Redactieblog

9 reacties

NMV wil structurele regeling uitrijden mest

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) pleit voor een structurele regeling voor het uitrijden van dierlijke mest aan het einde van de zomerperiode.

"Omdat een verlening van de uitrijperiode de afgelopen vijf jaar steeds een punt van discussie is geweest, achten we het wenselijk om tot een meer structurele regeling te komen ten aanzien van de uitrijdperiode voor dierlijke mest", aldus de NMV. De organisatie gaat hierover in gesprek met het ministerie van landbouw.

De NMV is positief over het besluit van LNV om de uitrijdperiode voor dierlijke mest op zand- en lössgrond te verlengen tot 15 september. "Gelukkig heeft het ministerie de ernst van de situatie ingezien en de melkveehouders de gelegenheid gegeven om tot 15 september hun drijfmest op grasland uit te rijden. Deze maatregel zorgt ervoor dat de mestgebruiksruimte dit jaar toch volledig kan worden benut en boeren niet in de knel komen met hun mestopslagcapaciteit", aldus NMV.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrie

  Het hele jaar bovengronds uitrijden is beter voor het milieu en vervuild het minst. wat laat iedereen zich toch ontzettend voor de gek houden met die kwats. Baantjes scheppen.

 • no-profile-image

  erengie

  lekker slim om dit nu te roepen, dit is overvragen op het verkeerde moment. Met dit soort praat van NMV is de kans op uitstel uitrijverbod klei dit jaar wel verkeken.

 • no-profile-image

  HANS

  Gerrie , ben volkomen met jou eens want dit is ook veel beter voor de weidevogel . De bodem leven vaart er wel bij is beter voor de biodiversiteit in het land .GEGROET HANS

 • no-profile-image

  pelle

  beste min van lnv en minister , wilt U vvor u met NMV in overleg gaat ook even aan de rest van Nederland denken zoals intensieve veehouders en akkerbouwers ??? Deze kunnen omdat zei samen met U derogatie hebben veroorzaakt geen mest meer uitrijden , het aantal werkbare dagen in het voorjaar is 20 geweest en tussen dat het gewas van het land is en de uitrijdperiode bijna 0 , en dat allemaal voor de derogatie .Ik vindt iedere sector gelijk behandelen is derogatie weg daardoor ieder meer tijd voor aanwending / berekening en betere bemestingspraktijk .Afnemers en producenten staan tegen elkaar en wordt gemaakt door derogatie van de rundveehouders

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Kan de NMV het probleem niet beter bij de KERN aanpakken?

 • no-profile-image

  Demeter

  Misschien zorgt de NMV er straks voor dat Brussel een streep door de Nederlandse derogatie haalt. Resultaat wat minder vee wat minder werk, wat minder inkomen, maar misschien wel veel gelukkiger want dan ben je van alle drukte af.

 • no-profile-image

  rich

  zou het niet beter zyn voorde boer en weidevogels dat we vanaf 15januari tot 1september mogen bemesten tevens hebben de loonwerkers een lagere arbeidspiek

 • no-profile-image

  HANS

  Rick niet 1 september maar in ieder geval 15 september . Als je de afgelopen jaren bekijkt is juist deze periode droog weer behalve vandaag. GEGROET HANS

 • no-profile-image

  intensieve melkveehouder

  De huidige dierlijke meststoffenwet ,is niet door een bepaalde sector ingevoerd.Ook als een bepaalde club U belangen bedient;zet u dan niet af tegen deze goed bedoelde actie.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.