gegeven. Waarschijnlijk worden de akkoorden vandaag gepubliceerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vraagtekens met puntjes, daar zul je achter komen. De ene provincie is natuurlijk wat makkelijker dan de andere, maar bij een normale daglengte (dus niet 21 december of daaromtrent) garandeer ik je dat we een heel eind komen. Bij weinig wind en helder zicht doen we het namelijk gewoon vanuit de lucht. Met grondassisstentie! Je weet niet half wat er vanuit een geluidloos zweefvliegtuig alllemaal op te sporen valt! En je hebt er geen benul van hoevér het geknal van dubbelloops incoventielen hoorbaar is! Onder normale omstandigheden al gauw 10 tot 20 kilometer. Dat zoekt dus makkelijk!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vraagtekenman, je begint wartaal uit te slaan. Ik heb helemaal niemand bedreigd, maar jij beschuldigde in een ander forum Spotvogel ervan, dat hij in dat forum ('gevaarlijk spel met wakker dier') Vergaderboer zou bedreigen. Maar iedereen die het aap-noot-mies kan lezen zal beamen, dat daarvan absoluut geen sprake is. Als jij het verschil niet weet tussen reageren op een tendentieus stuk riooljournalistiek en het virtueel uitspreken van bedreigingen, dan adviseer ik je om psychiatrische bijstand te zoeken. Onmiddellijk! Want dit riekt naar gevorderde hysterie! Ook nu weer raaskal jij als een misgeboren kruising tussen een dronken Plantema en een aangeschoten Vergaderboer. Hoezo Stasipraktijken? Hoezo bedreigen? Ik schrijf alleen dat ik in mijn uppie op één dag makkelijk een hele provincie op jachtmisstanden kan checken. Van bovenaf! Heel legitiem hoor en absoluut niet bedreigend voor wie zich aan de regelgeving houdt. Ook van katten weet je duidelijk niks. Mijn huispoes heeft nog nooit geblazen. Mijn aanloopkatertje evenmin. Want als men goed met zijn/haar dieren om gaat, dan gedragen die dieren zich nooit agressief. Want agressiviteit is een primitieve uiting van onmacht. Nou ja: daar weet jij natuurlijk alles van!

 • no-profile-image

  herkauwer

  "Mannetje, daar zul je dan eens achter komen",sprak de struise dame tegen het opdringerige lefgozertje. En zij voegde de daad bij het woord! Vraagtekenstumper, is DIT een bedreiging? Zou het aangesproken 'mannetje' meteen naar het regiobureau zijn gerend om aangifte te doen denk je? Zoals ik al eerder zei: bel een psych en laat je behandelen. Want het is veel zorgelijker met je gesteld dat jijzelf besefffen kunt!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ben je klaar met onzin spuien ??,,?? Ja? Dan kun je de boks ophalen! Dat ik gister en vandaag aan de grond ben gebleven heeft alleen maar met de weersgesteldheid te maken. Want ik heb thermiek en helder zicht nodig om jou en anderen rustig en in stilte van bovenaf te kunnen spotten. Zoals je misschien elders hebt gelezen ga ik straks bij Katja een neut pakken en dan neem ik de heli-chopper. Want rond deze tijd valt er vanuit de Achterhoek niet in Waverveen te komen! Als je mij jouw coordinaten geeft dan kom ik ook een keer bij jou een pintje pakken.

 • no-profile-image

  rose both

  Hallo beste mensen.
  Dat de EHS zonder inspraak en zorgvuldig buiten de MER gehouden is, en daarmee zonder enige aandacht voor de feitelijke situatie onder Natura 2000 is gebracht en zogenaamd EU beleid is geworden, betekent dat er ettelijke honderdduizenden ha.'s worden toegewezen aan " natuur" en dat wordt bevolkt door stadse ambtenaren die gewend zijn dat de gewone werkende mensen wel blijven betalen via de belasting,en dus was de gedachte dat alles wel vanzelf zou gaan als maar eenmaal een machtspositie verworven was . Grond heet macht te zijn. Dat er ook zoiets als maatschappelijke verantwoordelijkheid bestaat komt in het woordenboek van het de huidige natuurbeleidslieden niet voor.

