Redactieblog

648 x bekeken 166 reacties

AIVD waarschuwt scholen voor dierenactivisten

De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) waarschuwt scholen dat dierenrechtenorganisaties mogelijk leden werven op scholen.

De AIVD heeft het ministerie van onderwijs (OCW) eerder dit jaar geattendeerd op het risico van spreekbeurten van dierenactivisten op scholen. OCW heeft de informatie recent doorgegeven aan de raden voor middelbaar- en voorgezet onderwijs, die de scholen moeten informeren.

”Scholen zijn vrij in het toelaten van organisaties en bedrijven voor lezingen of spreekbeurten. In sommige gevallen worden leden en mogelijk activisten geworven. We vragen scholen daarom kritisch te kijken naar welke organisaties ze binnen laten. Bij sommige organisaties zijn legale activistische uitingen vermengd met illegale praktijken. Daar willen we scholen op attenderen”, aldus een woordvoerder van de AIVD. Als voorbeeld noemt de AIVD de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), Recht voor Dieren (RvD) en Stop Huntingdon Animal Cruelty-Nederland.

De AIVD meldt dat de leeftijd van de aanhang van deze organisaties jong is. ”Jongeren zijn gevoelig voor de uitingen van deze organisaties en sluiten zich aan”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, ik legde het al eerder uit: aangifte doen is helaas niet altijd zo makkelijk als gedacht wordt. Bij de meeste korpsen verloopt dat gelukkig conform de regels en daarover klaag ik natuurlijk niet. Maar veel te vaak gaat het ook heel anders en een ronduit afschrikwekkend voorbeeld daarvan speelt zich nu al meer dan een jaar af in het Land van Cuyk. Enfin, het is allemaal terug te bladeren in dit en andere fora dus ik ga niet opnieuw alle deatils opsommen. In 't kort: 2x doodsbedreiging tegenover jachtopponenten, op jachopponenten inrijden met zware tractor, door politie zoekgemaakte bewijsmaterialen w.o. tel.nr van bedreiger, leugenachtige burgemeester, valselijk standsmisbruik door brigadier, valselijke 'persvoorlichting' door politie en talloze malen weigering aannemen aangifte. Vanochtend nam de door jagers bedreigde familie weer contact met me op n.a.v. nieuwe confrontaties gisteravond. Politie weigert wederom aangifte aan te nemen. Deze misstanden zijn al een jaar geleden aangemeld bij de centrale korpsleiding van de Brabantse regiopolitie in Den Bosch. Tevergeefs! Een onderzoek door de Rijksrecherche zie ik als het uiterste middel, want ik ben er volledig van overtuigd dat de overgrote meerderheid van de dienders (vr/m) hun werk met volle inzet en plichtsbetrachting uitvoeren. Maar als het werkelijk niet anders kan, dan blijft alleen dat uiterste middel over. Amen!

 • no-profile-image

  spuit

  Flinterdun en loos gezwets, Katja. Je leek me wel een type van als je iets doet, je het ook goed doet. Dit is 'bewijs' verzamelen à la Herkauwer. Brandhout dus. Je zou beter verwachten, of zijn jullie echt zo onmachtig? Beetje infiltreren, dacht je nu echt dat rottende vis niet altijd stinkt?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, laat ik je om te beginnen geruststellen. De populatie echte wilde eenden op mijn waterpartij ligt nu rond de 120 en er leven ook nog zo'n 80 echte wilde Turkse Tortels rond en tussen de ganzen die ik dankzij jagers een levenslang veilig tehuis bied omdat zij nooit meer kunnen vliegen. Samen met tientallen houtduiven, mussen, vinken, groenlingen en andere zaadeters vreten al die wilde vogels mij letterlijk arm. En toch hoor je mij niet klagen. Ik heb al vaak genoeg gezegd wat ik vind van het broedganzenprobleem dus daar ga ik hier niet meer op in. Maar toch een advies: vraag het jachtfonds om subsidie voor aanschaf van een Border Colly! Het in bedrijf houden van zo'n dier kost hem de kop niet! Het is niet mijn gewoonte om me in termen als 'ongedierte' over medemensen uit te laten, maar als jij zou meemaken wat ik moet doorstaan met jagers, dan zou je het wellicht kunnen begrijpen. Het allerergste is het, dat ik dezer dagen van schooljeugd hoorde dat zij tijdens lesuren van een jager hebben geleerd, dat ganzen ongedierte zijn! En dat de enige goeie vos, een dooie is. Tot het moment dat Alferink en Lulof hun bezoedeld syndicaat zuiveren van dit schoftentuig, zie ik mij niet geroepen om mijn kwalificaties bij te stellen. Amen.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, ik vraag me af of die diertjes je broodnodige inkomen opeten. Daar gaat het mij om. Die Border Collie is leuk voor mensen met heel veel tijd en heel veel geloof er in, maar biedt geen integrale oplossing. Daar moeten we naar toe, al zou ik mijn perceel vrij kunnen krijgen van ganzen, dan zou ik de buurt alleen maar vervelen met overlast. Of wil je dat heel agrarisch NL de overlast met die Collies gaat oplossen. Je gelooft zelf toch niet dat daar de oplossing ligt. De echte ondernemers hebben niet de tijd om zich met zulk soort fratsen bezig te houden. Lag het opbrengend vermogen per oppervlakte eenheid maar wat hoger, dan konden we misschien in die richting gaan denken. Ook onze tijd is geld waard en onevenredig veel tijd steken in verjagen met hond is niet van deze tijd. Leuk voor vervroegd gepensioneerden of iets dergelijks. We moeten wel reëel blijven, de baten wegen gewoon niet op tegen het nut. Het probleem op een efficiënte wijze opgelost worden.

  Dan nog wat over je eeuwige verhaal van die jagers op scholen: het zou niet moeten mogen, scholen moeten verschoond blijven van iedere politieke of maatschappelijke belangen. Maak melding zou ik zeggen, bij werkelijke feiten wordt juist ingegrepen. Punt.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, je vindt het dan maar krankzinnig. Gelukkig is er in dit land nog een weliswaar beperkte vrijheid om met je eigen land te doen wat men goed dunkt. En ach, wat doe je flauw met je opmerking over die supervondst met de AIVD. Een heel, heel slecht incasseringsvermogen heb je. Vervolgens wijs je op kleuterniveau naar anderen. Bah. Laat ik opmerken dat jij de persoon bent die continu verdachtmakingen doet en je altijd weer wegstopt achter een slecht bezette, tegenwerkende politie of wat dan ook. Man, als ik toch lees wat jij al vergaart hebt aan bewijsmateriaal voor van alles en nog wat en daar werkelijk nog maar nul komma nul mee hebt uitgericht, mag ik dan zeggen dat iedereen je slappe hap praatjes wel doorziet? Ze laten waarschijnlijk je verhaal doen, doen u vriendelijk uitgeleide en gaan verder tot de orde van de dag. Gelukkig maar. Gelukkig heb je vernomen dat er dioxine in paling zit. Kun je daar weer over lullen.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Laat me niet lachen!
  Een bodywarmer met een drollenvanger er onder, en dat met inco inlegger.
  En ik zou geen gevoel voor humor hebben.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee maar, een geluid uit het vuilnisvat! Freek luister goed. Je schrijft in de 'jullie-vorm' maar ik geef alleen maar feiten weer die in het tijdschrift Argus zijn gepubliceerd! Ik houd me verre van iedere vorm van fysiek actie voeren en confirmeer me altijd aan de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting. Of jij dat nou al dan niet goed vindt zal mij halalgedraaide schapenworst zijn. Want dit is namelijk dé modus om jouw slag de onbeschaafde mond te snoeren. Nice day!

 • no-profile-image

  ??

  (herkauwer)met lokmaisspoor over de drukke A50 naar een particulier fussilladeveldje bij knooppunt Hattemerbroek.
  (jagertje)Naar dat vermeende lokmaisspoor is door de politie gelijk een onderzoek ingesteld en daar bleek dus geen sprake van te zijn. Raar toch?
  (herkauwer)"Je hoeft het niet met mij eens te zijn maar ik gebruik altijd kloppende feiten en verzin er geen dingen bij om zaken zwaarder te laten wegen of mooier te maken.

  Herkauwer hier lul je eigen toch behoorlijk tegen, als je de feiten van iemand anders gaat benoemen en niet gecheckt hebt, gaat je eigen geloofwaardigheid ook aan gort.

 • no-profile-image

  exact

  Singing aauw aaaauw jippie jippie jeetje...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zielig jagertje ik heb een bespaartip voor je. Meld je af bij de KNJV (dan krijg je ook jouw zerkreinigingsheitje weer van Zweitse teruggestort) en sluit je aan bij de mosgroene organisatie De Klagende Kerk (zonder gemzenpluim). Tabé!

 • no-profile-image

  ??

  Jou nummer is niet zo moeilijk te achterhalen waarschijnlijk. Argus bij pakken, artikelen over de gans er bij zoeken en voila een naam waarschijnlijk :)

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hij was mooi Exact. Echt een opsporingsdienstenlied over de C.I.A. Past puik bij
  Sherlock de Cock! En jij Jagertje, jij hebt geen grein gevoel voor humor. Maar dat wisten we al.

 • no-profile-image

  exact

  Oei oei, herkauwer, dus jij komt vaak Korsakovpatiënten tegen? Moet ik dat in verenigd verband zien of is het gewoon op je afdeling in het ziekenhuis?

  N.B. Deze aandoening heeft niet zozeer te maken met lood, maar meer met langdurig overmatig drankgebruik....

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, jij wilt kennelijk écht niet zien wat ik schrijf. Nogmaals: ik heb absoluut NIKS van doen met de Faunabescherming. Jijzelf en niet ik kwam aan met dat youtube flmpje uit 2008. Alleen heb IK daar al in zomer 2008 WAARHEIDSVINDING gedaan, direct nadat het filmpje op youtube verschenen was! Wie heeft er trouwens gezegd dat ik als praktizerend jager in het bestuur (of in een commissie) van Wbe's en Fbe's zit? Dat maak jij er zelf van! Maar ik ga je natuurlijk niet wijzer maken, want dan gaat de lol er van af. En ik wil het graag spannend houden!

 • no-profile-image

  exact

  Voor waterdichte bewijzen moet u bij herkauwer wezen. Stickers op groene containers die natuurlijk op scholen zijn verstrekt... Goed bezig herkauwer. Vooralsnog zijn de aantijgingen tegen de dierenorganisaties een FEIT. Ga jij maar naar de Tweede Kamerfracties. Namens welke partijen trouwens? Ik hoop dat de partijen die mee gaan in de gespeelde verwondering net zo verwonderd en principieel zullen zijn t.a.v. dierenrechtenorganisaties op scholen. Maar dan is het een kwestie van linksom feiten verdraaien misschien?

 • no-profile-image

  exact

  Je kwam zelf met het woord krankzinnig om 22.51. Seniel aan het worden? In de fase terug van klein, klein kleutertje. Het zit diep he, dat de dierenclubjes openlijk op hun donder kregen, en nog eens heel terecht ook? Kwestie van bewijs, meneertje. En wat je allemaal uitvreet om ook wat jagers of hun vrienden aan het hekje te krijgen, je doet maar. Ik weet alleen dat het veel geschreeuw en weinig wol is, waarbij op een superlinkse manier de schuld altijd weer bij een ander ligt. Driewerf bah!

 • no-profile-image

  oplettende

 • no-profile-image

  exact

  Dus nogmaals, dan vind je het maar krankzinnig. Ik niet, een boer moet leven van zijn opbrengsten en gebruikt zijn grond naar goeddunken. Of denk je dat ze voor de lol wat maaien? Dan ben je arrogant om dat te denken. Figuren als jij zouden alles willen limiteren en reguleren. T.b.v.?
  Juist! Jouw eigen hobby. Gelukkig zal het nooit zó ver komen. Verder ontken ik niks repeterend, maar wil exact zijn: feiten en verdachtmakingen uit elkaar trekken. De AIVD deed prima werk en jij, jij kunt alleen met modder terug gooien met je verhaaltjes. Moet ik nu alles voor je herkauwen? Maak van je verdachtmakingen feiten, die vervolgens erkend worden middels handhaving en\of rechtspraak en mij hoor je niet meer. Dat bedoel ik dus exact.

  Dat van links was gewoon een prik terug. Goed of slecht handelen heeft niks met politieke voorkeur te maken. Je lijkt dat wel eens niet te zien. Dat wilde ik je effe meegeven.

 • no-profile-image

  grensboer

  Lees je reactie zelf nog eens. Termen als herkauwer, spotvogel, demarcatielijn, canard. Je zit hier niet op de site van de Fabeltjeskrant.....

 • no-profile-image

  exact

  Goed herkauwer, je constateert een hoop zaken die niet deugen bij de KNJV. Laat ik dat van anti-jacht met zijn verwerpelijke insteek en inslag maar als niet gelezen beschouwen, want hij behoort tot die gewraakte activisten (en ik baseer dan slechts op wat ik hier aan vuilspuierij van dat personage heb kunnen lezen), waar jij volgens je schrijven niks van moet weten. Gebruik hem dan ook niet om tegen de KNJV te ageren. Het is dus gewoon een maatschappelijk erkende club, waar vast mensen bij lopen die niet deugen. Die verpesten het dan voor de goedwillenden, waarvan ik weet dat die er meer zijn dan degenen die u steeds op de staart wilt trappen. Vergelijk het desnoods met de ook door jou verfoeide activisten die een doorn in het oog moeten zijn voor de mensen die het echt goed voor hebben met dieren en er wel fatsoenlijke gedragingen op na houden. We zijn het gelukkig eens over het zuiver houden van onderwijs. Dat is al heel wat.

