Redactieblog

410 x bekeken

Alle paarden in Ede vrij van EIA

Alle paarden op het geblokkeerde paardenbedrijf in Ede zijn vrij van Equine infectieuze anemie (EIA). Dat meldt het ministerie van landbouw. 

In Engeland werd begin september bij een uit Nederland afkomstig paard moeraskoorts (EIA) gevonden. Het is niet duidelijk waar het paard de besmetting heeft opgelopen. Volgens de eigenaar van het paardenbedrijf is het dier op de paardenmarkt in Bemmel aangekocht en slechts enkele dagen op het bedrijf in Ede gestald geweest.

Bij het bedrijf in Ede worden de paarden over drie maanden opnieuw getest op EIA. Tot die tijd blijft het bedrijf geblokkeerd.

Vorige week is de paardensector naar aanleiding van de vondst bijeen geweest. Veel paardenhouders zijn niet tevreden over de informatievoorziening over de uitbraak. Paardenhouders in de omgeving van het verdachte bedrijf zijn niet geïnformeerd over de situatie.

EIA is een besmettelijke ziekte die dodelijk kan zijn voor paarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.