Redactieblog

529 x bekeken 4 reacties

Burgerinitiatief tegen intensieve veehouderij in Utrecht

Milieudefensie Utrecht biedt volgende week een burgerinitiatief aan tegen grootschalige intensieve veehouderij in de provincie.

Het burgerinitiatief 'Stop Veefabrieken in Utrecht' wordt aangeboden aan de commissaris van de koningin van Utrecht. Met het burgerinitiatief verzoeken burgers en Milieudefensie om op basis van de Wet Ruimtelijke Ordening (WRO) de vestiging van intensieve veehouderijbedrijven tegen te houden.

"Veefabrieken zijn slecht voor het welzijn van dieren en slecht voor ons landschap. Bovendien stellen wetenschappers dat ziektes zich onder de opeenhoping van dieren veel sneller ontwikkelen", zeggen de initiatiefnemers.

Milieudefensie is in oktober vorig jaar met het burgerinitiatief begonnen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  een burgerinitiatief georganiseert door mileu defensie, dat slaat de spijker al mis. en dan word dat indirect aangeboden aan de koningin die net in haar troonrede zei dat nederland vitaal is in de voedsel productie, daar gaat de hamer

 • no-profile-image

  WW

  Wellicht zou het verstandiger zijn om op die dag eens te gaan solliciteren en zo iets toevoegen aan de economie van NL.

 • no-profile-image

  gert

  Weer die dikbetaalde wetenschappers met risicoloze banen komen met goedkope retoriek

 • no-profile-image

  bezorgde boer

  maak het al de boeren nog maar wat moeilijker dan kunnen jullie straks alles importeren en weten jullie helemaal niet meer wat jullie eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.