 • no-profile-image

  ??

  http://www.boerderij.nl/10108365/Varkenshouderij/foto-en-video-varkenshouderij/Burgers-bezoeken-varkens.htm

  Dit is toch eerlijke voorlichting burger? Men kan alles zien of mogen alles varkenspoelen voor worden gelicht?

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, je bent een aparte met je grafstenen. Natuurlijk is het je bedoeling om ergens tegen aan te schoppen. Zo leuk is het niet wat je doet. Stel je voor dat jij dagelijks in de gaten werd gehouden door mensen die geen officiële functie hebben, maar je steeds maar op je feilen wijzen. Dan krijg ik medelijden met je, want natuurlijk doe je wel eens dingen die niet kunnen, zoals iedereen. Ik vind je bespiedpraktijken niet erg lovenswaardig. Doet me een beetje aan de DDR denken... We hebben politie en dat vind ik persoonlijk welletjes. Tips geven kan wat mij betreft, maar als mensen er hun dagtaak van maken, dan krijg ik een vieze bijsmaak.

 • no-profile-image

  Kritisch bioboer

  Goede actie van de AIVD. Laat ze ook het lesmateriaal dat biolinks is eens onder de loupe houden.
  Ik heb zelf ook met de school gesproken voordat mijn kinderen er naar toe gingen. Heb ze meegdeeld dat ik niet gediend ben van linksedierenvrienden indoctrinatie en ze in het bijzonder gewaarschuwd voor ene sluwe Sjoerd van WD.

 • no-profile-image

  spuit

  He Willem, eet jij soms levende kip?

 • no-profile-image

  koetje

  Eenzijdige informatie verstrekken aan kinderen is absoluut onverantwoord,als die scholen dit soort activisten toelaten in een les,laat dan ook de tegenpartij aan het woord met hun kant van de waarheid.Ik ben van mening dat de standsorganisaties hier enorme steken laten vallen.

 • no-profile-image

  exact

  Patrick, welk land is zo hypocriet als het onze? Wie wil het allerbeste eten, geproduceerd onder de beste omstandigheden, maar is te besodemieterd om er een rechtvaardige prijs voor betalen? Dat zijn er heel veel en juist daar wringt de schoen. Hier de boel wegpesten en daarna uit het buitenland halen. Ja, dan is het goed. Wat van ver komt is lekker. Beter: wat van ver komt interesseert ons geen moer, als het maar goedkoop is. Als we ons al niet bekommeren om die miljard hongerende mensen, denk je dan echt dat we ons bekommeren om de dieren daar die voor onze markt gefokt worden? Wees dan eens eerlijk voor jezelf en besef dat er weliswaar dingen beter kunnen, maar dat heel veel heel goed gaat. Vandaar een pluim voor de AIVD, want dierenrechtenorganisaties hebben niks te zoeken op scholen. En herkauwer, ik ben het met je eens dat daar ook geen jagersclubjes "propaganda'' moeten komen maken, al heb ik iets dergelijks nooit vernomen en moet dat om incidenten gaan (en zou er een lid geworven zijn?). Waar de AIVD voor waarschuwt is zonder meer terecht. Zoals gememoreerd, handen af van scholen. Van indoctrinatie door onderwijzend personeel met een vaste linkse inslag is toch al sprake (is trouwens logisch, het zijn ook maar mensen met een overtuiging die ze bewust, dan wel onbewust overbrengen) en waar de AIVD op wijst is daar een logische uitwas van.

 • no-profile-image

  geen boer

  figuren als Wim laten heel goed zien waarom de AIVD zich terecht hiermee bezighoudt. Kijk iedereen mag vinden wat ie wil, maar zij redeneren in de trant van "wetten die niet deugen". Nee, er lopen nog heel wat Folkerts rond en die kunnen niet hard genoeg bestreden worden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, ik doe helemaal niet 'een beetje flauw'. Jij weet best dat ik elke vorm van onwettig handelen afkeur en lieden of organisaties die extremistische acties uitvoeren of propageren als vijanden van de goede zaak van dieren- en natuurbescherming beschouw. En ik keur het ook ten zeerste af als er met oneigenlijke doelstellingen en in wettelijke schooltijden minderjarige leerplichtigen valselijk voorgelicht worden op scholen. Ik kan niet overzien in hoeverre er landsbreed cijfermatig van dit soort indoctrinatief misbruik sprake is, maar ongelukkigerwijze voor de hobbyjagers weet ik wél dat er op heel veel scholen op deze wijze, door volstrekt onbevoegden op het gebied van verantwoord ecologisch faunabeheer, zogenaamde 'voorlichtig' wordt gegeven. Met maar één doel: het maatschappelijk proces beinvloeden ten gunste van de hobbyjacht! Dat het om minstens tientallen gevallen gaat, waarin Wbe's op deze wijze minderjarigen misbruiken voor hun eigen hobyygenoegens, is wel zeker. Alleen al in Gelderland en Utrecht zijn streken waar vrijwel iedere school door zulke clownesk uitgedoste leugenaars is of wordt bezocht. En ook in Noord-Holland, Friesland, Brabant en Limburg liep ik tegen deze verwerpelijke vorm van kindermisbruik aan. Soms omdat ik jongeren aansprak die een 'Jacht is natuurbeheer'-sticker op schooltas of fiets geplakt hadden, een andere keer omdat een schoolplein, fietsenstalling of bushalte met dat soort plakkers bestickers bleek te zijn of een jager het mij argeloos vertelde. Remember: als ik op surveillance ben dan zie ik er altijd uit als een jager. En ik spreek haast alle dialecten vloeiend. Dat levert erg veel hot-info op!

 • no-profile-image

  burger

  De intensieve veehouderij doet zich in de media ook beter voor: een schattig biggetje of kuikentje met een mooie landelijke achtergrond dat symbool moet staan voor de bioindustrie (??), een rondeelstal laten zien op tv alsof dit de standaard is, suggestieve namen voor doodgewone kooi-eieren,etc etc. Laat dan ook realiteit van de bio-industrie zien.

 • no-profile-image

  exact

  Hey burger, het gaat er maar niet in hé. Natuurlijk worden kinderen buitenschools met van alles en nog wat dat niet klopt geconfronteerd. Daar gaat het niet om. Het gaat om de keuzevrijheid. Thuis kan de TV af, of geschreven media in de prullenbak. Naar school gaan alle kinderen en is er leerplicht. Onderwijs moet gegeven worden zonder enige politieke insteek. Daar moeten de dierenorganisaties dus gewoon met de fikken afblijven. Duidelijk nu? Dommigheid heeft niet altijd met IQ te maken, veeleer met verblind halsstarrig handelen en denken.

 • no-profile-image

  ??

  @burger, hoezo legaal, heb je die mafketel bij Paul de Leeuw gezien, heb je de aanklacht gezien? Dat is vredelievend, ben je wereldvreemd of zo?
  Exact verklaard het goed zo, tuurlijk je kan niet alles verkomen, maar als het een beetje kan moet het wel!

 • no-profile-image

  exact

  Ik ben het met je eens. We gaan niet doen aan onterechte hetzevorming. De KNJV staat voor zover mij bekend niet te boek als criminele groepering. Dus, herkauwer...

 • no-profile-image

  meteoroloog

  Vanwege de weerssituatie is de kans op veenbranden afgenomen.

 • no-profile-image

  Johan

  Je gaat de AIVD toch niet inzetten tegen dierenactivisten. De dierenactivisten zijn de verzetsstrijders uit de oorlog tegen onderdrukking van de dieren. Het zijn helden, die met inzet ven eigen leven opkomen voor de dieren. Laat ze nieuwe helden recruteren op de scholen.

 • no-profile-image

  exact

  Wat lees ik nou toch, herkauwer? Het is trouwens ciao. Chau is een Hongkongs eiland, maar dat bedoelde je natuurlijk..rrr.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer,
  Die nare smaak in je mond zal waarschijnlijk met mosvorming door slechte hygiëne te maken hebben.
  Een finke schoonmaakbeurt met jouw mobile hogedruk reiniger zal je vast en zeker goed doen.
  Kun je gelijk je drollenvanger en de inhoud hiervan even een flinke schoonmaak beurt geven.
  Ik ga je niet bellen om te horen hoe het gegaan is hoor.
  Trouwens hoe was het vandaag in Amersfoort?
  Ze zullen daar wel opgekeken hebben bij binnenkomst?
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee jagertje, die smaak komt omdat ik bij de gedachte aan jou onwillekeurig aan adellijk wild moet denken. Je weet wel:een groen uitgeslagen haas dat twee weken in de beerput heeft gehangen. Snippenstrontjes. Kruidige konijnenkeutels. Dat soort lekkers! En met de stenen komt het helemaal goed. Voortaan komen er in plaats van afschotweekends speciale KNJV-afschrobdagen. Zweitse is meteen bij de Action afgeprijsde schrobbers en luiwagens gaan halen. En Siebren bood aan om de bezemkast te gaan beheren. Zo'n nuttige taak heeft hij in heel zijn leven nog niet gehad. Heel Tjalleberd is apentrots op hem. Alleen Ger van Hout drukte zijn snor. Bussiness as usual!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, ik had die info uit een gepubliceerd artikel in Argus en van de website van jachthutten.nl en niet uit eigen veldwaarneming. Ik ga ervan uit dat men feiten en geen verzinsels publiceert. Daarom zal ik ook nooit ofte never iets uit De Nederlandse Jager overnemen. Want daarvan zijn zélfs de drukinkt en nietjes vals! En dan nog wat: kortbij knooppunt Hattemerbroek zitten enkele roekenkolonies, o.a. op IJsselvliedt bij Wezep Er foerageren altijd roeken op de bermen van het knooppunt en langs de A50. Ook kraaien, kauwen, eksters en de raven die al jarenlang in die omgeving broeden. En ondanks de ijverige Veluwse faunabeheerders komt er zowaar ook nog een enkele houtduif voor. Al die zaadeters zullen zo'n spoor overdag dus wel gauw opvreten. Wat dus overblijft is de vraag: ligt er pal aan de oostkant van de A50 tegenover het kapotte raster ja dan nee een schietveldje met jachthut? Want dat zal dan wel niet dienen voor de konijnenjacht neem ik aan. Kijk: dit soort vragen heeft met waarheidsvinding te maken. En dat is mijn functie in deze fora!

 • no-profile-image

  exact

  Geinig trouwens, herkauwer, Sherlock the cock. Ik had je niet treffender kunnen typeren.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Exact, schuif aan en tast toe. Vers opgeboerd middageten. Van eergister! Zo'n smaak krijg IK namelijk van alles wat er in dit land uit de klauwen tippelt dankzij de structurele onderbezetting bij alle politiekorpsen. Nog nooit - versta je?-heeft een agent, wachtmeester, brigadier, adjudant of opper mij te kennen gegeven dat mijn informatie niet méér dan welkom was. Het tegendeel is namelijk aan de orde van de dag! En dat stimuleert dusdanig, dat ik letterlijk niet meer uit het veld weg te denken ben. Dat heeft niks met de DDR van doen, maar gewoon met noodzakelijke opsporing en vastlegging van feiten. Pas maar op, want ik ben bezig om er een GPS-Opsporingsspel van te maken dat binnenkort op de markt komt. Want het buitengebied is van iedereen en in iedereen schuilt een Sherlock de Cock! Chau!

 • no-profile-image

  freek

  vrijheid van mening uiting word door figuren soms iets meer richting smaad genomen. he herkauwer nooit normen en waarden op school geleert ik ben wel een beschaaft mens maar als jij nog een keer onbeschofte taal tegen mij op hangt publiceer ik jou telefoon nr op de site dit is de laatste keer begrepen?

 • no-profile-image

  freek

  voor een waarheids vinder en amateur speurneus zou je achtergrond info zoals tijd en datum al geweten voordat je me op zondag ochtend (vaderdag) om 6 uur mijn bed uit belt en dat riverton 800 km van Cristchurch vandaan ligt maar dat maakt niet uit en dat de beving 49 uur eerder was kan ik ook nog door de vingers zien.maar om als een klein kind gaan schelden en doen alsof ik achterlijk ben ja die smaak heb ik ook te pakken, zijn waarschijnlijk die soja burgers lol

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee Exact, ik wilde je eigenlijk een cruise naar de verre oost aanbieden. Maar oké dan, we maken er een liedje van. Je kent het vast wel: "ons exactje heeft een farm, cia cia o!"

