268 x bekeken 1 reactie

Adverteren voor antibiotica in strijd met Europese regels

De farmaceutische industrie moet stoppen met het maken van reclame voor antibiotica in vakbladen voor de veehouderij.

Dat schrijft landbouwminister Gerda Verburg aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren. Europese regels verbieden het adverteren voor receptplichtige middelen. Volgens Verburg geldt dit ook voor reclames in vaktijdschriften.

Bovendien doorkruisen de reclames haar beleid om het antibioticagebruik in de sector terug te dringen. De minister heeft het probleem inmiddels aangekaart bij de branchevereniging van Veterinaire Farmacie in Nederand (Fidin). Indien producenten van antibiotica niet stoppen met de advertenties, zal Verburg hen daartoe dwingen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Waarom maken de fabriekanten geen >anti reclame< dat kan Verburg toch nooit erg vinden. Vergelijk het met de campagne (anti reclame) tegen coma zuipen en drugs hoe meer spotjes hoe meer coma gevallen bij de eerst hulp post en een stijgende drugs omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.