  En waarom beseft niemand dat het intensiveren en industrialiseren van de landbouw juist wordt bevorderd en versterkt door het zo grootschalig beperken van het landbouwareaal?

  Met de dag val ik meer van mijn stoel dat het mogelijk is dat in Nederland zo weinig dóórgedacht wordt, omdat men zo nodig moet scoren.

  Niemand vraagt zich af of de natuur wel gered moet worden. Dat neemt iedereen zo maar aan, op basis van alarmen die blijkbaar meer aandacht trekken dan alles wat om ons heen bloeit, en groeit.

  Laat staan dat er nagedacht wordt over de vraag of de zogenaamde "nieuwe natuur " nu eigenlijk tot resultaat heeft.
  Als het maar nieuw is is het goed?
  Wat is er eigenlijk mis met onze eigen "oude" natuur???

  Ik moet altijd erg denken aan de "nieuwe kleren van de keizer" het is wat je zelf denkt wat het is en het kost je goud geld. En uiteindelijk wordt er helemaal niets geleverd.

 • no-profile-image

  Kees

  Stuur die Ab even een paar dozen condooms, het is te hopen dat hij zich niet voortplant.

 • no-profile-image

  boer

  Volgens mij is er een misverstand. De dierenpolitie gaat zich niet bezighouden met veehouders, maar vooral met slechte behandeling van dieren in "de stad".

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ab Zandstra, ik vraag mij af of jij je wel realiseert dat de taal en de beschuldigingen die jij uitkraamt je nog weleens heel duur kunnen komen te staan. Lees er mijn dossier 'Wachten op de Pandemie' maar op na. Vooral hoofdstuk 135 'Terreur'! Daarin kun je op blz 411 lezen, hoeveel dierenarts Rowdy Jetze Plantema uit Hardenberg mocht dokken voor soortgelijke aantijgingen. Twee ton!

 • no-profile-image

  Ab Zandstra

  @Boerke: Kijk maar alleen naar de kille cijfers: 400 miljoen dieren worden jaarlijks in Nederland door de bio-industrie op een schandalige wijze gehuisvest, getransporteerd en vermoord. Dat is pure criminaliteit ja! Overigens net zo crimineel als huisdieren die worden mishandeld. Dat is OOK crimineel ja. En de jacht ook. Ook jagers zijn criminelen van de ergste soort. Het zelfde geldt voor alle broodfokkers en smokkelaars van levende dieren. Maar vooralsnog staat de bio-industrie gezien de cijfers bovenaan deze boeven-lijst. Keihard aanpakken AL dat tuig dus door de dierenpolitie!

 • no-profile-image

  onno

  Vele mensen mochten willen dat ze net zo goed werden behandeld als wij de dieren behandelen op de landbouwbedrijven Ab.
  Nooit te koud, te nat of te warm, altijd eten op tijd en niemand die aan je kop jammert.

 • no-profile-image

  Boerke

  Zeg Ab, als je dan toch bezig bent, laat dan ook alle milieuvervuilers door de milieupolitie oppakken. Ofwel de autorijders, de vakantiegangers met hun verre (vlieg)reizen etc. etc. Dan wordt het toch lekker rustig op deze aarde voor wereldverbeteraars als jou. Dan zal je wel zelf voor je eten moeten verbouwen. Maar daar heb je vast ook wel verstand van!

 • no-profile-image

  onno

  Of Ab, we kunnen natuurlijk ook 400 miljoen mensen laten sterven per jaar. Dan hoeven er ook niet zoveel dieren geboren te worden. En als die dieren er niet zijn, heb jij er ook geen last meer van. Dieren die er niet zijn, hoeven ook niet in de weide of in de stal. Geen boeren meer en mensen zoals jij kunnen dan weer iemand anders lopen vervelen.
  En als jij nu eens begint geen kinderen te verwekken, maar zeer zeker ook geen hormonen slikken, want die komen in het water, je achterwerk dicht bind, dat geeft H2S vervuiling en niet meer ademt, want dat geeft CO2 vervuiling, wat zullen we dan een rust hebben.

