Redactieblog

21 reacties

Thieme bouwt af en op

Marianne Thieme beëindigt het voorzitterschap van de Partij voor de Dieren. Verrassend. Vorig jaar wilden vele leden al dat ze wegging, maar toen wilde ze niet.

Ze zegt dat ze meer vrije tijd wil hebben. Eens een avondje thuiszitten en zo. Met haar biologische boer Korteweg. Daar kan een mens niets op tegen hebben. Gezellig, dat jongetrouwde al wat oudere stel zo ’s avonds op de bank.
Vergis u echter niet. Er zullen vast weer snode plannen worden beraamd. Daar is dan tijd voor. Natuurlijk in alle beslotenheid. Want daar houdt Marianne van. Zo zijn de ledencongressen van de Partij voor de Dieren ook besloten. “Dat blijft zo”, verzekerde Marianne Thieme.
Dat past helemaal in haar straatje. Want het circuitje van Thieme is klein, maar invloedrijk. Als oud beleidsmedewerker van Bont voor Dieren en directeur van Wakker Dier heeft ze nauwe banden met deze organisaties. Via het kerkgenootschap Zevendedagadventisten kent ze Nico Koffeman, eerste Kamerlid voor de Partij voor de Dieren erg goed. En laat die nu getrouwd zijn met Annette Hertzenberg, de presentator van het Programma Radar. Zoals u weet heeft die ook als doel de Nederlandse varkens- en pluimveehouderij om zeep te helpen. Net zoals ze gedaan heeft met de rundveeveeslachterij van Wildeboer in Leeuwarden.
Reken maar dat Marianne Thieme, nu ze meer tijd krijgt, nieuwe listige dingen bedenkt om haar idealen te realiseren. Want, zei ze in een interview: “Ik ben eerst de vertegenwoordiger van de actievoerders in de Tweede Kamer en dan pas politica. Thieme bouwt dus af om sterkere acties op te bouwen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  CBS

  Herkauwer, jouw tunnelvisie kenden we al.

 • no-profile-image

  koetje

  Herkauwer,ik zei met opzet"ben doorgeleerd".Het maakt namelijk nogal wat verschil of je hébt doorgeleerd of doorgeleerd bént.De hoogopgeleiden maken de dienst uit in dit land en dat zijn heel vaak mensen met een bureaustoelderrière en ja die kunnen het misschien best stellen zonder vlees.Het probleem is dat die mensen het vlees onbetaalbaar willen maken(via allerhande heffingen) voor een hele grote groep mensen die hun boterham met fysieke arbeid moeten verdienen.

 • no-profile-image

  Gerard

  Han heeft een heldere m ening. Wij moeten het gevaar van mensen als Thieme niet onderschatten. Het onvoorstelbaar hoeveel macht zij met twee zetels nu al in de Tweede Kamer heeft. En ik las dat bij Wakker Dier maar vijf mensen werken. Met Sjoerd van der Wouw als eerste man. Als je daar de LTO mee vergelijkt............
  Respect voor hun inzet, niet voor hun acties.

 • no-profile-image

  vegaburger

  We kennen 2 destructors in Nederland, 1 voor dieren (Rendac) en 1 voor boeren (Thieme en co.). De laatste roeit systematisch de boeren uit, eerst de nertsenhouders, daarna die van varkens, kippen en koeien. Op de zevende dag hopen ze klaar te zijn.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Koetjeboe: Dat komt nog wel, koetje!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jan ik ken geen Messie, maar als dat zo is dan moeten ze hem aan zijn jasje trekken. De rechter moet dan beslissen of hij voor de bijl gaat.

 • no-profile-image

  Daan

  Inderdaad, PVDD-LID, de schrijfsels van Vergaderboer zijn nauwelijks serieus te nemen. Hij maakt zelfs een wat paranoïde indruk. Achter elke boom een complot, achter elke handreiking kwade bedoelingen. Daar krijgen de boeren het echt niet beter van.
  De familiebedrijven die het hoofd boven water moeten zien te houden kunnen hun geld beter zetten op de PvdD. De weg van de schaalvergroting, waar het CDA boeren al die tijd op heeft geduwd, loopt hartstikke dood. En als ik afga op de boeren die afgelopen zaterdag in Rondom Tien aan het woord kwamen, dan begrijpen steeds meer boeren dat zelf ook wel. En die ene megavarkens en -kippenproducent die er zat, had zelf niet eens in de gaten dat hij collegaboeren uit de markt drukt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Daar heb je een belangrijk punt Daan. Volgens mij wil die mega-promotor zijn bedrijf bij Vroomshoop vestigen. Een landelijk gebied met nog veel middelgrote en kleine familie- en gezinsbedrijven. Die zitten echt niet te wachten op een industrieterrein met honderduizenden dieren. Kijk maar eens op www.vroomshoop geen mesthoop.nl De hele gemeenschap is tégen, maar zo'n megadenker heeft daar geen boodschap aan. Vindt hij zélf! Van het minachten van de bevolking gesproken! Dit is wel DE manier om de kloof tussen boer en burger gigavér te vergroten.