 • no-profile-image

  exact

  Wow ut nifo erin houwe...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact, ik kom nog even terug op jouw bericht van 15.09 19.57u en mijn reactie daarop van 20.10 u op diezelfde datum. Want toevallig kwam er gisteravond in het Nieuwsuur weer de structurele onderbezetting en werkdruk bij alle politiekorpsen ter sprake. Minder blauw op straat wil ook betekenen: vrijwel geen blauw meer in veld en beemd. En dat zal vooral veel jagers niet slecht uitkomen. Maar ik heb er wel gedachten over hoe daar een heel goede mouw aangepast kan worden.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Exact, Herkauwer leeft iig niet naar wat hij belijdt maar verloochend zijn eigen clubje als een Judas als het hem te heet onder zijn hoefjes wordt.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer,
  Jij zit helemaal NERGENS in een WBE omdat jij niet aan de gestelde eisen kunt voldoen.
  Ik moest jou al uitleggen waar je aan moet voldoen en waar op gecontroleerd wordt om überhaubt te mogen jagen.
  Voor toetreding tot een WBE ligt de lat nog een stuk hoger.
  En om zitting te hebben in een FBE wordt je aan een nog strengere selectie onderheven.
  Jij bent gewoon een ordinair poppetje binnen de faunabescherming.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat waren de woorden van de op het Nijmeegse Canisiuscollege opgeleide Piet Steenkamp, beste Exact. Ik las dat ergens halverweg de jaren '70 in Vrij Nederland en vond het zulk een schitterend statement dat ik het meteen op mijn ingebouwde harde hersenschijf heb gebrand. Want sommige dingen zijn het waard om levenslang behouden te blijven.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Herkauwer, beetje laat maar je bent vast nog online. Laat je niet overrulen door dat jagertje met zijn praatjes. Het enige wat een jager nodig heeft om te kunnen moorden is een (bij Dorhout Mees, Swinkels en andere bloedhandelaren handje contantje te kopen) wapen- en jachtvergunning. Het jachtexamen is al jarenlang volkomen fake en voor een paar honderd euro ook gewoon aan te schaffen! Ik papte vorige zomer in de Hollandse Hout aan met een jager uit Lelystad en die luldebehanger (want hij kon dus écht alleen maar koudstaalgetrokken schieten!) heeft me wérkelijk alles verteld. Om je te begiechelen!! Er wordt nooit niks gecontroleerd, want men zit structureel altijd om bestuursleden verlegen. Ik hoop dat jagertje dit leest, want zeven van mijn kennissen zijn ook geinfiltreerd in Wbe's! En ik weet niet hoeveel van hun vriendjes of vriendinnetjes ook! Dat is niet meer giechelen, maar lachen, gieren, brrrrrrullllen!!

 • no-profile-image

  exact

  Tsja Katja, ik reed vorige week 210 km/h over de snelweg met een auto die ik geritseld had voor een habbekrats. Met rijbewijs erbij zeg! Zo kun je auto rijden in NL! Lachen gieren brullen met die scheurijzers! Iedereen in NL doet het zo, want ik heb dit immers bewezen...........

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Exact ik heb het niet over te hard rijden, maar over rotzooien met jacht- en wapenvergunningen. En dat gebeurd bij zulke jachtmakelaars. Of wou je dat soms ontkennen? En Spuit Elf, jij geeft alleen maar modder, maar onze infiltraties snijden écht CFK-gekeurd hardhout. En voor stinkende vis moet je niet bij mij maar bij Gerda Verburg zijn. Voor rotzooien met vergunningen trouwens ook!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, wen er maar alvast aan dat die hele machtswellustigvalse CDA-rimram voltooid verleden tijd is. Zonét was Schreier Pierik op tv. Raaskalde erop los en noemde in 5 minuten zes keer 'de kerk'! En die huichelachtige Tukkerse jachtlobbyiste durft woorden als 'respect' en 'fatsoen' in de mond te nemen! Zij was een van degenen die jagers tot faunabeheerders opleukte en die hen aanzette om onder de jeugd te gaan werven. En DAT wil ik tot op de bodem uitgezocht en bestraft zien! Dit beschouw ik als mijn Burgerplicht. Like it or not!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact, ik maakte meermalen melding van dat indoctrinaire misbruik van schooljeugd. Maar de lange arm van invloedrijke jagers rijkt zelfs tot in de onderwijsinspecties! We zijn nu bezig om daarin tot het bot te wroeten om de daders bloot te leggen, want dat gore gedoe met kinderen moet afgelopen zijn. En het producerend vermogen per oppervlakteenheid landbouwgrond is nergens ter wereld zo hoog als hier. Er wordt dit jaar verdomme al voor de 5e keer kuilgras geoogst! Hét probleem ligt bij de Nederlandse boeren. daarover had ik vandaag op mijn vrije zondag een lang gesprek met een bestuurder van ZLTO. De rest van de dag besteedde ik aan het op ruime schaal promoten van vegetarische vleesvervangers en het zoeken naar jachtmisstanden. Het werd op alle fronten een productieve zondag!

 • no-profile-image

  koetje

  Als je maar niet met je vleesvervangers bij de scholen langs gaat Herkauwer,dan ben je geen haar beter dan die jagers.Die Linda doet dat ook al met haar gastlessen,kinderen overstuur maken en geestelijk martelen,want ja dat is de waarheid hé.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact doe me een lol en leg me geen woorden in de virtuele mond die ik helemaal niet interactief heb uitgesproken. Zoals bijvoorbeeld het zorgwekkend begrip 'krankzinnig', waarmee jij jouzelf wel redelijk getypeerd hebt! Chapeau daarvoor. Het is helemaal geen supervondst om met behulp van de door de belastigbetaler onderhouden AIVD onschuldige en respectvolle dierenliefhebbers te criminaliseren, met het enkele banale doel om zodoende de gore jachtsmeerlapperij op basisscholen buiten beeld te houden. Maar wees gerust: ik kom er wel achter wie die vuilakkerij heeft geënceneerd. En die zal daarvan de politieke en ambsthalve gevolgen niet ontlopen. Dat beloof ik hier en nu. Plechtig! En ik zeg het nog eenmaal: van alle feitelijk geconstateerde wetsovertredingen wordt door ons altijd aangifte gedaan, maar wat het verdere verloop van de vervolging en/of sanctionering van strafbare feiten is en of daarvan kondt wordt gedaan in de media, is niet aan mij ter beoordeling. Wél kan ik je meedelen dat de laatste juridische fase van onze Zaak Boxmeer vanaf morgen in gaat. En dat wij inzetten op het vertrek van een structureel malverserend en disfunctionerend VVD burgemeester. Want enough is enough!

 • no-profile-image

  exact

  22.54

 • no-profile-image

  exact

  Querinus, wat vind je dan zo boeiend aan dit forum, als je het hebt over untermenschen die onbegrijpelijkerwijs hier hun onzin mogen spuien? Schaam je voor je woordgebruik, ik vind het beneden alle peil. Discussie tussen gelijkgestemden is totaal nutteloos. Vandaar dat anti jachtmensen wat mij betreft hier best hun mening mogen geven, alhoewel hun feiten de mijne vaak niet zijn. Het beoordelen van elkaars argumenten kan nooit kwaad. Ook voor jou niet, zoveel is me wel duidelijk.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact je hebt gelijk: een linkse of rechtse politieke voorkeur hoeft niks van doen te hebben met gevoelens van waarheid en eerlijkheid. Maar een van de bedenkers en oprichters van het CDA, Piet Steenkamp, heeft destijds al zo prachtig verwoordt wat wij allen door schade en schande bewaarheid hebben zien worden. Want hij zei klip en klaar: "Het eigen geweten is bij christenen niet zo sterk ontwikkeld!"Daarom komt de leugen en halve waarheid dikwijls van die kant!

 • no-profile-image

  johan g4minne van der wal

  Zulke misstanden gebeuren overal in Friesland Herkauwer. Dierenmoord is daar schering en inslag. Ook hier vlakbij trouwens, op het Vollenhovermeer. Maar daar weet je zelf alles van.

 • no-profile-image

  exact

  Toch goed gelukt, herkauwer, de discussie omwentelen richting jachtmisstanden. Direct komt van alles van onder zijn of haar tegel om te beamen dat er jachtmisstanden zijn. Poeh, poeh. Gewoon feiten vastleggen en aangifte doen. Waarom gebeurt dit dan zo weinig ondanks de vele vrijwilligers om in het geniep te spieden? Gewoon, omdat het wel mee valt. Je moet natuurlijk wel iets onwettigs signaleren het aan te kunnen geven. Dat is nog niet zo eenvoudig.
  De zaak van werving van dierenrechtenorganisaties op scholen is aan de kaak gesteld door mensen die vonden dat dat niet kon. Dat vind ik ook. De AIVD doet vervolgens waarvoor het in het leven is geroepen. Gelukkig maar. Er gaat ook heel veel goed in Nederland. Dit artikel stelt de dierenrechtenorganisaties in een ander licht en blijkbaar bevalt dat een aantal mensen niet zo. Dan gewoon Oost-Indisch je eigen stokpaardjes gaan berijden. Ik noem dat een staaltje slecht incasseren. Of kleutergedrag.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact, ik schrijf daar letterlijk dat ik "het krankzinnig vind om ten koste van hele ecosystemen 6 maal per groeiseizoen kuilgras te maaien en dan aan het eind van de winter twee overgebleven kuilen naar de compostverwerker te kunnen sturen". Dat vind ik inderdaad idioot, crazy en onprettig gestoord. Mag ik misschien? Dat repeterend ontkennen van jou begint me trouwens de keel uit te hangen als een oneetbare Biesboschpaling. Straks is het zeker ook een linkse actie dat die vergiftigde zooi door de minister van LNVoedselkwaliteit ongelimiteerd en zonder enige scrupules op de markt gebracht mag worden?

 • no-profile-image

  exact

  Ook veroordeling van christenen in het algemeen vind ik niet erg juist. Het is zonder meer waar dat velen van hen het verschrikkelijk achter de ellebogen hebben. Echter, dit lijkt me toch een algemeen voorkomend menselijk trekje. Los van geloven of niet. De wereld zou mooier zijn als gelovigen leefden en handelden naar wat ze in hun kerk belijden, dat wel natuurlijk, dus je zou van dit deel van de bevolking in theorie meer medemenselijkheid en eerlijkheid verwachten. Dat is naar mijn ervaring niet zo en dat is hen misschien extra aan te rekenen. Hypocrisie dus, maar in mijn beleving in de praktijk niet meer dan bij atheïsten. Dit staat overigens los van mijn persoonlijke overtuiging.

 • no-profile-image

  exact

  N.B. Google effe Sterrenschot en poneer de omschrijving in je bijdrage. Zo lijkt Q. wat kennis te hebben, maar ik betwijfel ten zeerste of dit heerschap er veel van af weet, herkauwer. Gezien zijn onnodig beledigende bijdrage neig ik er nu eens naar om er niet het goede in te zien.

 • no-profile-image

  exact

  Als het feiten zijn, is vervolging niet zo moeilijk meer. Daar heb ik geen enkele moeite mee. Klaar.

 • no-profile-image

  exact

  Burger, wat een ieder in de media gooit moet men zelf weten. Daar ging het artikel niet over. Gewoon even lezen voor je reageert.

 • no-profile-image

  Cas

  @Burger, het gaat niet om het voor/tegen de bio-industrie. De AIVD waarschuwt dat er bij deze organisaties sprake is van illegale praktijken en dat zij daarvoor leden werven op scholen. Deze activisten plaatsen zichzelf boven de wet. Hartstikke dom natuurlijk, omdat deze activisten de goed-handelende tegenstander van de bio-industrie hierdoor voor de voeten loopt. Daarom, moeten zowel voor/tegenstanders van de bio-industrie deze gasten op alle mogelijke manieren keihard aanpakken. Dat is een balangrijk aspect voor een democratische maatschappij.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Leen, kijk even in het afgesloten forum 'zeker 104 roofvogels in friesland vermoord'.

 • no-profile-image

  freek

  ja herkauwer die beelden heb ik gezien ik zag ook dat jullie naar die beesten afrenden voordat er een jager in de buurt kon komen die jagers wouden niet eens bij jullie in de buurt komen omdat ze bang waren voor een confrontatie wat jullie wouden gebruiken om de politie te bellen mooie verhaaltjes maar weinig waarheid en om de media erbij te betrekken dat we die beelden moeten geloven ze waren daar door jullie uit genodigt er was geen andere kant dan die van jullie. Zoals je op marketing cursus leert het nieuws heeft niets te melden ze hebben alleen maar vulling nodig om de recleame wat op te frissen of het nieuws moet recleame zijn

 • no-profile-image

  exact

  Jouw waarheidsvinding heeft veeleer met eigen waarheidsvinding te maken, herkauwer. Dat mag, maar ik zal je verklappen dat bijna elke waarheid zijn tegenwaarheid kent. Ik heb de indruk dat je waarheid verkokerd is door het idee dat jij alleen over DE waarheid gaat. Laat ik nu denken dat dat wat genuanceerder ligt. Je vindt dat je een functie hebt op deze fora; ik wil slechts opmerken dat je jezelf die functie geeft, in feite vraagt niemand daar om.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje doe toch niet zo lelijk tegen mij, anders kom ik in de toekomst nooit bij jou op bezoek! Bij zulke vredige rendez-vous sessies komt echt geen vuilspuiterij kijken. Ik heb zélfs wel eens zo'n steen met de mobiele hogedrukspuit schoon gemaakt. Louter uit piëteit! Want een platte duurjachthut hoeft nou ook weer niet helemaal onder korst- en kussentjesmos bedolven te raken, toch? Ik heb een lage dunk van de Stentor maar als het daarin staat dan zal er wellicht iets van kloppen.Veel jagers daar op de Apeldoornse redactie denk ik? Beste Exact, ik heb nooit gezegd dat ik de waarheid in pacht heb. Ik geef alleen zaken weer die waarheidsgetrouw zo hebben plaatsgevonden als ik ze beschrijf. Dat dit tegen heel wat zere benen is wist ik al van tevoren. En misschien is dat ook wel de bedoeling? Who knows?

