Redactieblog

NAJK: minister komt toezegging na met extra budget

De minister had extra budget voor de investeringsregeling voor jonge boeren toegezegd en het is goed te zien dat ze deze belofte ook na komt.

Dat zegt voorzitter Wilco de Jong van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) in reactie op de begroting. LNV stelt 6 miljoen euro extra beschikbaar voor jonge ondernemers die willen investeren. "Daarmee kunnen we nog niets zeggen over het totale budget, omdat de provincies ook bijdragen aan de regeling. Het is nog niet bekend hoeveel de provincies bijdragen. Maar de regeling is dan pas compleet", aldus De Jong.

Het NAJK ervaart dat bedrijfsovername steeds moeilijker wordt, omdat de waarde van agrarische bedrijven steeds groter wordt.  "We werken nog aan andere methode om jonge boeren te ondersteunen bij de bedrijfsovername", zegt De Jong. Hij is ook positief over het behoud van de landbouwvrijstelling. "Dan is daar in ieder geval weer duidelijkheid over na alle speculaties."

Of registreer je om te kunnen reageren.