Redactieblog

486 x bekeken 1 reactie

Kijkglas explodeert: 20 kuub mest in straten van Keulen

In het Keulse stadsdeel Roggendorf is een Nederlandse tankauto met varkensmest geëxplodeerd.

De gehygiëniseerde varkensmest kwam tegen de gevels van huizen en geparkeerde auto’s terecht. In totaal kwam 20 ton varkensmest in de straten terecht. Omdat de varkensmest gehygieniseerd was, was de mest ook nog warm.

Ruim dertig brandweermannen hebben de mest weer opgeruimd. Sommige huizen zijn zodanig vervuild dat ze overgeschilderd moeten worden. Door nog onbekende oorzaak brak een kijkglas van de mesttank, waarna de mest met afnemende druk in de straat werd verspreid. Het mesttransport was onderweg naar Pulheim.

Duitse media typeren de situatie in de Keulse straten als Riesensauerei.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    .

    scheize!

Of registreer je om te kunnen reageren.