 • no-profile-image

  jan

  Kijk dan ook even naar meneer Messie uit Goor Herkauwertje.Die beschuldigt de boeren van nazi pratijken zonder dat er een rechter aan te pas komt.

 • no-profile-image

  Han

  Als de veehouderij wil overleven, zal ze de aanval moeten kiezen. Zolang ze wachten op de volgende aanval, zal hun einde dichterbij komen. Ze kunnen nog trachten of ze over de grens met rust worden gelaten, maar ook daar werkt PETA en andere anti dier (boer) clubjes.
  Door de mensheid bang te maken voor de gevolgen van grootschalige dierhouderij, zal het de dierenactivisten lukken de dierhouderij te minimaliseren in het volle West Europa en liefs op de hele wereld. Kippen in legbatterijen is verboden, mensen in flatgebouwen (doen erg denken aan legbatterijen) is noodzakelijk om de groeiende bevolking te huisvesten. Laten we ons goed realiseren dat >de eerste klap een daalder waard is<

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ik ga mij maar eens aanmelden als lid bij de PvdD.
  Dan kan ik wellicht die besloten ledencongressen ook eens bij gaan wonen.
  Bij het smeden van snode plannen kan een beetje infiltreren vast geen kwaad.
  Met een bleek gemaakt gezichtje en gepaste kleding met o.a. geitenwollen sokken val ik daar vast niet op. Misschien kom ik mijn collega jager Jaap Korteweg nog tegen.
  Wel even de sticker "jacht is natuurlijk" van mijn auto verwijderen.
  Je weet immers maar nooit.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Er zijn in Nederland al meer megabedrijven in de melkveehouderij dan in de varkenshouderij. De meeste hier hebben dat niet eens in de gaten. Tunnelvisie noemen ze dat ook wel. Wie van jullie gaat nog naar de buurtsuper i.p.v. naar de grootgrutter? Negentig procent van de mensen blijft lekker vlees eten en buiten het rijke Westen zal de consumptie nog honderden procenten groeien. Dat houden we hier in Nederland echt niet tegen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Overijsselse Varkenshouder, dat lijkt maar zo. Er zijn de laatste jaren gigaveel megavarkenshouderijen bijgekomen op plaatsen waar niemand die verwacht. En waar ze ook absoluut niet thuishoren. Iedereen die met zijn of haar neus open door ons land rijdt kan dat zelf heel makkelijk vaststellen. Varkenshouderijen? Er zit Altijd een luchtje aan!

 • no-profile-image

  jan

  Zie dagblad Tubantia paar weken terug .De eigenaar van Wawollie kringloop.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @K.A.R. Benade:[..]mensen laten zich echter niet dwingen en als er mensen zijn die geen vlees willen prima, maar die grote groep anderen laten zich hun biefstukje echt niet afnemen door een paar betweters.[..]
  Natuurlijk ben ik overtuigd van mijn eigen gelijk. Het zou niet best zijn als dat niet zo was! Mensen zullen uiteindelijk gedwongen worden minder vlees te eten. Niet zozeer door de PvdD of verwante groepen, maar door het feit dat wereld de totaal uit de hand gelopen vleesproductie en -consumptie niet meer aan kan! Het is geen kwestie van willen maar van moeten! En het is helemaal niet erg minder of geen vlees te eten, want we kunnen heel goed zonder. Sterker nog een vegetarisch dieet is gezonder dan een vleeshoudend. En die 'betweters' waar jij het over hebt zijn gerenommeerde wetenschappers uit binnen- en buitenland. En dat de Partij voor de Dieren geen bestaansrecht zou hebben wordt tegengesproken door de feiten. De PvdD is de snelst groeiende politieke beweging in Nederland, qua leden. Daarbuiten doen organisaties als Wakker Dier, Varkens in Nood, Bont voor Dieren etc. natuurlijk ook uiterst belangrijk werk om de samenleving te informeren over de talloze misstanden in de intensieve veehouderij.