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ik wil even onderstaande website aandacht brengen.
  Deze site wordt bestierd door de heer Harry Voss, lid van de PvdD en raadslid in Apeldoorn.
  Op deze website worden mensen aangezet om de spullen van een ander te vernielen.
  Dit alles onder het mom van illegaal gebouwde jchthutten wat nergens bewezen is.
  Onder menu is "opening website" te bewonderen dat politieke prominenten hier een duidelijke plaats in nemen.
  Deze lieden werken dus mee aan en promoten een website waarin mensen worden aangezet om andermans eigendommen te vernielen.
  Dit is voor politieke bestuurders jezelf toch op zijn minst gezegd je op heel glad ijs begeven.
  Hier zou de AIVD ook eens naar moeten kijken.
  Kijk en overtuigd u op: http://www.jachthutten.nl/index-nl.htm
  Ik heb politiek den Haag hier inmiddels over in kennis gesteld.

  Groet.
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Nou herkauwertje,
  Wat is zeg dat is gewoon helemaal waar.
  Ik zet namelijk geen loze, verdraaide en valse beschuldigingen op dit forum.
  Alles is te herleiden zoals je ziet.
  Harry plaatste foto's van jachthutten op zijn site van landgoed "Het Hooge Zand" met zijn onderschrift "Hier moet hoognodig iets aan gedaan worden"
  Het gevolg was dat er binnen enkele weken een groot aantal jachthutten tot de grond toe vernield waren.
  Nee het is niet Harry die deze hutten vernield heeft maar een stelletje (wat jij noemt oerstomme) lieden die deze hutten naar aanleiding van de ophitsende praatjes van Harry met de grond gelijk hebben gemaakt.
  En Harry? Harry weet natuurlijk van niets en wast met een schijnheilige grijns zijn handjes in onschuld.
  "Politieke bestuurders" als Marianne Thieme, Krista van Velzen (SP) en Anja Hazekamp promoten notabene openlijk deze site van Harry.
  Dit is in mijn ogen door politieke leiders gesteund puur extremisme herkauwer, en daar moeten kinderen op school voor behoed worden.
  Het zijn geen jagers maar de extremisten die onder de aandacht vallen bij de AIVD en daar zul je het gewoon mee moeten doen.
  Toen Harry trouwens ontdekte dat hij onder de aandacht van de AIVD viel heeft hij de ophitsende trekjes op zijn site plotseling fors uitgedund.
  Ik hou die man al een jaartje of wat in de gaten en heb vrijwel al zijn inmiddels verwijderde foto's en uitspraken keurig opgeslagen.
  Misschien maak ik er net als jij nog wel een keertje een zwartboek van.
  Dat is nu het mooie van publicaties via internet, je kunt er soms op reageren maar je kunt ALLES opslaan om het later eventueel nog eens te kunnen gebruiken.
  Geinig hè?

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt helemaal gelijk Cas. Niet alleen Volkert van der Graaf en Sjoerd van der Wouw verzieken de geloofwaardigheid en nobele bedoelingen van mensen die voor de rechten van dieren opkomen, ook lieden die zich respectloos te buiten gaan aan andermans eigendommen en de 'tegenpartij' gaan bespuwen, uitschelden of bedreigen, horen helemaal niet in keurige buitenparlementaire actiegroepen thuis. Helaas heeft men dat bij de PvdD nog altijd niet begrepen.

 • no-profile-image

  sjonnie

  "patrick" waarom schop je toch tegen iedereen? is jou materie dan de waarheid?? Volgens mij moeten ze jou maar eens oppakken want je voelt je wel aangesproken op dit onderwerp. Zal me niets verbazen dat jij één van deze personen bent. let's go baby, let's rock and roll.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, als de behoefte bestaat aan zo'n dierenpolitie en deze wordt vervolgens in het leven geroepen, wie ben ik dan om te zeggen dat dat geen goede zaak is? Ik hoop wel, als blijkt dat het een dood geboren kindje is, dat men het lef heeft om het functioneren na een vooraf afgesproken periode onafhankelijk te evalueren op kosten en baten en dat een dergelijke politiemacht zich niet nodeloos in stand houdt. Het doet me deugd dat je een vreselijke hekel hebt aan hypocrieten. Daar zijn we het nogal over eens denk ik. Ik blijf erbij dat ze redelijk verdeeld zitten over alle maatschappelijke en politieke bewegingen. Van voetbalclub tot CDA, van Pvdd tot de gemeente, van Faunabescherming tot KNJV, om maar eens wat dwarsstraten te noemen.

 • no-profile-image

  kees

  wat een gewauwel van jullie allemaal, gewoon gaan jagen op jagers en oppassen voor onjuiste informatie van dierenactivisten.

 • no-profile-image

  peterpaul niemandsverdriet

  Er worden in dit forum gissingen van ledenaantallen van de KNJV gedaan. Ik vestig er de aandacht op dat, net als met sportvissers, ook jagers gaarne met cijfers knoeien en in ieder geval altijd schromelijk overdrijven. Wanneer men zelf opgeeft 30.000, dan kom ik met een simpele berekening op een aantal van om en nabij 8500 waarachtig existerende leden. Maar dat lijken mij er nog altijd veel te veel!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe, volgens de gister op de stand bijgevoegde informatie komt die soja uit absoluut verantwoorde teelten. Het bedrijf waar deze producten gemaakt worden heet Soyes en is gevestigd te Twello. Ik zal nooit iets aanbevelen waar ikzelf niet voor de volle 100% achter kan staan. En dit is gewoon een in alle opzichten gezond en veilig product. En nog lekker en voedzaam ook.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, in je eerdere reacties memoreerde je aan het producerend vermogen per oppervlakte, terwijl ik het had over het opbrengend vermogen. Een subtiel verschil. Het zou er - nu gebruik ik jouw terminologie maar eens - verdomme nog bij moeten komen ook dat een boer niet zelf kan bepalen hoe vaak hij zijn gras maait. Alles wordt al gewogen, afgemeten en gereguleerd. Door nu ook al het aantal keren maaien te bekritiseren getuigt werkelijk van een intens ontwikkeld regelziek bemoeizuchtig beterweterig ambtelijk talent. Je zit continu de inhoud van het artikel te vernaggelen. Ten eerste door steeds te drammen over je imaginaire (?) 'jagersindoctrinatie' op scholen - waar ik bij mijn beste weten nooit van heb gehoord, dan wel zeker niet op een georganiseerde grote schaal, dit i.t.t. dierenrechtenorganisaties -, ten tweede door nu ook al vleesalternatieven te promoten. Jij vindt het misschien lekker, ik vind het werkelijk niet te kanen, ontdaan van iedere dierlijke of plantaardige smaak, tenzij opgesmukt door de kruidenfee. Het moet op vlees lijken, maar ik kan je verklappen dat maar een ding echt op vlees lijkt: echt vlees, in diverse soorten en smaken! That's the real thing en het zal me waarlijk een worst wezen of we het al dan niet nodig hebben. Liefhebbers hou je niet af van hun hobby, jagers ook niet trouwens.

 • no-profile-image

  querinus van der jacht

  Sterrenschot is een doorzichtig geleiachtige massa die men dikwijls in landerijen kan aantreffen. Dit zijn de resten van de hydrofiele eiomhulsels van kikkers die door predatoren als reigers, ooievaars, kraaien en marterachtigen zijn verorberd en die daarna als onverteerbare substantie uitgebraakt worden. Boeiend forum trouwens. Alleen erg jammer dat er hier jagers vrijelijk hun onzin mogen spuien. Onbegrijpelijk dat een beschaafd land dit soort van untermenschen duldt!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Als dat waar is dan vind ik dat schandalig Jagertje. En nog oerstom ook! Want zo ondergraaft men de eigen argumenten. Maar het is natuurlijk niet verboden om een kaart met posities van jachthutten op een website te zetten. Want in een overbevolkt land als het onze is echt geen plaats meer voor zulke hobbyjacht. En voor wérkelijk objectieve schadebestrijding zijn echt geen hutten nodig! Maar nogmaals: het aanzetten tot het plegen van diefstal of vernieling en het verdraaien van feiten zijn nooit goed te praten. Daarover zijn we het dus roerend eens.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Freek, toen ik enkele weken terug hoorde dat er een aardbeving was in Nw Zeeland heb ik jou meteen gebeld om te vragen of alles oké was. Dat deed ik uit - en nu komt er een heel moeilijk woord- m e d e m e n s e l i j k h e i d! Je moet vooral doen wat je niet laten kan, maar zet er dan ook bij hoe je aan mijn nummer gekomen bent! Ik krijg van jou een heel nare smaak in de mond!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje,
  Hou jij het maar bij wat jij denken noemt.
  Ik noem dat fantaseren.
  Het is misschien een ideetje om jou beerput ook een behandeling te geven met jou mobile hogedruk reiniger.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Dom dom herkauwertje,
  Het is met de stentor net als met jou.
  Beschuldigingen aan de lopende band maar bewijzen, ho maar.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nou nou Exact, ga je lekker?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Komt voor de bakker Exact. Het worden bodywarmers met afritsbare mouwen! Makkelijk als iemand je een poot uit wil draaien!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje waar ben je nou toch mee bezig? Ik BEN helemaal geen lid van de Faunabescherming dus kan ik die club ook niet verloochenen. Dat heb ik je nu al meermalen in jouw verkokerd brein geprobeerd te pompen, maar ja: Korsakoff nietwaar? Korte geheugen naar de mallebiezen als gevolg van te hoge loodbelasting door oude valhagel. Je moest eens weten hoe vaak ik dat tegenkom. Wacht maar mannetje, dit is nog maar het begin van het verval!
  Als er hier iemand huichelt dan ben jij het wel met jouw valselijke uitgifte als Peter van de Posbank. Maar daarmee heb jij jezelf wel aardig geografisch gedateerd. Pas maar op, want straks blijken we in dezelfde Wbe te zitten! Hoe denk je anders dat ik die beginnende roekenkolonie in het Rhederlaag kende? En hoe kom ik 's ochtends om half vijf op de IJsseldijk bij Olburgen om van daaruit te zien hoe jagers de Spakerense roeken van hun nesten knallen? Voor jou een vraag. En dat laten we maar zo!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Het feit is en blijft dat de AIVD waarschuwt voor misleidende acties van dierenrechten organisaties op de scholen en dus niet voor jagers.
  Dierenrechten organisaties worden door de AIVD dus wel degelijk serieus genomen.
  Alleen op een totaal andere manier dan katja de herkauwende anti jacht pummel gehoopt had.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact, het zal mij dioxinerijke palingworst zijn wat jij ervan vindt, maar ik vind het krankzinnig om ten koste van hele ecosystemen 6x per groeiseizoen kuilgras te maaien en dan aan het eind van de winter twee overgebleven kuilen naar de compostverwerker te kunnen sturen. Wildbeheereenheden hebben zich-of jij het nou ontkent of niet- op honderden scholen ingelikt als 'faunavoorlichters' en vergiftigen de leerplichtig schoolgaande jeugd met hun immorele vuilspuiterijen. Ik zal niet rusten voordat die smerige vorm van satanisch kindermisbruik met wortel, tak, dubbelloop, kolf en gemzenpluim uitgeroeid is. Denk niet dat het een supervondst is om de AIVD erop uit te sturen om dierenvrienden te criminaliseren, want over een paar jaar is ook dat spelletje uitgespeeld. Want de ware smeerlappen huizen al sinds jaar en dag aan de rechterzijde van de politieke demarcatielijn. En dan nog dit: ook over wansmaak valt niet te twisten! Amen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, het taalgebruik van Querinus lijkt inderdaad nergens naar. Er moeten natuurlijk wél tegenstellingen zijn in deze forumdiscussies, want anders wordt het zin- en inhoudsloos makkeschapengeblaat. Maar er zijn grenzen aan wat men anderen kan en mag toevoegen. Querinus, uit jouw verhaal over Sterrenschot blijkt dat je veel afweet van de natuur. Je zult er vast en zeker dikwijls op uit trekken en je dan waarschijnlijk storen aan het gedrag van jagers. Toevallig ken ik jouw omgeving goed en heb al eens beschreven dat ik in het riet aan de Morra en de Fluessen de kadavers vond van tientallen klandestien afgeschoten Blaufutsjes (Kleine rietganzen). Ik weet dat er langs de spoorlijn bij de grens van de Vogelreservaten 'Stoenkherne' en 'de Bocht van Molkwerum' nogal eens vreselijke jachtmisstanden gebeuren. Als jij zoiets ziet dan doe je er goed aan om daarvan meteen aangifte te doen. En feiten over jachtmisstanden kun je met naam en toenaam van de jagers natuurlijk ook gewoon in deze fora plaatsen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Slecht opgelet, oplettende lezer. Onder deze titel loopt er namelijk alweer een tijdje een forum op deze webpage.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact je hebt gelijk, de kennis van Querinus is duidelijk 'geleend' van Wikipedia. Maar de feiten die ik hem in mijn antwoord noemde staan ook in andere fora want ik heb dat destijds ook al aan Hans uit zuid-friesland gezegd(kijk maar in de ganzenfora van afgelopen winter). Hoewel Kleine Rietganzen al sinds 1972 beschermd zijn wordt er in de Sudhoek klandestien jaar na jaar op geknald. Daarvan is al talloze keren aangifte gedaan, maar er wordt kennelijk helemaal niks mee gedaan. Dan houden de mogelijkheden van de burger op. Maar de kadavers spreken boekdelen. Ga maar eens zoeken in het riet bij de slaapplaatsen die ik destijds aan Hans noemde: Kleine Polle en Vogelhoek aan de Morra, Fluessen bij Elahuizen, Ringwiel en het Hop bij Sandfirden en de Aldegaesterbrekken benoorden Sandfirden. Neem een goeie jachthond mee en die wijst je zo de juiste plekken aan. En ook totaal vergane Blaufutsjes zijn aan de toendragansnavelvorm meteen herkenbaar. Feiten, Exact, Jagertje, Feiten! Die proberen jullie te verdoezelen, maar wij vinden ze. Altijd! Overal! Of jullie dat nou leuk vinden of niet!