 • no-profile-image

  Ab Zandstra

  Heel goed nieuws dit! Ze kunnen meteen aan de slag in de bio-industrie! Duizenden "ondernemers" die miljoenen dieren op een schandalige wijze laten lijden. Keihard aanpakken die criminelen!

 • no-profile-image

  koetje

  Gewoon niet meer op die gekken zoals Ab reageren Boerke,dan is de aardigheid er het gauwst vanaf.

 • no-profile-image

  Demeter

  Der zijn hier wel een paar collega's in de buurt die solliciteren naar hun 1ste bezoek van de dierenpolitie door hun zieke vee te laten verrekken zonder er een veearts bij te halen. Zou er trouwens ook gekort op worden?

 • no-profile-image

  Boerin

  Eigenlijk schandalig...een dierenpolitie. Dat gaat weer veel geld kosten. 500 man die daags beetje bonnetjes moet schrijven en het dierenleed moeten verminderen. En dan moet er bezuinigd worden...een raar land word het zo langzamerhand dat nederland. "common sense" is er niet meer. Een dierenpolitie...hahaha Iemand die niet goed voor zn dieren zorgt kan toch ook zo wel aangepakt worden? Laten ze echte boeven gaan vangen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe ik ben een rechtstreekse neef van jou en heb met Anti Jacht helemaal geen familiaire zoologische banden. Het gaat mij altijd om inhoud en waarheid. En vooral om waarheidsvinding! Daarom laat ik soms weleens natte winden. Want met klare stront is niks mis!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Herkauwer, die ??,,?? heb wel erg lang bedenktijd nodig dit keer. Toppie man, je heb hem plat gekregen.

 • no-profile-image

  freek

  @Theo, alhier die was van mij maar het is allemaal goed. Ik denk dat de tijd hier is steek de dijken door stap in je roeiboot en zoek elders verblijf Ik zal me kapot schamen als ik dit allemaal aan mensen hier vertel ze lachen me uit. Het vernieuwde nazi duitsland is in nederland ik verwacht een telefoontje of ik niet terug wil komen om soldaat te spelen vallen we belgie binnen

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Rose, niet te voorbarig oordelen graag. Ik kan in mijn uppie en hooguit met hulp van wat plaastelijke tipgevers op één dag een hele provincie zodanig adequaat op jachtmisstanden controleren, dat al na korte tijd iedere jager er de balen van heeft om zich wetovertredend te misdragen. En ik ben bij lange na niet de enige met die technische kennis! Wij willen die nieuwe dierenpolitie best wegwijs maken in de methoden hoe er op de meest functionele manieren jacht- en andere dierenwelzijnsmisstanden kunnen worden opgespoord. Want wij doen al jarenlang bijna niets anders! Best Dier, er zal al gauw blijken dat deze nieuwe politie zoveel misstanden voor de kiezen krijgt, dat er eerder personeelstekort dan gebrek aan werk zal blijken te zijn. Dat vermoed ik niet, maar dat weet ik wel zéker. En voor een overgroot deel is dat te danken aan de valse normen en stinkende waarden van vier kabinetten Balkendende. Such a bloody mess never again!

 • no-profile-image

  Theo

  Voor mensen zoals Ab ,zou je bijna de honger winter 44-45 terug willen

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het wordt al minder zie ik. Pas geleden had men het nog over 500 miljoen dieren!

 • no-profile-image

  M de Hond

  Gaan we ook al die hondenbezitters aanpakken die hun huisdier behandelen als een menselijk kind? -----------Vindt dit nog niet zo een slecht idee maar dieren kun je ook mishandelen door ze veel te vet te voeren.......

 • no-profile-image

  boer

  Dan zal ik mijn poes maar eens wat vaker te eten gaan geven. Voor je het weet zit je in de bak.

 • no-profile-image

  Rhoem

  Ha ha .Hier op dit forum heersen nog al wat PVV sentimenten. Wat krijgen ze....dierenpolitie in bruine uniformen. Als ze eerst maar die spotvogel zijn snavel afbranden.....

 • no-profile-image

  gert

  Ze kunnen direct aan de slag in de oostvaardersplassen !!