 • no-profile-image

  koetje

  Het zal wel komen omdat ik niet ben doorgeleerd Herman maar ik eet er geen karbonaadje of gehaktbal minder om.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Herman, die Vergaderboer lijkt opmerkelijk veel op Jetze Rowdy Plantema, de dierenarts uit Hardenberg die meer dan 2 ton aan dwangsommen heeft moeten dokken voor zijn vuilspuierijen aan het adres van Wakker Dier. Ook Vergaderboer is op een feitelijk ontoelaatbare manier bezig om haat te zaaien. En net als Wiet en Hasj is ook Haat een verboden gewas in de land en tuinbouw! Hopelijk doet de AGD-redactie er iets aan en verwijdert deze aanzetter tot polarisatie en agressie binnenkort uit het vernieuwde medium. Koetje Boe, ook al zou je wel hebben doorgeleerd, dan nog zou je vast niks zijn bijgebracht over het al dan niet gezond zijn van het eten van vlees. Maar geloof van mij: een runderlapje, karbonaatje of kipboutje op zijn tijd kan geen kwaad. Maar het is gewoon een feit dat er tegenwoordig veel te veel vlees gegeten wordt. Zéker en vooral door mensen die lichamelijk bijna niks uitvreten. En laat ik duidelijk zijn: daar horen boeren zeker niet bij.

 • no-profile-image

  Gert

  Niet meer reageren op deze sluwe tante. Marianne Thieme is een gevaar voor de welwillende groep boeren, die via overleg tot goede oplossingen wil komen. Zij blijft een actiedier, een horzel, die het bloed drinkt van de prooi. De Dikke van Dale verklaart: een horzel van een wijf, een kwaadaardig wijf. Daar hoeft niets meer aan toegevoegd te worden

 • no-profile-image

  PvdD-lid

  Ik zou zeggen: niet meer reageren op de schrijfsels van deze Vergaderboer.
  Deze vrouw of man is niet in staat om onafhankelijk, integer de feiten weer te geven.
  En zoekt zijn toevlucht telkens tot op de man spelen in plaats van op de bal.
  En tot inhoudsloze manipulatieve en haatzaaierige volksmennerij.
  Een teken van chronische onmacht en onkunde.

  Oja: dat de congressen van de PvdD tot nu toe besloten zijn is het langs democratisch weg genomen besluit van de leden, bijeengekomen op de congressen ZELF.
  Waar ik het trouwens mee eens ben.
  Een politieke partij als de PvdD is juridisch gezien een vereniging.
  Net als de meeste andere verenigingen houdt deze politieke partij regelmatig haar Algemene Vergaderingen (congressen), waar allerlhande besluiten worden genomen.
  Ik vind het niet meer dan normaal, dat dit alleen voor de leden bestemd is.
  Het gezeur van het journaille en de wens van een groep leden naar meer transparantie ten spijt.
  Dat moet iedere vereniging, ic politieke partij toch zelf weten?

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Ja, het is allemaal één groot complot van die vermaledijde Zevendedagsadventisten, als je de schrijver van dit blog mag geloven. De beslotenheid van het congres zit veel mensen kennelijk nogal hoog. en dat terwijl de meeste mensen die daar moeite mee hebben anders geen enkele belangstelling hebben voor wat de Partij voor de Dieren is en doet. Bovendien is het nog maar de vraag of die beslotenheid blijft. Daarover beslist uiteindelijk het congres zelf. Het is mij overigens niet geheel duidelijk waar de schrijver nu zo bang voor is met betrekking tot het aftreden van Marianne Thieme als voorzitter van de partij. Dat ongetwijfeld doorgegaan zal worden met de strijd tegen de vee-industrie lijkt me evident. En dat die strijd uiteindelijk gewonnen zal worden staat ook als een paal boven water. Er gaan steeds meer stemmen op van wetenschappers en anderen die hebben doorgeleerd die de mensheid waarschuwen dat de vleesproductie en -consumptie drastisch moet worden verminderd. Is het niet om vermindering van het dierenleed dan wel uit oogpunt van minder luchtvervuiling, bestrijding van de honger in de wereld, het behoud van voldoende drinkwater en de bio-diversiteit. De strijd is nog niet gestreden maar er worden gaten geschoten in de verdediging van de sector. Dat de sector dit betitelt als 'het om zeep helpen van varkens- en pluimveehouderij' is vanuit hun optiek begrijpelijk en eigenlijk terecht.
  Het besluit van Thieme om het voorzitterschap er aan te geven is in meerdere opzichten terecht.

 • no-profile-image

  k.a.r. benade

  herman is nogal overtuigd van zijn gelijk, hij lijkt in dat opzicht wel wat op een agrarier.
  mensen laten zich echter niet dwingen en als er mensen zijn die geen vlees willen prima, maar die grote groep anderen laten zich hun biefstukje echt niet afnemen door een paar betweters.
  met de laatste verkiezingen werd wel duidelijk hoe klein de aanhang is
  een splinter partij zonder bestaansrecht

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.