 • no-profile-image

  Realist

  Zeer terecht dat de AIVD waarschuwt! Er lopen door geslagen gekken rond. Dat er goed met dieren moet worden omgegaan is een must. Maar bij de grote bedrijven is dit bij nijna allemaal zeer goed. In het klein kan niet meer, in het groot met de tevhnische middelen kan dit wel! Daar willen de mensen nog komen werken, anders wil geen mens het meer doen. En is het onbetaalbaar, en hoe duur wordt dan het voedsel?

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje, Als ik om onderbouwing van jou beschuldigingen vraag is dat in jouw ogen zeuren.
  Jij gaat liever bij jagers op visite die het zwijgen er toe doen zodat jij jou vuilspuiterrij onbelemmerd kunt uitbraken.
  Dat zou natuurlijk wat al te gemakkelijk zijn dus ik laat mij door jou het zwijgen echt niet opleggen.
  Het blaadje "Argus" is, ter opheldering voor de andere lezers, een uitgave van de faunabescherming waarvan zowel de inkt als de nietjes natuurlijk niet vals zijn. Nieuwsgeving van het ANP lijkt mij toch wat betrouwbaarder.
  Zie hier het volgende bericht.----------
  Lokspoor zwijnen naar de snelweg is een fabeltje
  De politie verwijst verhalen over het lokken van zwijnen richting de A50 en A28 bij knooppunt Hattemerbroek naar het rijk der fabelen. Uit onderzoek is niets van 'voerlijnen' gebleken, aldus een woordvoerder van de politie maandag. "Ook hebben we niemand kunnen achterhalen die de voerlijnen heeft gezien", aldus de woordvoerder.
  De politie deed onderzoek naar aanleiding van een artikel in regionaal dagblad De Stentor. Hierin meldde Staatsbosbeheer dat ook uitgestrooid voer bij de afslag Nunspeet-Oost was gevonden. Volgens Staatsbosbeheer zouden de daders mogelijk gezocht moeten worden in jagerskringen. Door te zorgen voor extra overlast zouden ze nog meer wilde zwijnen kunnen afschieten.
  De Partij voor de Dieren (PvdD) stelde naar aanleiding van het bericht in de Stentor schriftelijke vragen aan minister Verburg van LNV. ------
  Bron: ANP en groet, J@gertje

 • no-profile-image

  Cas

  En dat is juist het probleem, de criminele activisten werken in kleine groepjes (cellen). Het kunnen zomaar brave (bekende) burgers zijn die als nevenfunctie criminele acties uitvoeren. Ze zijn geïnfiltreerd in bekende en niet criminele dierenorganisaties. Ze zijn de smet op deze organisaties. Er is al heel veel gewonnen als deze organisaties bij zichzelf te raden gaan dat zij niet alleen een broedplaats zijn voor criminele actievoerders, maar ook verzuimen om het criminele gedrag van deze actievoerders keihard te veroordelen. Pas dan had de waarschuwing van de AIVD er nooit geweest.

 • no-profile-image

  geen boer

  ik geloof niet dat Patrick Gentechfree uitgenodigd wordt om te spreken. Dan weet 3 uur later het publiek nog niet wat ie nou eigenlijk gezegd heeft...

 • no-profile-image

  Wim

  Beste subjectieve, belanghebbende Sjonnie, ik heb voldoende bedrijven gezien -gevraagd en ongevraagd- om te weten hoeveel dierenleed er is in de door mij genoemde voorbeelden. Wellicht voor jou niet leuk maar de tijd dat je kinderen dom kunt houden met fabels over de bio-industrie en alle andere dieren-ellende is echt voorbij. Dat nobele organisaties als WakkerDier, Dierenbescherming en PartijvoordeDieren de jeugd de waarheid vertellen over hoe er met dieren wordt omgegaan in bijv de bio industrie, is een uitstekende zaak en zal van kinderen veel bewustere, kritische, diervriendelijke toekomstige consumenten maken.

 • no-profile-image

  ??

  @Patrick volgens jou deugt niks in de wereld.
  Ik geef me koeien en varkens niet pro actief hun hele leven langs antibiotika, je ziet spoken. Dat dingen kunnen verbeteren is zeker, maar is met alles zo. Jij moet de burger in de super maar eens proberen de duurdere stukjes vlees/melk etc te laten kopen, dan maak je een begin.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Laat de AIVD de schoolbesturen maar waarschuwen voor hobbyjagers. Want die indoctrineren op scholen de kinderen met onzinleugens over dat het natuurlijk en nodig is om dieren voor je hobby kapot te schieten. Zij noemen dat faunabeheer. Ik noem dat aanranding en verkrachting van minderjarigen! Een uitvloeisel van het normloze waardendecreet van de kabinetten Balkenende! Sjonnie en Leen, als jullie zulke toon aanslaan dan ben je eerder zélf een extremist. Patrick mag in dit land gewoon voor zijn mening uitkomen. En de AIVD moet eerst maar eens duidelijk maken waarom zij de genoemde organisaties verdacht maakt. Anders dan de autonome criminelen van Dierenbevrijdingsfront e.d. zijn dit normaal geregistreerde maatschappijkritische organisaties. En daar is niets mis mee. Ik zal erop aandringen dat hierover kamervragen gesteld gaan worden. Overheidsdiensten zijn er namelijk niet om kritische burgers plein publiek te criminaliseren!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hola Herkauwer, nogal populistisch die opmerking lijkt me. Voorop gesteld dat ik geen jager ben en nooit zal worden, heb ik een vraag voor je: noem me één school waar een (hobby)jager is uitgenodigd voor zijn verhaal te doen. Wel kan ik je zeggen dat ik gruwel als ik in de (verplichte) schoolboeken lees hoe de landbouwsector wordt neergezet. En jij praat over indoctrineren? Man, kruip in een hoekje en ga je schamen. De grootste indoctrinatie vindt plaats door schrijvers van schoolboeken. Doet me denken aan mijn eigen schooltijd waarbij "een roos van vlees" van die geile viespeuk Jan Wolkers verplichtte kost was. Walgelijk boek, en oh weh als je je beperkte tot het uitreksel. De dames geneerden zich bij de gestelde vragen terwijl de onderwijzer uit de flower power tijd last had van een natte onderbroek. M.a.w. de verzieking en beïnvloeding van de jeugd begint al op jonge leeftijd. Misschien een punt van aandacht voor het (hopelijk) nieuw rechts kabinet: een strengere controle op de juistheid van informatie in leerboeken c.q. leerstof.

 • no-profile-image

  Cas

  @Patrick, natuurlijk mogen dierenactivisten hun verhaal doen op scholen. Net zoals andere partijen dat doen. Maar de AIVD heeft het over ledenwerven/handtekeningen ophalen. Dat heeft niets meer met voorlichting te maken.

 • no-profile-image

  burger

  En kinderen kijken geen tv???? Of andere misleidende advertenties? . Kinderen denken trouwens dat varkens op een boerderij in de modder zitten ipv in megastallen. (dat staat immers nog zo in prentenboekjes) Ik zou zeggen laat altijd de realiteit zien en horen. Maak het niet beter of slechter. En dat geldt voor alle partijen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Herkauwer, gelukkig heeft exact al precies geschreven wat ook ik wou optekenen.
  Het gaat om twee dingen; ten eerste is het flauw dat je iedere keer probeert te scoren als het om (hobby)jagers gaat. Maar het tweede punt, wat ook Exact al aangeeft; noem nou eens een concreet voorbeeld of getal over voorlichting door jagers. En dan je opmerking; "Het spijt me, maar als je iets tegen zulke literaire uitingen hebt dan zegt dat meer over jezelf dan over Wolkers." Je snapt het echt niet hè, maar het zegt inderdaad iets over mezelf. Ik wil niet zulk soort literatuur gedwongen, lees goed herkauwer, gedwongen op mijn bordje krijgen. Snappie vous? En juist door jouw soort opvatting dat "allerlei benepen wereldse vooroordelen en frustraties tot zondig worden verklaard ondanks dat deze in een mensenleven vanzelfsprekend horen te zijn" is dit landje afgegleden tot een maatschappij waar de woorden normen en waarden met een vieze trek om de mond worden uitgesproken. Toen plassen pissen werd, is het gezeik begonnen zeiden de ouwe lui.

 • no-profile-image

  Cas

  @Burger, je hebt gelijk dat de goedbedoelde tegenstanders van de bio-industrie hieronder lijden. Ik denk dat de tegenstanders van de bio-industrie veel meer, dan nu, stelling moet nemen tegen die actievoerders die hun boekje te buiten gaan. Beide groepen tegenstanders lopen nu teveel door elkaar heen. Daar dien je terdege bewust van te zijn. Dat brengt alle tegenstanders schade toe. Je dus blij moeten zijn met de AIVD.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Johan, het is wel wat erg boud gezegd dat dierenactivisten verzetsstrijders zouden zijn. Ik houd om te beginnen al niet van de term 'dierenactivist', omdat die dankzij typen als Volkert van der G en Sjoerd van der W een zwaar negatieve klank heeft gekregen. Bij dierenactivist denkt men tegenwoordig vooral aan Dierenbevrijdingsfront en dergelijk gajes. Die zijn juist een groot gevaar voor de goede zaak van het dierenwelzijn. En zij hebben met verzetsstrijd absoluut niets van doen! Exact, je hebt gelijk, de KNJV staat niet geregistreerd als criminele organisatie. Maar als je hebt gelezen wat Anti Jacht in zijn jaren als bestuurslid daar meemaakte dan houden zij zich wél volop bezig met zaken die op het scherp van de snede ballanceren. Zélf heb ik in het jachtrevier van Alferink, Lulof cum suis, (zijnde bestuur van de KNJV) dat in de noordwesthoek van de Noordoostpolder ligt, zaken vastgesteld en aangemeld die zelfs het nachtelijk duister niet konden verdragen. En die organisatie is dé grote stimulator achter het optreden van hobbyjagers voor schoolklassen! Dat vind ik dus verwerpelijk. Maar ik ben er ook niet voor als goede doelenorgansaties op scholen leden gaan werven. Ik heb erg vaak op scholen natuurvoorlichting gegeven en excursies geleid, maar nog nooit geprobeerd om jeugdleden te werven voor natuurorganisaties. Want zoiets moet vanuit de mens zelf komen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Melkveehouder, ik signaleer in deze fora vooral de structurele misstanden die er op een aantal terreinen bestaan. Het concretiseren daarvan is niet mijn taak, maar die van lieden die daarvoor betaald en door de gemeenschap onderhouden worden. Zoals politici en ambtenaren. Of moet ik soms als waarnemend en verontrust burger alle scholen en leerinstellingen in ons land gaan benaderen om te vragen of er daar misschien jagers ""voorlichting"" komen geven? Het is al erg genoeg dat ik het bestaan van deze onverkwikkelijke smeerlapperij over het voetlicht moet sleuren. Omdat het anders volkomen onbekend zou blijven! Het is met het zedelijk verval in ons land vooral bergafwaarts gegaan nadat Balkenende al aan het begin van deze eeuw over ons allen het Normen en Waardendecreet uitvaardigde. Toen mocht Veerman ineens ongestoord repressief vorderen om hobbydieren van peuters, kleuters, pubers, huismoeders, invaliden, bejaarden en andere kwestbaren bij het grofvuil te zetten en voor hun ogen dood te laten maken. Toen werd het op valse en leugenachtige gronden toegestaan om duizenden bij wet beschermde wilde vogels te vergassen of beestachtig af te knallen. Toen werd de leugen tot wet en dat moesten honderden geitenhouders en hun dieren ervaren. Toen werd er een tot op het bot ondeugdelijke mestwetgeving uitgevaardigd die nog dagelijks als een gesel over de boerenstand raast. Toen werd ons land bij een onwettige oorlog betrokken. Toen werd het tot mode om andersdenkenden te criminaliseren!! Praat me niet van verwording in het taalgebruik, want in mijn jonge jaren hoorde ik niet anders dan vloekende en scheldende boeren.En dan waren pissen en zeiken nog heel onschuldige woordjes. Waarmee ik allerminst wil zeggen dat ik grof taalgebruik gepast vind.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, ik denk dat wij het over veel meer zaken eens zijn dan jij denkt. Het hoofdbestuur van de Koninklijke jagersclub wordt al eeuwenlang bestierd door Alferink en Lulof en bijgestaan door nepecoloog Siebenga en rasintrigant van Hout. Dat soort lui maakt nou juist dat de KNJV als organisatie en de jacht als nobele passie niet te verdedigen vallen. Wij zwengelden in 1993 de zaak tegen de massale ganzenmoord aan de Friese Hoek onder Rutten aan en ik heb daar met mijn blote handen en stevige sprints meer dan 50 ziekgeschoten ganzen gevangen! Is dat iets om fier over te zijn als jager? Ik meen van niet. Ook aldaar zag ik dat men met de kolf van een geweer een te water geraakt haas buit maakte. Het dier poogde tegen de beschoeiing van de brede Ruttense Tocht omhoog te klauteren en werd botweg kapot geslagen. Ook KNJV! Honderd meter daarvandaan zag ik hoe men vanuit de auto op fazanten schoot die op een voerplek in de bermplanting liepen. En tot overmaat ving ik er ook nog een vers aangeschoten Kleine Zwaan! Once upon a time in the NOP-west! Ik verzin niks: het was uitgebreid op het RTL4 nieuws, Tros radio, NRC, Volkskrant en Zwolse krant. Maar dat rapalje gaat gewoon door! Zogenaamd met een Ecologisch Beheerplan! Ecologisch? Me hoela! En het 'Beheer' bestaat volgens Alferink zelf "uitsluitend uit jacht!" Dat Anti Jacht soms zo tekeer gaat vind ik dom en onkies en oproepen tot eigenrichting keur ik hoe dan ook absoluut af. Want niemand heeft het recht om andermans eigendommen te molesteren of te vervreemden.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Sjonnie, wel, de AIVD hoort te observeren, ik verwacht dat daar mensen zitten die dat kunnen. AIVD moet objectief en onafhankelijk zijn en "zien"wat er speelt door de tijd en alle tijdperken heen, het moet generatieverschillen inschatten en overzien. Wel als je goed observeert, weet je dat de kinderen die nu geboren worden, kids, jongeren en jeugd nu eenmaal een iets grotere weerstand heeft voor vlees en melk producten. Hun DNA verdraagt dat een stuk minder, echter ze komen in een wereld/systeem van melk en vlees industrie die manipulatief is in alle lagen van politiek, industrie en die boeren belangenbehartigers. Onbewuste weerstand dus dat zich gaat uiten in vele vormen. Dat zou de AIVD moeten zien, en dus zou zij moeten gaan adviseren dat de vlees, dier en zuivel industrie zich moet aanpassen en politiek dat ook gaat doen.
  Laten we wel zijn Sjonnie, je kunt voor of tegen gentech zijn, maar alleen de marktmacht zou iedereen al zorgen moeten maken, dat is een simpele observatie. Echter ook dat wordt niet gedaan door de AIVD, de politiek, en met name CDA en de boeren belangen behartigers ook niet. Wel dit is van het niveau, zeer ernstig, als je observeert. de vraag is waarom? Zo'n Verburg en die die 41 eerdere CDA kamerleden hebben hebben nog nooit daar iets over gezegd, en dat maakt alles erg cru. Het zegt eigenlijk dat deze marionetten functioneren in een systeem dat zijn eigen wetten en regels legaal gemaakt heeft en wegkijkt, bewust dus, van ernstige zaken en materie. De CDA zijn mensen die ongelofelijk diep gezakt zijn in hun ethiek en moraal. In Belgie is net een onderzoek klaar als het gaat om misbruik door katholieke kerk en haar onderdanen, zie link beneden, dat is van een ander gruwelijk niveau, echter ook niet veel anders dan het bewuste wegkijken voor gentech problemen door corrupte voerhandelaren, boerenbelangenbehartigers die hun werk niet doen, en CDA figuren die kerkdiensten organiseren, en schijnheilig voor in de kerk gaan zitten, maar niets doen als dat zelfde instituut zo ziek, en zo fout is, door angst en bewust wegkijken van problemen. Ik ben bang dat de AIVD besmet is met een virus dat ze corrupt heeft gemaakt aan de vlees en zuivel maffia.
  Misbruik in kerk is erger dan we weten’ http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article3203456.ece/_rsquo_Misbruik_in_kerk_is_erger_dan_we_weten_rsquo__.html

