Redactieblog

241 x bekeken 4 reacties

Onduidelijkheid gevolgen veedichtheid voor longen

De gevolgen van een hoge veedichtheid voor luchtwegproblemen bij bewoners in het gebied zijn nog onduidelijk.

Dat zegt Yvonne van Duijnhoven van het RIVM. "Uit grootschalig Duits onderzoek blijkt dat mensen in een gebied met hoge veebezetting meer astma hebben en vaker een verminderde longfunctie. Uit diverse kleine onderzoeken blijken er echter geen gevolgen zichtbaar op het gebied van volksgezondheid aan de luchtwegen", zegt Van Duijnhoven.

Het RIVM doet grootschalig onderzoek naar de gevolgen van veehouderij voor de volksgezondheid. Hierin worden ook luchtwegproblemen meegenomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer kip

  niet de veedichtheid maar de mensdichtheid geeft meer ziekte verschijnselen ( uit meerdere onderzoeken algebleken ) ook 9 van de 10 mensen die uit het ziekenhuis komen zijn meer ziek als voor ze er naar toegingen dat is ook niet zo gek want er zijn geen ontsmettingsmatten en wastafels bij de in en uitgang dus wat hygiene maatregelen kunnen de grotere samenkomst van mensen wel wat beter

 • no-profile-image

  Boerin

  Ja, de mensdichtheid lijkt mij in Nederland ook heel gevaarlijk. Temeer omdat deze mensen ook nog veelvuldig uitzwermen over de hele wereld. Hardstikke gevaarlijk. Het blijft moeilijk om al maar onderzoeken te bedenken.

 • no-profile-image

  koetje

  Hoe zit het met onderzoeken over de gevolgen van smog voor de longen?

 • no-profile-image

  boerke

  Blijkbaar gaat het onderzoekers er alleen maar om om allerlei uitspraken te doen puur ter eigen glorie. Alleen dan denken ze erbij te horen. En je kunt later altijd nog zeggen "we hebben de onderzoeksresultaten verkeerd geïnterpreteerd, het was toch minder erg dan we dachten". Bah.

Of registreer je om te kunnen reageren.