Redactieblog

25 reacties

Ministerie moet ontheffing zwanendrift opnieuw bekijken

Minister van landbouw, Gerda Verburg moet een ontheffing die ze heeft verleend aan een zogeheten zwanendrifter opnieuw bekijken.

Het ministerie van landbouw moet zich opnieuw buigen over het uitoefenen van zwanendrift. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State, nadat de Faunabescherming bezwaar had gemaakt over de vergunning van een ondernemer uit Nieuwerbrug.

Zwanendrift is een traditionele vorm van veehouderij, waarbij knobbelzwanen in het veld worden losgelaten, waarna ze in het najaar weer met hun nakomelingen worden binnen gehaald. Dit levert de eigenaar dons, vlees en levende dieren op voor de handel. De man beschikt op grond van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren over een ontheffing voor de zwanendrift.

De minister heeft de man in juni 2008 echter ook een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet verleend. Die ontheffing is nodig omdat een zwanendrifter de wilde zwanen kan verstoren bij het onderscheiden van zijn eigen gefokte zwanen van de in het wild levende dieren. Dit is in strijd met de Flora- en Faunawet, omdat zwanen een beschermde diersoort zijn.

De Faunabescherming vond dat de ontheffing enkel was verleend uit economisch belang en niet ter bescherming van de flora en fauna. De Raad van State oordeelt dat dit niet duidelijk is, waardoor het ministerie van landbouw een nieuw besluit op de bezwaren van de Faunabescherming moet nemen. Voor de zwanendrift zelf heeft de uitspraak geen gevolgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  stervende

  Spotvogel,ga op een appelkistje staan ,kun je schreeuwen wat je wilt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  In dit forum kan men beter op een uienkrat gaan staan, want het is om te janken dat er botweg teksten verwijderd worden waarin de waarheid wordt gezegd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kortom: Agd verwijdert berichten die een buitenparlementair en tegenstaatsrechtelijk handelende CDA-minister neerzetten waar zij hoort. Maar weest gerust: De Raad van State heeft deze informatie ook ontvangen! Gegroet!

 • no-profile-image

  stier met ballen!!

  herkauwer dat is idd een correcte naam voor zo iemand als deze. hij heeft waarschijnlijk ook een kop als een os hij heeft in ieder geval geen ballen net als de os. anders zou hij wel onder ze echte naam hier alle stukjes neer zetten over de mensen die hij opzettelijk wil beschadigen!!! herkauwer maak je bekend dan hoef je niet zo"n gefrustreerd en misbruikt leventje te lijden gegroet stier met ballen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Stier zonder ballen, ik fileer jouw scrotem met alle soorten van genoegen nog wat verder tot vacuumverpakte Breefilet! Dit artikel en forum gaan over zwanenkiller Piet Oostveen, die Gerda Verburg al van kindsbeen af aan kent en daar schandelijk misbruik van heeft gemaakt om een onwettige verlenging van zijn zwanenmoordvergunning los te krijgen. Vermoedelijk heeft hij Gerda al veel langer in een 'tang', want in het Godvrezend Groene Hart kijk ik nergens meer van op! Ik ga het niet nog makkelijker maken voor jullie soort tuig. Zoek het maar uit. De Raad van State heeft ons hele dossier! Wees dus snel. Nice day in hell!

 • no-profile-image

  stier met ballen

  herkauwer, je bent niet zo diervriendelijk als je je eigen voor doet komen. anders zou je mijn ballen niet willen fileren! en waarschijnlijk ben je ook geen veehouder want een normaal mens ligt meestal al vroeg op z,n bed om de volgende dag te gaan werken. ga werk zoeken maak je eens nuttig in deze maatschappij!! stier met ballen.

 • no-profile-image

  jozefien van houten

  BLA BLA BLA BLAABLAAA BLA BLABBERDEBLABLA BLAAAAAAA.
  Een grote bek en verder..... verder helemaal niets en nog eens niets.
  Gedsiederrie wat ben jij een verschrikkelijke windbuil.

 • no-profile-image

  freek

  ik dacht dat de staatscourant voor belangerijke dingen was of staat er elke vergunning in die verleent word door ministers bv verblijfs vergunningen aan individuelen