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer kamervragen je moet te veel wiet roken, je grootheid waanzin raakt nu toch wel het toppunt.
  Die genoemde organisaties zijn niet zo aardig als jij nu schrijft, vernielen etc etc

 • no-profile-image

  Wim

  Kinderen kan je niet vroeg genoeg leren wie de echte monsters en criminelen zijn. Dat zijn namelijk de bio- industrielen, de vleesmaffia, de jagers, de broodfokkers, de circussen met dieren, de proefdierlaboratoria en alle andere dierenbeulen. Ik vind het een uitstekende zaak dat kinderen dat wordt geleerd. Ik heb diep respect voor alle mensen die opkomen voor dieren. Van gematigd tot extreem. Want, zolang dierenmoordenaars beschermd worden door wetten die niet deugen, moeten dieren beschermd worden door mensen die voor de wet niet deugen.

 • no-profile-image

  freek

  dus al zou il willen zou ik volgends diverse mensen naar scholen toegaan en leden werven voor zeg mijn Hitler jeugt om dat sommige mensen het met dat doel eens zijn mag dat en zou het gestimuleert worden door de school (ik ben geen rasist) en de kroegbaas en de coffee shop houder op de hoek moeten ook langs kunnen komen en hun verhaal vertellen en vooral hun kant van het verhaal vertellen en de keerzijden belachelijk maken en un-cool

 • no-profile-image

  exact

  Wim toch. Als het zulke nobele organisaties zijn hebben ze 168 - 35 uur (=schooltijd) om kinderen en anderen te manipuleren met hun gedachtegoed. Een school moet zich niet lenen voor wat voor buitenschoolse belangengroep dan ook. Je kunt wel vinden dat je gelijk hebt, het is in ieder geval duidelijk dat niet iedereen dat vindt. Kinderen aanvaarden meesttijds hetgeen op scholen wordt aangereikt als de waarheid. Handen af van scholen dus! We worden al genoeg gemanipuleerd dan wel geïnformeerd via de vele media die ons ter beschikking staan.

 • no-profile-image

  ??

  @Wim " Van gematigd tot extreem. Want, zolang dierenmoordenaars beschermd worden door wetten die niet deugen, moeten dieren beschermd worden door mensen die voor de wet niet deugen."
  Wetten zijn er via democratie gekomen, dus jij bent voor een communistisch systeem of alla Rusland?
  Laat scholen langs gaan naar een varkenshouder/melkveehouder/ maar laat ze ook dan ook leren dat als ze als consument goedkoop willen, dat bepaalde dingen niet kunnen.
  Dus niet eenzijdig lullen WIM.

 • no-profile-image

  Guus

  ik vind het goed dat er maatregelen worden genomen tegen deze gekken. Een tijdje terug
  was er zo eentje bij mij op school, halverwege zijn geouwehoer zijn we met 15 man de klas uitgegaan en gezegd dat ie terug kon komen als hij een keer op een boerderij is geweest. later moesten we bij de rector uit gaan leggen waarom WIJ HEM RESPECTLOOS BEHANDELD HEBBEN. Als er iemand beledigd was dan waren wij het wel!

 • no-profile-image

  de waarheid

  Patrick en Leo zijn erg zelfingenomen types die menen dat hun waarheid de enige is. Laat dit nou net het soort zijn, waar de AIVD terecht op doelt.

 • no-profile-image

  Patrick

  Als ik zo vrij mag zijn om de AIVD te adviseren in haar rol als Veiligheidsdienst.
  Kijk aub naar marktmacht, marktpositie en markt manipulatie van gentech bedrijven, waar burgers en boeren de dupe van gaat worden, en een ernstig gezondheidsrisico is geworden.

 • no-profile-image

  Leen

  Een van die activisten heet dus Patrick.

 • no-profile-image

  gert

  zeker wakker dier !!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder, je zou me onderhand toch goed genoeg moeten kennen om te weten dat ik zulke dingen echt niet uit de dikke duim zuig, maar slechts de naakte waarheid noem. Faunabeheereenheden hebben zich al jaren geleden ingelikt bij schoolbesturen en- voor zover mijn informatie strekt - zijn er landelijk vele tietallen of wellicht zelfs honderden basisscholen en scholengemeenschappen waar hobbyjagers in vol ornaat "voorlichting" komen geven over de noodzaak van gewapend faunabeheer. En kwistig met stickers als 'jacht is natuurlijk' rond te strooien. Daarvoor schijnt men zelfs een vergoeding te krijgen! Ik blijf erbij dat dit een ontoelaatbare manier van indoctrinatie en het valselijk misbruiken van kwetsbare jongeren is. Ik heb er niks op tegen als hobbyisten op themadagen voor scholieren iets over mogelijkheden voor hobbymatige vrijetijdsbesteding vertellen. Bijvoorbeeld over sport, verzamelingen, modelbouw, beeldende kunst, kennis van de natuur et cetera. Maar hobbyjacht is een immorele en verwerpelijke wijze om met dieren en met de natuur om te gaan. Zeker in een overgeurbaniseerd land als het onze. Dat kan en mag niet onder valse voorwendels op scholen ondere kinderen verspreidt worden met het enkele doel om draagvlak voor de hobbyjacht te kweken. Daarom vind ik dat de AIVD, als overheidsdienst, veel beter daarop kan toezien dan brave dierenbeschermers te gaan criminaliseren. FATSOEN moet namelijk ook een overheid DOEN! Wat de pennevruchten van Jan Wolkers betreft: er is niks mis met het boek 'een roos van vlees'. Wat er wél scheef zat aan Wolkers was, dat hij een vreselijke tic van zijn gereformeerde opvoeding had meegekregen en zich daartegen zijn leven lang heeft verzet. Door boeken te schrijven waarin dingen centraal staan die in een mensenleven vanzelfsprekend behoren te zijn, maar die door allerlei benepen wereldse vooroordelen en frustraties tot zondig worden verklaard. Het spijt me, maar als je iets tegen zulke literaire uitingen hebt dan zegt dat meer over jezelf dan over Wolkers. Hij was een brave mens, vrouw en natuurvriendelijke borst die alleen maar zijn fantasie gebruikte en verhalen schreef over zaken waarvan hij een leven lang heimelijk gedroomd heeft. Gerard Reve ging als schrijver veel vérder in zijn zwaar door zijn homofiele aard gekenmerkte boeken, die ook hoog op de vaderlandse literaire werken staan. Het promoten van tegennatuurlijke sexualiteit lijkt mij dan heel wat minder gezond om als verplichte leerstof te dienen. Ook een aartsarrogante poptentaat als Harry Mulisch die in de oorlog is vastgeroest en daarna nog slechts de hemel kon ontdekken, zou wat mij betreft veel eerder van die verplichte literatuurlijst verwijderd mogen worden dan Jan Wolkers. Want Jan Moet!

 • no-profile-image

  de waarheid

  Begint onze herkauwer ineens weer over zijn verfoeide CDA vs. Balkenende vs. Veerman, om zijn pulpboekjes nog maar eens kracht bij te zetten. Je mag best in jouw eigen wereld met jouw eigen mening leven Leo, maar dring die aub niet als de enige waarheid op aan anderen. Je kunt beter bij de Jehova's of de zevende dags adventisten je heil zoeken. Begeef je je gelijk in goed gezelschap van Marianne, Nico en Antoinette. Je supportersclub wordt gelijk groter.

 • no-profile-image

  sjonnie

  Wim, misschien moet je maar pater worden. Kun je blijven dromen in je eigen wereldje! Misschien moet je je maar eerst eens gaan verdiepen hoe het zit en niet alle informatie van 1 partij geloven. Ik weet zeker dat jij nog nooit 1 bedrijf van binnen hebt gezien. Wat een kansloos type blijf je toch.

 • no-profile-image

  Boerin

  Ga naar de Open Dagen van de "Landbouwschool' in Leeuwarden. Je schrikt je de pleuris. Daar is een studie-richting voor activisten ! Maar ja, welke boer gaat met de jeugd kijken ?
  Wat niet weet, deert later.

 • no-profile-image

  Wim

  dat lijkt mij wel wat,aktivist worden in de banenrepubliek van de lagelanden.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Wat een goorspuierij in dit forum zeg. Dus iedereen die opkomt en liefde heb voor de belangen van natuur, landschap en dieren is vanaf nou een extremistische terrorist? Dan praten we vanzelf dus allenig al over een miljoen leden van Natuurmonumenten en drie miljoen van de Postcodeloterij, want die geeft bakken vol geld aan natuur- en dierendoelen. Dan nog een miljoen leden van de Dierenbescherming en honderdduizenden van allerlei andere natuur- en dienenminded clubs. Je komt zo vanzelf al rap op 6 miljoen landgenoten! En die zouden allemaal achter criminelen aanlopen? Laat ik jullie wat zeggen: Er zitten veel meer extremisten bij rechts dan bij links! Kijk maar eens naar de verkiezingsuitslag! En wat die jagers betreft Herkauwer: er bennen gigaveel scholen waar die vuillakken hun smerige praatjes komen verkopen en pro-jachtstickers uitdelen. En weet je waar die meestal op worden geplakt? Kijk maar eens op groene GFT-bakken. Daar hoort die hele jachtsmeerlapperij vanzelf ook in thuis.