 • no-profile-image

  koetje

  Nou Han dat is een mooi bedrag,kun je ook steken in onderwijs en zorg.

 • no-profile-image

  Han

  Koetje. Natuurgebieden in de gaten houden, heeft geen effect. Hier wordt onder aanvoering van dhr. Vera proefneming gedaan, "gaat een dier dood zonder voer". Dit is de enige vivisectie die onder aanvoering van de Kamer is toegestaan zonder enige vergunning en controle. Het dus wel hoofdzakelijk, dierenmishandeling worden en bezoek veehouderij.

 • no-profile-image

  Han

  dhr. Zandstra lijkt me een mensen hater te zijn. Houdt zoveel van dieren (met de mond) dat hij de mens geen hapje vlees gunt, nooit gegund zou hebben en dat terwijl de mens van huis uit een verzamelaar en jager is. Hadden onze voorvaderen deze hobbies niet bedreven had dhr,Zandstra niet bestaan, waren zijn voorvaderen reeds eeuwen uitgestorven. Misschien was het voor de aarde een zegen geweest. Ik kan dhr Zandstra de biotechnologische soja burgers van harte aanbevelen, zijn niet velig dan vlees. Wil dhr Zandstra er het volle profijt van hebben moet hij ze wel eerst laten fermenteren op zijn Chinees anders is het eiwit verspilling.

 • no-profile-image

  ??

  @Herkauwer, tuurlijk 1 hele provincie in 1 dag, je gelooft je eigen speeksel maar wat al te graag.

 • no-profile-image

  gert

  Krijgt dit kabinet ook gedoogsteun van Thieme !

 • no-profile-image

  ??

  Vraagtekens met puntjes, daar zul je achter komen.
  Ik zal daar achter komen, hoe moet je deze zin opvatten! Is toch altijd een vorm van dreigen, niks anders dan spotvogel ook deed.
  Of je doet wat wij zeggen of je komt er achter.Zoals ik eerder schreef een hoop geblaas en weinig feitelijks.

 • no-profile-image

  Bauer mit Herz

  In Duitsland: Stop de terreur tegen onze veehouders! Zie www.stoppt-den-terror-gegen-unsere-tierhalter.de De bescherming van dieren is een gevestigde bezorgdheid bij iedere boer die werkt met dieren.
  Na meer onlangse aanvallen op boerderijen, lanceert de uitgever van een agrarische tijdschrift een actie die de boeren die verantwoord omgaan met hun dieren de rug versterken.

 • no-profile-image

  ????

  ach freek jonge we gebruiken allemaal wel eens een beetje teveel in het weekend, maar wil je op een helder tijdstip nog even uitleggen wat je precies bedoeld met deze lange zin?

 • no-profile-image

  doei

  Ach dit is een vervroegde 1 april grap .

 • no-profile-image

  Gert

  500 agenten op 30.000 vehouders , een voor elke 60 moet budgetneutraal betaald worden. Een agent kost per jaar een ton gemiddeld bonnenquotum per boer zo een 16-1700 euro. Ik zou toch wel bijzonder teleurgesteld zijn in het CDA als ze met deze geschifte Dion Graus ideeen akkoord gaan.

 • no-profile-image

  Boerke

  Ab, je weet niet waar je over praat. Ik denk dat de meeste dieren op de veehouderijbedrijven het beter hebben dan honden in de stad. Hoe durf je agrariërs te bestempelen als criminelen! Schandalig!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Gert, met een speciale dierenpolitie kan er meteen een einde worden gemaakt aan de vreselijke dierenmishandelingen door natuurorganisaties. Die zijn momenteel van proporties die werkelijk alle perken te buiten gaan. Overal loopt vee rond dat van top tot teen onder de klissen, stekelnoten, distels, doorntakken en andere rotzooi zit. En de winter komt er alweer aan, met alle ellende van dien. Maar ook voor het toezicht op jachtmisstanden zou zo'n nieuwe politiedienst een zegen zijn.

