Redactieblog

455 x bekeken

Internet-quiz benadrukt belang plantgezondheid

Het ministerie van landbouw heeft een computerspel laten ontwikkelen om jongeren te wijzen op het belang van bestrijding van ziekteverwekkers van groenten, fruit, bloemen en planten.

Via het internetspel wordt duidelijk welke maatregelen in Nederland worden genomen om te zorgen dat vreemde ziekteverwekkers van groenten, fruit, bloemen en planten het land niet binnen komen. Of dat ongewenste organismen in producten zitten die worden geëxporteerd.

Het ministerie van landbouw zocht naar een aantrekkelijke manier om jongeren te informeren en enthousiast te maken voor de wereld achter quarantaine organismen. De interactieve quiz Fytoquest is ontwikkeld door AgriHolland. Het programma is bedoeld als lesmaterioaal voor leerlingen van het groene MBO en leeringen van de bovenbouw Havo en VWO die interesse hebben voor een groene vervolgopleiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.