 • no-profile-image

  Patrick

  De AIVD leek mij altijd te bestaan uit slimme, vooruitziende mensen, met wijsheid en inzicht, echter ik ben bang dat de AIVD ook erg achteruitgegaan is in haar inzicht en wijsheid. De wereld lijkt sneller te veranderen dan dat de AIVD aankan, dat is jammer, want als ik een land zou leiden zou ik ook een dienst willen hebben als de AIVD, want je wilt toch weten wat er een beetje speelt in het land. Maar ik zou dan wel een wijzere AIVD willen hebben. Kom op AIVD jullie kunnen beter, iets meer inzicht en iets meer wijsheid mag wel verwacht van jullie worden. Als je het niet eens bent dat er lezingen en spreekbeurten wordt gegeven op scholen aan leerlingen alleen, dat zou de AIVD moeten adviseren om de ouders van de leerlingen ook uit te nodigen. Vaak zijn de ouders ook zeer onbewust over voedsel en haar productie processen. Zo kunnen leerlingen en ouder veel leren, en hun eigen mening vormen en daar thuis nog eens rustig samen over praten. Dat lijkt me veel beter en zeer constructief. Zeg nou zelf. Welk ouder zou haar kind bewust slachtafval geven en zeggen, kind dit is gezond? Niemand toch, bij vol bewustzijn? Welke ouder gaat haar kinderen nu vlees geven uit de veeindustrie, dat proactief haar leven lang antibiotica heeft gekregen, en zo een gevaar is voor ouder en kind ivm met resistentie? Niemand toch, bij vol bewustzijn? Welke ouder gaat haar kind nu een stuk vlees geven dat samengesteld is uit tientallen stukjes verzameld vlees van verschillende dieren en zeggen, kind eet maar op, dit is gezond? Welk land handhaaft nu een veeindustrie dat geen fatsoenlijk vlees kan leveren voor de voedsel keten AIVD?
  Is dat niet een beetje verstoppertje spelen AIVD, als je taak observeren is van trends en stroming ipv oordelen over iets wat je verkeerd hebt beoordeeld?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jij hebt zéker de Waarheid niet in Pacht, onzinschrijver. Ik ben herkauwer en ik mag in voorkomende gevallen verwijzen naar wie ik wil. Spotvogel is de enige die zijn nek heeft uigestoken voor de boeren wiens bedrijven volkomen ten onrechte destijds geruimd zijn en die in eigen tijd en op eigen kosten op zoek is gegaan naar de ware achtergronden van dat vreselijke LNV-beleid. Namelijk: ijskoude saneringen over de ruggen van weerloze boeren, hun families en hun dieren. En hij heeft dat allemaal minutieus beschreven! Als jij dat pulp duft noemen dan weet ik wel aan welke kant van de demarcatielijn jij te zoeken bent. En dan nog wat: ik heb absoluut niks met welk geloof dan ook en heb juist een hartgrondige hekel aan verstrengeling van religies met het openbare leven. Ook in dat opzicht schiet je dus een koe van een canard! Salut.

 • no-profile-image

  exact

  Je blijft het maar doen, herkauwer. Afwijken van waar het om gaat: het FEIT dat dierenrechtenorganisaties aan werving doen op scholen. Tot voor kort hield ik het erop dat het slechts om eigen waarneming ging, al stoorde ik me eraan. Blijkbaar meer mensen hadden die waarneming waardoor er voldoende klachten zijn gekomen. TERECHT. Als jouw verfoeide jagersclubjes dit op eenzelfde schaal zouden doen, dan was (doordat 85% van de bevolking een afkeer zou hebben tegen jacht) het aantal klachten hierover niet te tellen geweest. Mede daardoor trek ik je waarneming met aantallen daarover in twijfel. Dus hou op met zaniken. Dat zou je beter ook doen m.b.t. CDA-politici: je repeteert als een dementerende, het heeft niks meer van doen met herkauwen. Wederom hier niet ter zake, maar het is duidelijk dat je je op je kleine dingetje getrapt voelt nu eens een onderwerp is aangesneden dat je niet zo bevalt... Ook jou vriendenkliek is blijkbaar niet geheel vrij van nare trekjes. Of geheel niet...

 • no-profile-image

  exact

  Juist, en dat maakt de strategie van dierenactivisten zo kwalijk. Ze hebben een opinie die op zijn zachtst gezegd niet door de hele maatschappij wordt gedeeld. Laat ze die dan maar uiten via normale media. Dus niet via scholen. Dit werkt indoctrinerend op onschuldige kinderen en daar mogen scholen zich nimmer schuldig aan maken. Trouwens, dat geldt voor ieder omstreden thema. Dus niet alleen lezen, nu ook nog eens begrijpend lezen...

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Burger, kun je me buiten de landbouw nog andere sectoren noemen die door het houden van landelijke open dagen, sky boxen en webcams het publiek zo gedetailleerd het proces laten kijken? Ik ben het met je eens, maak het niet beter of slechter. Daarom een verzoek aan je; stop eens met vuil spuierij, en beperk je tot de feiten. Trouwens, jij bent geen afspiegeling van de doorsnee burger. Gisteren nog een goed gesprek gevoerd met een consument die enkel biologisch voedsel koopt. Haar stelling was dat het de consument is die het welzijn van de dieren bepaald, en de boer in de tang zit door het koopgedrag van "de burger". Een regelrechte verademing om dit te horen uit de mond van rechtschapen medeburgers. Het deed me gewoon goed. Dit is wat anders dan hypocriete geluiden van koopjesjagers met een schuldgevoel die hun verantwoording afschuiven. Jij hoort daar m.i. ook bij!

 • no-profile-image

  oplettende

  Veel kinderen en ook volwassenen denken dat hun stukje vlees uit de vleesfabriek komt.
  En diezelfde kinderen en volwassenen weten niet eens dat je voor dat stukje vlees een dier moet doden.
  Als iedere burger in Nederland 2 euro per kilo vlees meer wil betalen zou ieder varken in de modder kunnen liggen.
  Dierenextremisme hoort daarentegen niet op scholen verkondigd te worden en gelukkig weten mijn kinderen wel beter.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, Jan moet zeg je. Dat is je mening, prima. Verder heb je het over tientallen, wellicht honderden voorlichtingsbijeenkomsten. Daar zit hem de overdrijving: Noem er tien en je bent een hele vent en honderden, ja, dat is dus uit je duim gezogen. Van mij zou niet moeten mogen, net als het toelaten van 'brave dierenbeschermers'. De aangehaalde betiteling is van jou en die kan ik moeilijk onderschrijven. Die lui werven op een agressieve manier leden en kinderen om te gaan collecteren. Door het hersenspoelen met eenzijdig gedachtengoed via de scholen trappen de kinderen er massaal in en wordt gecollecteerd in de wijken door kinderen die dat zelfs helemaal niet zelfstandig en alleen mogen. De manier waarop ze dit aanpakken is heel kwalijk, doch effectief. Daarom: AIVD, goed zo! Het gaat hier zeker niet om honderd acties, maar om een landelijk opgezette indoctrinatiecampagne. Gelukkig zijn er nog wakkere mensen. Nogmaals: er staan genoeg media en informatiekanalen open om je gedachtengoed te uiten en mensen daarvoor warm te maken. Ik wil alleen dat kwetsbare en simpel te beïnvloeden kinderen gevrijwaard blijven van ronselcampagnes. Dat je in dit verband over jagers begint vind ik trouwens flauw. Blijf jij nu ook eens bij onderwerp + aanleiding in plaats van op je stokpaardjes te gaan zitten.

 • no-profile-image

  burger

  Ik heb het artikel gelezen. 'Dierenactivisten' proberen voorstanders/leden te werven voor hun partij. De bio-industrie probeert dit ook, niet op school maar in de media.

 • no-profile-image

  oplettende

  Een half jaar geleden werd ik in het winkelcentrum aangesproken door een dame van wakker dier.
  ---Meneer, bent u ook tegen dieren mishandeling?---
  Jazeker mevrouw
  __ Wilt u dan een handtekening zetten tegen de bio industrie?---
  Nee mevrouw want een boer mishandeld zijn dieren niet.
  ---Ja maar die dieren zitten allemaal in veel te kleine hokjes---
  Nou mevrouw, Nederland heeft zeer strenge welzijns eisen wat hoge kosten met zich meebengt maar de boer moet wel concureren tegen de rest van de Europese boeren, waar dierenwelzijn ver achter loopt.
  ---Dat weet ik maar daar moet ook nodig wat aan gebeuren---
  Nou mevrouw dan verdoet u hier uw tijd en moet u naar Polen om daar uw praatje te verkopen.
  Zo eindigde dit gesprek.
  Als je kinderen op school ook zo benaderd worden deze op een valselijke wijze beïnvloed.
  Goed dat de AIVD hier voor waarschuwd.

 • no-profile-image

  koetje

  Weer eentje van de dvd-generatie Johan?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact, ik herhaal nog maar eens dat het volkomen zéker is dat er op veel plaatsen op scholen door jagers onder het mom van voorlichting jachtpromotie onder leerplichtige minderjarigen wordt bedreven. Maar om dit cijfermatig te kunnen onderbouwen zal ik contact met de onderwijsinspectie opnemen. Komt tijd, komt duidelijkheid dus! En als het is zoals ik denk dan zal de politiek er niet omheen kunnen om dit kwaadaardige gezwel ten spoedigste te verwijderen. Terug naar de strekking van het artikel waarover dit forum gaat: ik heb meen ik duidelijk gezegd dat ik tegen iedere vorm van onwettig handelen ben en daaronder valt ook het ronselen van minderjarigen voor onwettige of laakbare praktijken. En al helemaal als dat tijdens lesuren op scholen plaatsvindt. Maar nogmaals: de in het artikel genoemde organisaties zijn voor zover mij bekend geen criminele groeperingen. De PvdD en de Dierenbescherming evenmin. En aan onterechte hetzevorming is er in dit land absoluut geen behoefte. Zeker niet als die van overheidswege wordt aangestuurd!

 • no-profile-image

  gerard

  @johan, geweldig, ik lig helemaal in een deuk, hoe verzin je het?
  wel triest dat je zo laagdunkend doet over de verzetstrijders door ze te vergelijken met zulke lui.

 • no-profile-image

  exact

  Nog even dit: vorig schooljaar was er werving van kindcollectanten t.b.v. de dierenbescherming. Nu heb ik niets tegen de dierenbescherming en het zijn de beroerdsten niet, maar ik vind gewoon dat ze via andere wegen hun best moeten doen. Kinderen alleen de straat op sturen met een collectebus is volgens mij ook nog eens onwettig. En burger, nog een laatste poging: Juist omdat er al een stortvloed aan massacampagnes voor allerlei doelen is moeten de scholen ten allen tijde gevrijwaard worden van enige vorm van indoctrinatie en 100% zuiver onderwijs nastreven zonder enige vorm van politieke of maatschappelijke beïnvloeding. De acties van dierenorganisaties en - vooruit dan maar herkauwer - jagersclubjes moeten gewoon niet mogen.

 • no-profile-image

  leen

  Vorig jaar was er ook zo'n hype omdat er roofvogels werden vergiftigd met verboden landbouwgif, wat horen we daar nog over? Nadat een rechter heeft beslist dat de hierover aangespannen zaak tegen de vermoedelijke dader geseponeerd moest worden.Had deze misschien ook banden met de jachtcombinatie??
  Dus je eigen druk maken om dierproeven, het bloed vanzelf allemaal dood hier in Nederland.

 • no-profile-image

  Katja Wipstaart

  Spotvogel, herkauwer, Jan, Leo, it's all the same and in the game.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, je hebt in ieder geval de beste plaat ter wereld voor je hoofd. Ben je ergens uniek in, zeg. Voor de rest hou ik niet zo van dat zelfbenoemde superieure van je. In mijn dialect haal ik je er zo uit als buitenstaander. Dat is volgens mij overal zo. Kwestie van haarfijne details die je niet kent als je er niet in opgegroeid bent. Verder: ga lekker in je kloffie info vergaren om al je beweringen te staven. Blijft dat het door jouw techniekjes subjectieve beweringen blijven en dat maakt je verhaaltjes zo flinterdun.

  Waar je overigens ook grootmeester in bent is het verleggen van de discussie. Na mijn oproep om het bij dit onderwerp te houden, ga je weer over jachtclubjes praten. Dat blijf ik flauw vinden, je krijgt genoeg onderwerpen waarmee je je stokpaardjes kan berijden. Als het er met promotie van jachtclubs zo aan toe gaat zoals je omschrijft dan heb ik alle vertrouwen in het werk van de AIVD. Dat ze dierenrechtenorganisaties op de vingers tikken is door de FEITEN een lust. Zo is het en zo hoort het.

 • no-profile-image

  burger

  Cas, organisaties gaat die zich niet aan de wet houden, mogen natuurlijk zeker geen lezingen houden. Dat ben ik met je eens, maar het meerendeel betreft natuurlijke gewone legale organisaties. Om daarvoor als aivd nu voor te gaan waarschuwen vind ik echt overdreven. Daardoor worden ze meteen als extremist afgeschilderd. En voor melkveehouder, die mij zonder mij te kennen beschuldigd van koopjesjagen, ik eet met mate vlees en altijd biologisch.

 • no-profile-image

  burger

  Exact, lekker realistisch ben jij dat je denkt dat je alle media voor kinderen wel even uit kunt schakelen. Verder ben ik ook geen voorstander van het op school promoten van wat voor mening dan ook, maar het gaat me te ver dat de aivd hiervoor gaat waarschuwen. Legale dierenorganisaties worden weer als extremisten gezien.

 • no-profile-image

  Thijs

  Jagers zijn er voor wild beheer! Zij doen zeer goed werk, de wild stand moet goed beheerd worden. Anders is de schade die ze aanrichten niet te overzien. En daarbij nog dat ze elkaar afmaken en spreek maar niet over de besmettelijke dier ziekten die uitbreken en er geen dier meer overblijft!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je wel Fleur. Die Ebben is een uit de klei getrokken Eigenheimer met een kort lont, dat hij onder zijn neus gevrot heeft. Als je hem tegenspreekt dan veranderd hij in een kruising tussen Bildtstar en Rode Pipo. Met bruinrot! Daarom komt hij tenslotte ook uit Groeningen. Opperdoezen als hij zijn feitelijk niet te pruimen en ze zouden dat schurftige Bintje beter naar Malta verbannen. Jij schakelde door die Pofpieper op benen over op rijst, maar ik werd juist een liefhebber van aardappelpuree. Dat hoeft niet herkauwd te worden!