 • no-profile-image

  Agrarisch Ondernemer

  Hee Ab! van een studie genoten?
  Jij moet eens minder tv kijken en meer met je neus in de praktijk loeren. er zijn tal van bedrijven waar je met eigen ogen naar nederlandse bedrijven kunt kijken in plaats van slechte buitenlandse youtube filmpjes..


  Hoe haal je het in de botte kop om veehouders zo te beschrijven in je reactie. Gelukkig hebben ze 1 reactie al keurig verwijderd met de link naar de 2e wereldoorlog. kortom: je moet je kapot schamen!!!

 • no-profile-image

  ??

  @Spotvogel, nog steeds schandalig, dat ze het zo hebben aangepakt!

 • no-profile-image

  Henk

  Ben benieuwd welk dier als eerste in de boeien geslagen wordt wegens een ernstige overtreding.

 • no-profile-image

  Han

  Onno. Omdat de dieren het zo goed hebben krijgen ze politie besherming. Volgende stap is eigen CAO melkkoe, zeg, vleesvarken etc. De mensen die hebben het niet zo goed volgens jouw, krijgen dan ook geen bescherming. Onze drugs boefjes blijven vrij uit gaan, omdat er 500 agenten worden vrijgesteld voor koffie drinken bij de boer. Of moet ik concluderen dat >drugshandel< meer geld toevoegd aan de stadse economie dan >vlees en melkhandel? Wat de betaling van dit budget neutrale systeem komt er een afdracht per dier. Betalen grote boeren meer dan kleine boeren. het socialistische profijt beginsel.

 • no-profile-image

  koetje

  @Han ik ben eigenlijk reuze benieuwd wat het nieuwe kabinet vindt van de serengeti-hersenkronkels van Vera.Een tijdje geleden moest ik naar Apeldoorn,en zag daar een groot ecoduct in aanbouw,volgens een bord moesten er nog vele volgen.De VVD wil bezuinigen op natuur,de politiek heeft het groene licht gegeven voor het ovp-debacle,en kan dit ook weer een halt toeroepen.Zie ook de Hedwige-polder.

 • no-profile-image

  gavel

  zo en nu nog een organisatie waar je in het geheim je buren kan aangeven en waar zijn we dan?

 • no-profile-image

  brabant

  Op zich een goede zaak voor boeren en burgers. Voor boeren betekend dit dat de goede niet meer hoeven te boeten voor degene die de goede naam te grabel gooien. Voor burgers houdt het in dat bv. een dier niet zomaar even gedumpd kan worden in een bos voor een verre vakantie elders.
  Degene die het goed voor elkaar hebben hoeven immers niks te vrezen, degene die nu piepen verdienen extra aandacht dmv een bezoekje van deze dierenpolitie.

 • no-profile-image

  in versneld tempo de boerende boeren

  Iedere 80 huisdierhouders 1 dierenpolitie.betekent 3dagen pr jaar een dierenpolitie per boerderij.
  Ik ben al oud maar wij hebben ook al 3 dagen per jaar een of andere regeltjes conroleur.Gaan wij toe naar een samenleving die de huisdierhouders als uitzuigputje mogengebruiken?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De dierenpolitie mag de komende winter dan ook wel eens kijken bij de Oostvaardersplassen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Herstel: die schandalige reactie van Ab Zandstra staat nog wél in het forum. Binnengekomen om 09.45u. Ab, jij moet je de ogen uit de kop schamen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kritische Lezer, dit kan toch prachtig samengaan met de voorgenomen samenvoeging van de regiokorpsen. Dat wordt dan een win-win geval!

 • no-profile-image

  Ab Zandstra

  Natuurlijk staat dat er nog op Spotvogel. Ooit gehoord van vrijheid van meningsuiting? De genen die zich de ogen uit de kop moeten schamen zijn de bio-industrielen! Zij laten jaarlijks 400 miljoen dieren vermoorden. Stelletje criminelen.

 • no-profile-image

  Ab Zandstra

  @Spotvogel: Als die criminelen van de bio-industrie ophouden met het mishandelen en laten vermoorden van dieren, houd ik ook op met commentaar op ze te leveren en het bestrijden van ze. Criminelen mogen nooit vrij spel krijgen! 400 miljoen dieren hebben we het over! Een gotspe !