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het is tegelijk triest en amusant wat er vandaag in dit forum gebeurd is. Triest omdat Herkauwer en Katrien (Wipstaartje) een helder exposé gaven van heteen er zich in zomer 2008 op De Bree te Nieuwerbrug afspeelde, maar dat deze teksten enige uren later zonder enige vorm van proces verwijderd bleken te zijn. Onversneden censuur in een land met persvrijheid en vrijheid van menigsuiting! Terwijl het om uitermate belangrijke FEITEN handelde! Amusant, omdat er op deze wegpagina al sinds 24 oktober 2009 een tekst van mijn hand staat, waarin exact dezelfde feiten van banaal wanbestuur, gepleegd door minister Gerda Verburg, worden geopenbaard! Degene die zich thans zo'n moeite getroost om de minister in de schaduw te houden moet dus weten, dat dit gepruts totaal zinloos is.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Stier, excuus, Os zonder ballen, jij was degene die mij begon te beschimpen. Daarom help ik je graag een handje en presenteer jouw gefileerde levenslast hier op een virtueel vleesschaaltje. Want zelf belief ik zulke vleeswaar niet en vind er absoluut geen zak aan! Maak je ook geen zorg om mijn nachtrust versus mijn activiteitsspectrum. Ik was gister een lang dagdeel op zoek naar jachtmisstanden op 150 km van mijn huis, heb daarna een halve dag promotiewerk gedaan voor vleesvervangende kwaliteitsproducten, reed daarna weer het hele eind terug en had daarna zelfs nog het fatsoen om reflectanten in de fora antwoord te geven. Vanochtend bekeek ik om half acht de zielige pogingen van Piet Oostveen om zijn leugenverhalen via Ochtendspits over de natie te verspreiden. Want de Raad van State heeft haar oordeel al geveld! Kreupele os, vetweiders als jij hebben het maar makkelijk, maar ik zou toch eens door een veearts naar mijn stembanden laten kijken als ik op jouw hoeven stond. Want ook ossen horen niet te blaten!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer,
  Jij bent gisteren wel druk geweest en hebt zo te lezen heel Nederland zo'n beetje doorkruist.
  Je bent er nog steeds een beetje van over de rooie volgens mij.
  TIP: neem een manager die jou en jou hele team aanstuurt wan een beetje aansturing is voor jou geen overbodige luxe.
  Voor je het weet draai je helemaal door en zit je bij je vrind Jan Warmenhuizen in de gesloten afdeling.
  @Jozefien, maak je verder geen zorgen hoor want herkauwer is met zijn verleden aan het inhalen.
  Hij is namelijk een uitgerangeerde ambtenaar.
  Uitgerangeerd omdat in zijn hele verleden nog nooit iets uitgevreten heeft.
  Hij had eigenlijk voor twee moeten werken want hij gaat verder door het leven als spotvogel.
  Zo en dan zullen nu de andere poppetjes van onze zielenpiet wel weer uit de kast komen.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  oplettende

  Ben je nou nog steeds aan het bazelen herkauwer?
  Doe jezelf en ons een plezier en zoek hulp

 • no-profile-image

  J@gertje

  450 "publicaties" over je eigen mening zul je bedoelen.

 • no-profile-image

  keesjan koeleman (alias zwalker)

  Jagertje, alias Josefien van Houten alias Oplettende lezer, je bent stevig tegen de gloeilamp gelopen die Herkauwer en ik voor jou in de waakstand hadden gezet. Man, man, man, wat een gefrustreerde druppelaar ben jij zeg. Maar je treft het want ik ben tegenwoordig pijpfitter van beroep en wil met alle soorten van genoegen een overloopventiel met afdruiprek onder jouw scrotum plaatsen. Gratis! Het enige wat ik je vraag is om binnen de hele KNJV deze optie van deskundige 'droogleghulp tegen alleszins schappelijke prijzen' serieus en effectief onder de aandacht te brengen. Je zult gegarandeerd nooit meer schiere windeieren leggen!

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Hoi klaas, wind je niet zo op hoor, want het gaat toch alleen maar om schorem. Laat je niet uit jouw tent lokken en als je in de buurt komt dan weet je het: day and night and rain or shine, backdoor's always open!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Méér dan 450 officieel geregistreerde publicaties in 3 talen! Mét zusammenfaessung, summary of resumé. Zielige naaktslak, geef jouw adres op en binnen een paar dagen ligt er een dik pak leesvoer in jouw brievenbus. Maar neen, daarvoor ontbreekt het ons weerloosdierendodend huftertje aan Ballen!

