Redactieblogger

319 x bekeken

Spellingscontrole

Ook tekenaars en webloggers zijn niet feilloos in hun Nederlands. Af en toe grijpt de eindredactie van Boerderij in.

Dit bericht zou ook "Achter de schermen bij Opa, deel 7" kunnen heten. Want na het kleuren van Opa (deel 6) is de kous niet altijd af. Dan moet ik de strip nog inleveren, en dan gaat de eindredactie hem zorgvuldig lezen.

Af en toe krijg ik op vrijdagochtend het gevreesde telefoontje van de eindredactie dat er een spelfout gesignaleerd is in de Opa. Deze keer werd ik gewezen op het feit dat ik "er piekfijn uitzien" als "er piekfijn uit zien" had geschreven. Ernstiger dan dat zijn de fouten meestal nooit, hoewel ze me ook wel eens op een dt-fout hebben weten te betrappen. Met een beetje knippen en plakken in Photoshop weet ik de Opa te corrigeren en zo verschijnt er dan toch nog een foutloze Opa in Boerderij.

Deze week werd ik er ook op gewezen dat in de laatste twee tekstballonnen drukletters stonden, terwijl normaal in de tekstballonnen handgeschreven teksten staan. Zou dat misschien ook een fout kunnen zijn? Nee, dat was het niet. Want de laatste twee tekstballonnen werden uitgesproken door de koningin, en die praat keurig in drukletters. Dat was al zo in de Opa van 16 september 2008, dat is zo in de Opa van 21 september 2010, en waarschijnlijk is dat ook zo in de Opa van 28 september 2010, het oogstnummer.

Wie niet kan wachten tot 28 september om te zien of Hare Majesteit weer in Opa verschijnt, en hoe en waarom dan, kan naar de Stripbeurs in Houten komen (25 en 26 september), want daar heb ik de pagina bij me. Da's dan meteen "Achter de schermen bij Opa, deel 8": tekeningen maken op beurzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.