 • no-profile-image

  Han

  Koetje Boe. Ik kan je zeggen dat er voor ca. 400.000.000 Euro aan ecoducten gebouwd wordt en dat er volgens ingewijden geen Ree en zeker geen >edelhert< over zal gaan, omdat die de pest schijnen te hebben aan het dreunende verkeer. Zie hier weer een haagse flater van je welste er zijn vast wel eenvoudigere manieren om het wild van A naar B(eter) te laten gaan, als ze daar tenminste behoefte aan hebben. Dit laatste is nooit onderzocht via >enquetes<. De dieren politie zouden misschien kunnen inzetten als >klaarovertjes< bij wild wissels.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Het is volstrekt onnodig dat psychiatrie patienten zelfs achter de dubbele deuren toegang hebben tot een computer en internet. Spoedige genezing behoort daar prioriteit te zijn. De Euro's aan computeraparatuur die op dergelijke afdelingen en ook gevangenissen bespaard wordt kan rechtstreeks naar het budget van de dierenpolitie. De dierenpolitie zou dan personen zoals Ab op kunnen pakken en te werk kunnen stellen op veehouderijbedrijven. De praktijk ervaring daar opgedaan zorgt dat ze er de toekomst in plaats van onjuiste en kwetsende aannames, geinformeerde feiten kunnen uitdragen over de veehouderij.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dacht dat er bezuinigd moest worden?

 • no-profile-image

  boer

  Waar kan ik dieren aangeven?? Komt daar een apart telnr voor. Ik wil namelijk de hond van mijn buurman aangeven. Die zat vanmorgen bij mij op de stoep te schijten. Het bewijsmateriaal ligt er nog.

 • no-profile-image

  koetje

  Af en toe komen er berichten in de media over zwaar mishandelde paarden,eenden enz.Niet door boeren gedaan maar door gestoorde loslopende debielen,prima om hier wat extra personeel op te zetten.Het duurt niet zo lang meer dan wordt het weer winter,kunnen ze mooi de natuurgebieden in de gaten houden.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Een prima voornemen van de PVV en gezien de onderhandelingspositie tegenover de aanstaande vermoedelijke regeringscoalitie nog zeer kansrijk ook! Ik zag een uur geleden een reactie van zekere Ab (inmiddels verwijderd) die alle intensieve veehouders voor dierenbeulen uitmaakte. Dat is lasterlijke kwaadsprekerij, die nergens op slaat. Ik ben het wél eens met M de Hond dat overvoeding ook dierenmishandeling is. Net als het houden van teveel of veel te grote dieren op balkonnetjes en in flats. En wat te denken van de nodeloze dierenmishandelingen door hobbyjagers en sommige hengelaars? Vroeger was er de Veldpolitie ("Vliegende Brigade"), die destijds helaas werd wegbezuigd. De huidige regiopolitie kan de handhaving van de Flora en faunawet absoluut niet aan. Daar zou dus een prachtige taak voor de nieuwe dierenpolitie kunnen liggen. Ik denk dat heel veel Nederlanders zich zullen aansluiten bij een politieke partij die zorgt voor een deugdelijke handhaving van de Dierenwelzijnswet en de Ffw!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ab Zandstra, jij moet ophouden met het criminaliseren van intensieve veehouders. Persoonlijk zie ik ook liever kleinschalige dierhouderijen dan megabedrijven, maar zolang die grote stallen voldoen aan de nationale en europese wet- en regelgeving zal ook jij daar genoegen mee moeten nemen. Het is totalitair om die veehouders criminelen te noemen.

 • no-profile-image

  jan

  Thieme is al opgepakt,ze had de poes geschoren

 • no-profile-image

  Maak 't

  Goed idee Han. Als ze nog tijd over hebben kunnen ze helpen bij het oversteken van padden en kikkers.

 • no-profile-image

  onno

  Soms heb je weleens wat zinnigs herkauwer.. Maar nu dreigen met Stasi praktijken vind ik niets, en maakt bij in ieder geval geen indruk. Van die randdebielen kom ik elke dag tegen al 6 jaar lang..