 • no-profile-image

  vlees

  haha stier, je kan wel zien dat herkauwer of te wel de oss zonder ballen vleesvervangende troep eet. hij heeft nog steeds honger hij blijft maar happen. en denk dat oplettende,lezer gelijk heeft.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach stelletje zwabberkwakkers, Ome Piet kan dan wel de Ochtendspits halen, maar de Raad van State vernietigd die vergunning toch. Want Gerda bevoordeelde wederrechtelijk een privékennis en dat is Onbehoorlijk Bestuur! En zij lichtte de kamer er niet over in en publiceerde het evenmin in de Staatscourant. Bovendien liegt Piet dat het gedrukt staat, wat hij slacht vrijwel al 'zijn' zwanen in zijn slachterij aan de Weijpoort een stukje ten westen van Nieuwerbrug, waar ook die zwemren is die op de tv te zien was. Levende dieren verkopen voor vijvers en parken zal weleens gebeuren, maar dat is slechts een minimale fractie van zijn omzet. En van die vleugelpluisjes heeft hij een hele pot vol thuis op de kast staan. Als 'bewijs' dat hij de vleugeltoppen niet gewoon met een kapmes afhakt. Nadat hij merkte dat zijn brute vleugelkapwerk ontdekt was heeft hij een heel druk volgend voorjaar gehad om van alle nesten de donspullen meteen na uitkomen met een schaartje te leewieken. Maar dat bewijst absoluut niks. Gecastreerde os, wij haalden ooit de cover van Bild am Sonntag(oplage 20 miljoen +) met acties tegen Kwakkenbergse Teun Jurgens (ook al + maar dan voorgoed) en zijn dubbelloops horden achter Nijmegen en vraag maar eens aan Gerard Alferink en Zweitse Lulof hoe leuk zij onze media acties vonden naar aanleiding van hun banaliteiten in de Noordoostpolder. Vraag dan vooral naar Spotvogel's optreden in dat Tros-radioprogramma over hun Ecologisch Beheerplan! En....ach laat ook maar. Wij waren nog maar amper vier maanden geleden prominent in beeld bij de NCRV in Netwerk. Over de Schiphol-ganzenellende. Bovendien kommervolle zielepiet: de jacht kan dan wel op zondag gesloten zijn, de misstanden zijn ook dan luid en duidelijk vast te stellen! En daarenboven: ik heb toch nergens gezegd dat ik gister jagers heterdaad overlopen heb. Was het maar waar! Grappig toch, dat zélfs ZLTO-bestuurders enthousiast waren over die heerlijke kipfilet en biefstuk op basis van soja en tarwe. Vorig jaar bij de lunch tijdens het Megastallensymposium in de Bossche Verkadefabriek werden er ook uitsluitend vegetarische gerechten op tafel gezet. Tof hoor van ZLTO! Er komen gouden tijden aan. Voor de akkerbouwers!

 • no-profile-image

  Simone

  He os ben ik blij dat je ballen eraf zijn. Je bek staat anders wel krom van dat er rare dingen gebeuren maar volgens mij is er maar 1 vreemd persoon en dat ben jij. Volgens mij heb jij meer te verbergen die Piet niet want daar zit je tenslote in de keuken die wie is hier nou een viezerik. Volgens mij JIJ.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Simone, je begrijpt geen snars van waarheidsvinding. Ik hoef nergens naar te gissen en wéét dus onomstotelijk hoe Piet aan de verlenging van zijn driftvergunning is gekomen. En dat is Buitenparlementair en Tegenstaatsrechtelijk door zijn goede kennis Gerda Verburg geregeld! Dat heeft hij in zijn eigen woorden zélf gezegd! Aan zijn eigen keukentafel! Jawel dame, zo werkt waarheidsvinding nou eenmaal. Of jij dat nou leuk vindt of niet!

 • no-profile-image

  koetje

  En teksten op deze site waarin boeren worden vergeleken met nazi's,kampbeulen, moordenaars en meer van dat holocaust geleuter blijven gewoon staan....

 • no-profile-image

  oplettende

  @Stier,
  Herkauwer is een zielig figuurtje achter de schermen van diezelfde faunabescherming, vroeger ook wel kritisch faunabeheer genoemd.
  Eerst ontkende hij dit nog maar hij heeft door stoer te doen zijn mond voorbij gepraat.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik vond eigenlijk zelf Zwabberkwakkers wel een goeie typering voor jullie soort van Zwaarverontreinigd Zwerfvuil. Maar nu muteer ik dat spontaan en geheel op eigen kracht naar Luiwagenlulletjes! Om vanuit hier naar Wouwse Plantage en Turfschip te rijden hoef ik namelijk echt niet heel ons land te doorkruisen. Heen en retour via dezelfde diagonaal is voldoende! Ik hoef voorts absoluut niet aan mijn eigen geestelijk en moreel welbevinden te sleutelen, maar beveel jullie serieus aan om je per direct voor een grote beurt bij een in hersenziekten gespecialiseerde kliniek te melden. Verder, jagertje, heb ik méér dan 450 wetenschappelijke publicaties op mijn naam staan. Er is dan ook nog nooit iemand geweest die mij op mijn werklust, inhoudelijke kennis en productiviteit heeft aangesproken. Bedreigend nietwaar? Slabberkakker die je bent.

 • no-profile-image

  monogaam

  herkauwer als jij alles zo goed weet over die piet zou jij niet van die onzin uitkramen. doe je huiswerk eens beter. en vertel geen leugens rond.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kat, ik stelde je zojuist een vraag via dit forum en die werd weer gewist. Dictatoriale censuur! Maar de kennis van de innercircle rond Verburg sluit zich. Even een correctie: niet Dick's vrouw maar Dick zelf is in Bodegaven geboren. Net als Piet! Wel erg toevallig! Maar ik bel je straks wel, voordat ik naar De Roode Hoed ga.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.