Redactieblog

468 x bekeken 1 reactie

PVE: sector neemt ESBL serieus

De pluimveesector werkt actief aan minder gebruik van antibiotica om resistentie tegen te gaan.

Dat zegt het Productschap Pluimvee en Eieren na de onrust die is ontstaan nadat een vrouw is overleden aan een ESBL-vormende bacterie, die ze vermoedelijk opliep door het eten van kip. "De sector neemt de ESBL problematiek zeer serieus. Er wordt versneld ingezet op het uitsluiten van het gebruik van antibiotica in de pluimveehouderij die essentieel zijn voor de humane gezondheidszorg. Daarnaast wordt bekeken of aan het gebruik van bepaalde voor de mens belangrijke antibiotica in de pluimveehouderij strenge aanvullende voorwaarden gesteld kunnen worden", aldus PVE. Het productschap verwijst daarnaast naar het advies van het ministerie van volksgezondheid om kip altijd goed te verhitten voor consumptie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    De bacterie die ESBL besmetting veroorzaakt is nu aanwezig. Hij is niet te bestrijden met antibiotica, dus geen antibiotica heeft geen enkel effect meer op de besmetting met ESBL. Voor deze kwaal is antibiotica verbod niets meer dan een >schijn veiligheid<. De acties waar de moderne overheden in grossieren. Misschien hebben we hier ook reeds >the point of no terurn< bereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.