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Dat ken je nou wel zeggen Herkauwer, maar stront kan wel goed stinken!

 • no-profile-image

  koetje

  "Want agressiviteit is een primitieve uiting van onmacht",ja dan heb ik nog wel een paar voor je.Lees dat gebral van dat Anti Jacht geval maar eens goed door in de diverse fora.

 • no-profile-image

  ??

  Wil je nu dreigen naar mij?
  A ik ben geen jager
  B Jou zweefvliegtuigje komt niet eens in mij buurt.
  Daarnaar, blaas je veel als een kat.
  Weet je waarom een kat dat doet, dan lijkt ie heel wat, maar uiteindelijk is het maar een klein beestje, wat is de natuur daar toch mooi in.
  Dus blaas wat minder en kom dan met feitelijke dingen ipv dreigen met een zwart boek bla bla bla bla... het begint een beetje een lange lp plaat te worden

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste ??,,??, omdat mij bekend is hoe moeilijk beeldspraak voor tal van besefgestoorden te aanschouwelijk te maken is, doe ik nog één poging. Als ik je uitleg dat wij niet vanaf moeder aarde maar vanuit de lucht onze controles uitvoeren en ik voeg daaraan toe 'daar zul je wel achter komen', dan zeg ik feitelijk 'dat zul je wel merken'. In de zin van: 'het zal blijken dat ik de waarheid spreek!' Snap je het nu ??,,?? ?

 • no-profile-image

  Jeroen

  @ Han, Meshovsk (bericht 30 sept 16:09): Ecoducten worden wel degelijk gebruikt en jouw verhaal klopt dus niet. Ik ben betrokken geweest bij onderzoek op ecoduct Crailo nabij Hilversum en daar maken Reeen, Vossen en konijnen dagelijks gebruik van. Ook zeldzamere soorten als Boommarter en Das zijn er op het ecoduct geweest. Bovendien heeft dit ecoduct ook een prachtige recreatieve functie, een wandelpad en ruiterpad. Ik neig dus eerder naar het zeggen dat ecoducten ecologisch succes hebben. Ander voorbeeld: ecoduct Groene woud. Hier is ook onderzoek gedaan en blijkt ook dat (grote) zoogdieren het ecoduct dagelijks gebruiken. Het sluit verder weinig aan bij het onderwerp van dit bericht, maar ik wilde deze fout wel corrigeren aangezien ecoducten wel degelijk waardevol zijn in ons (ecologisch) versnipperde (door vele wegen) land.

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer/allias Jantje,

  Jou zweefvliegtuig komt niet eens in de buurt van mij. Jij bent gewoon een zielig stukje figuur, wat nu tegen ze oud werk gever trapt, terwijl hij zelf de puinhoop van nu heeft mee opgebouwd.

 • no-profile-image

  Vierhoutensebos

  Ik neem aan dat ze dan ook gaan optreden tegen wilde zwijnen en herten die zomaar zonder licht de Soerelseweg oversteken en..... met hun lasergun de haas zullen betrappen op te hoge snelheden. Denk je dat er en zinvol kabinet komt.....

 • no-profile-image

  rose both

  Dierenpolitie..welja.
  500 man op ongeveer een miljoen ha.beoogd natuurgebied, dat is dus 2000 ha. de man om na te lopen. 24/7, dus driemaal een dienst per etmaal ...dat vergt nogal wat.
  En wat is eigenlijk het doel?
  Wil SBB nu een eigen legertje vormen annex schuilplaats voor natuurambtenaren in tijden van reorganisaties?

  Misschien eerst maar eens beginnen met de misstanden in de Oostvaardersplassen???

 • no-profile-image

  dier

  Prima dat dit eindelijk wordt ingesteld. Als het onzin is, zoals sommigen denken, dan lost dit zich vanzelf op, omdat blijkt, dat er geen werk is voor deze politie. Dus waar zitten we mee ?

 • no-profile-image

  Boesje

  Poten omhoog!!!

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  ik wil nog wel wedden dat het nog ooit zover komt dat onze dekbeer nog minister president wordt

Laad alle reacties (68)

Of registreer je om te kunnen reageren.