 • no-profile-image

  exact

  Joh, het maakt me allemaal echt niks uit. Als jij iemand kan betrappen op strafbare zaken, ga je gang. Dat herkauw ík nu al wekenlang. Voor mij hoeft die mevrouw ook niet steeds over de kerk te kletsen, maar heel veel pijn doet ze er niemand mee. Je hebt een bloedhekel aan alles wat CDA is, je trekt je plan er maar mee. Lullig voor je maar als de voorgestelde minderheidsregering niet door zou gaan, dan hebben ze linksom het CDA weer nodig. Dat zei ik maanden terug al. Links pruimt het CDA niet, blijft voor hen over VVD of PVV. Gaat lekker. Dat stelletje linkse huichelaars heeft er helemaal geen zin in om verantwoordelijkheden op zich te nemen en geeft vervolgens iedereen de schuld. Stelletje hypocrieten. Heus, je vindt ze overal. Jammer voor je. En ach, of jagers nu jagers zijn of faunabeheerders, hoe belangrijk is dat nu eigenlijk. Ik kan bedenken dat je er indertijd een heel ander plaatje bij zag, maar de zaken zijn redelijk praktisch opgelost. Gelukkig maar. Like it or not!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Rotgansjagertje nogmaals, ik ben niet Anti Jacht maar tégen jachtmisstanden, machtsmisbruik en feitenverdraaiing. En een pummel ben je zélf. Nog een lompe ook! We zullen eens zien wat er gaat gebeuren als ons dossier over ongehoorde indoctrinatie door jagers op basisscholen, binnenkort aan een aantal kamerfracties wordt voorgelegd. Ik kan je nu al een aantal grote fracties opnoemen die hier een heel zwaar punt van zullen gaan maken. Niet de godvrezende partijen natuurlijk, want die tillen niet erg zwaar aan allerhande vormen van geestelijk of fysiek kindermisbruik! Terwijl ik dit schrijf zie ik een overbuurvrouw haar gft-bak aan de straat zetten. Op die groene container zitten al een hele tijd groene stickers met leugens over de jacht. Die onversneden jachtpropaganda kreeg haar zoontje op school. Van een jager! Ze moeten nog maar even blijven zitten, want bewijsmateriaal mag niet vervreemd worden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt makkelijk praten Kees. Ik schrijf zojuist in het forum 'politie neemt 130 fazanten in beslag' dat jagers niet op de landelijke vrijstellingslijst staan omdat er nog maar amper 20.000 van rondsjokken in ons land! Maar feitelijk heb jij gelijk, want jagers noemen ganzen al een 'plaag' als er ergens een paar honderd van die diertjes zijn. Zo bekeken lijdt ons land dus onder een uit de hand gelopen jagersplaag. Een soort ongedierte dus eigenlijk! Dank je, want zo had ik het nog niet bekeken. Ik ga meteen de Wet Ongediertebestrijding erbij googelen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, hierover zijn we het dus roerend eens en dat doet mij oprecht goed. Ik kreeg meerdere keren lafhartige dolksteken in de rug van lieden die ik als strijdmakkers (v/m) beschouwde. Dat doet dubbel pijn!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, ik heb absoluut geen 'bloedhekel aan het CDA' maar ik kan slecht tegen huichelaars en dat soort lieden komen er nu eenmaal in die politieke groepering procentueel meer voor dan elders. Maar geloof me: met links loop ik ook niet weg en ik heb dikwijls juist meer sympathie voor eerlijke rechtse politiek dan voor het onbetrouwbare halfslachtige van zogenaamd progressief links. Dat alles laat onverlet dat er rond de jacht en het faunabeheer helemaal niks redelijk opgelost is. Sterker: nog nooit eerder was het zulk een mess! Daarom kijk ik reikhalzend uit naar de komst van een heel bataljon Dierenpolitie!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe, uiteraard houd ik mij verre van zaken die ik anderen verwijt en zal ik mij nooit schuldig maken aan indoctrinatie van minderjarigen. Ik sprak gistermiddag honderden volwassenen - jong en oud- en vond het amusant dat op de vraag "wilt u misschien een stukje kip of biefstuk op basis van soja en tarwe proeven?" heel vaak met enige zichtbare schrik of afkeer werd gereageerd. Maar iedereen was enthousiast over de smaak en de kwaliteit en was van mening dat het product in alle opzichten als een verrijking van het keuzenpakket voor de bewuste consument beschouwd kan worden. Zélfs een ZLTO-vertegenwoordiger vond het een heel smakelijk en kwalitatief prima product. Dat zegt toch wel iets dacht ik? Overigens viel het ook op hoeveel mensen - andermaal oud en jong - al zijn overgeschakeld op een geheel of grotendeels vleesvrije leefwijze. Want laten we nou eerlijk zijn: voor een gezond leven hoeft vlees helemaal niet! Paling overigens evenmin!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zojuist op RTL-Boulevard! Albert Verlinde presenteerde het Soyes-product en at met smaak!

 • no-profile-image

  exact

  En natuurlijk ontken ik dat honderden (kun jij wel tellen?) faunavoorlichters zich 'inlikken' op scholen. Kom gewoon met feiten, meneertje. Daar kun je de discussie mee aan. Niet met gezwets en in fora zwellende cijfers. De feiten met dierenrechtenorganisaties zijn geconstateerd en vastgelegd en doorgegeven. Super. Hopelijk wordt er ook normaal handhavend tegen opgetreden. Dat mag wat mij betreft breeduit in het nieuws dan. Het al altijd bestaande andere, maar weggefrommelde, gezicht van betreffende organisaties. Mensen zijn gelukkig nuchter genoeg om het vervolgens op zijn juiste waarde te beoordelen.

 • no-profile-image

  spuit

  Geënceneerde vuilakkerij. Slecht incasseringsvermogen, herkauwer. Feiten man, daar draait alles om en daar kan AIVD wat mee. Gelukkig maar. De rest is gezwets.

 • no-profile-image

  exact

  Zolang je niks onrechtmatigs onderneemt pas je er maar goede mouwen aan. Zorg dat ze een beetje bij je outfit passen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje ik hoop dat je de goede politici in den haag weet te vinden. Op die website staat onder Kliklijn Jachthutten namelijk inderdaad een overzichtje van enkele door actievoerders illegaal omver gehaalde jachthutten. Maar ik betwijfel ten zeerste of Harry Voss daartoe heeft opgeroepen. Want hij is altijd op zoek naar illegale praktijken, juist om daaraan Rechtens een einde te maken! Hij ontdekte de illegale wildkansel bij het Cerviduct Woeste Hoeve, hij ontdekte de door jagers kapot gemaakte raster met lokmaisspoor over de drukke A50 naar een particulier fussilladeveldje bij knooppunt Hattemerbroek. En hij vond een hele rits uit de baarmoeder gesneden biggen op een klandestiene afschotplek van een bekende Veluwse jager! Ikzelf zoek altijd naar overtuigend bewijs voordat ik iets plein publiek bekend maak. Dus voordat jij flaters gaat slaan: deze website bestaat al jaren en straks staat jouw solide hut er beslist ook op. Want net als van Dekamarktbaas en Bunkerhutschieter Siem Kat in de Filisteinse Polder onder Egmond aan den Hoef, zal ook jouw bouwwerk ooit virtueel te bewonderen zijn. Geinig hé?

 • no-profile-image

  J@gertje

  Jawel herkauwertje,
  Harry is altijd op zoek naar illegale praktijken.
  Zo stond er een tijd lang een filmpje op zijn website van 2 gasten op een motor die met een kettingzaag een wildkansel omver haalden.
  Daar heeft hij vast heel lang naar gezocht want dat is behoorlijk illegaal te noemen.
  Naar dat vermeende lokmaisspoor is door de politie gelijk een onderzoek ingesteld en daar bleek dus geen sprake van te zijn.
  Raar toch?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, ik blijf het oerstom en contraproductief vinden om op zo'n manier bezig te zijn en je hebt mij nooit iets anders horen zeggen dan "blijf met je poten van andermans spullen af."Je hoeft het niet met mij eens te zijn maar ik gebruik altijd kloppende feiten en verzin er geen dingen bij om zaken zwaarder te laten wegen of mooier te maken. Want ik ben voor alles onderzoeker, waarnemer en verslaglegger! Je hebt gelijk dat het internet prachtige mogelijkheden biedt voor uitgebreide archiefvorming en deze fora vormen dan ook documenten die ik allemaal integraal op sla. Mijn uitgeefster is razend enthousiast over het eerste manunscript van het Zwartboek en had een superidee. Omdat dubbelloopsuitgerust ultrarechts en dito poeporanje Nederland als rode draden door bijna alle verhalen lopen, stelde zij voor om het boek als drieluik in de modekleuren rood, wit en blauw uit te brengen. En dat alles in een stemmig zwarte verzamelhoes waarin de drie banden prachtig bijeen gehouden worden. Ik ben nu bezig om de thema's van die drie afzonderlijke delen te bedenken en bijeen te zoeken. Je zult versteld staan!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Och herkauwertje toch,
  Dat begrijpende lezen ook al geen sterk punt is bij jou zal ik je niet verwijten.
  Maar voor alle duidelijkheid, dit bericht was gepubliceerd door bureau ANP en dus niet door de stentor.
  De stentor publiceerde juist het valselijke bericht dat jagers de zwijnen wel naar de snelweg hadden gelokt en dat zonder enig bewijs zo later bleek
  Toen de redactie daar later op aangesproken werd verhulde deze zich jammerlijk in stilzwijgen.
  Mijn grafsteen hoef jij later echt niet voor mij schoon te spuiten met jouw mobile hogedrukreiniger hoor.
  Als er in jouw leven nog wat schoon te spuiten valt, zou ik eerst met jouw eigen straatje beginnen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  fleur roosen

  Beste Herkauwer, dank voor alles wat je voor de natuur en voor die goede mensen in Klein Vortum doet. Maar pas alsjeblieft op met die Ebben, want dat is een crimineel. Heeft ook hier aardappelvelden liggen. Sinds ik dat weet eet ik alleen nog rijst.

 • no-profile-image

  exact

  Flinterdun en loos. Spuit elf zegt het, ik denk het. Wat ik bedoel: als je met onomstotelijke wetsovertredingen komt, dan wordt daar gewoon op gehandhaafd. Misschien vind ik het wel flauw van je dat je je daarna beroept op een politiemacht die er niks aan wilt doen. Waar mensen met iets bezig zijn, lopen er altijd wel die over de schreef gaan. Ook bij jagers en verenigingen. Dat wil niet zeggen dat dat alledaagse gebruiken zijn. Als dat wel zo is, dan moet je dat bloot leggen en aangeven. Ik dacht dat je slimmer was, maar bij deze heb ik het je nog eens duidelijk gemaakt. Ook de vergelijking met stinkende vis heb je niet gesnapt. Infiltreer maar lekker hoor. Misschien zijn er wel ongelofelijke domoren die er nog intrappen ook. Maar ook dat is eerder uitzondering dan regel. Dan nog, je doet je best maar, zo veel onwettige handelingen worden niet uitgevoerd.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, ik wou dat er een paar honderd diertjes waren die dagelijks jouw bankrekening alleen maar bedreigden. Dan wel een rekening waar net genoeg op staat om van te leven. Jagers met ongedierte vergelijken is trouwens volstrekt ongepast en siert je niet. Ik zou je opmerking daarover humoristisch vinden als ik niet wist dat je het werkelijk meende.

 • no-profile-image

  koetje

  Ach ieder zijn meug,maar waar komt die soja vandaan?

 • no-profile-image

  exact

  Sommige mensen hebben dan ook totaal geen smaak. Anderen ook weer niet, getuige de programmakeuze. RTL-boulevard..., help!

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Houd je erbuiten Jagertje, je verstoord een belangrijk geheim proces in de haute couture voor beschaafde buitenmensen. Daarbij kan jouw glibberige sterrenschot gemist worden als een jager met kiespijn!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Harry is ligt inmiddels al een tijdje bij de bij de AIVD onder de loep en heeft wijselijk een aantal ophitsende berichtjes en filmpjes van zijn site gehaald.
  Zie zijn volgende bericht van eentijdje geleden-------------
  De Stentor 7 april 2009
  APELDOORN - Volgens de AIVD zijn er de afgelopen periode op het terrein van de jacht meerdere incidenten geweest. Behalve handtastelijkheden tussen jagers en actievoerders wijst de inlichtingendienst op vernielingen van jachthutten.


  Dat gebeurt mede aan de hand van een overzicht van locaties op internet, stelt de dienst.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Sorry jagertje, ik vergat bijna om jou te antwoorden. Ik ga morgen in de Keistad aan Zweitse vragen of er geen nazorgbonus voor trouwe KNJVleden aan het lidmaatschap van de club gekoppeld kan worden. Dan kan ik in de toekomst mijn hogedrukreiniger op stal laten als ik weer eens een memorytour over de Eeuwige Schietgebedsvelden ga maken. Het is me toch wat bij de Stentor. Riooljournalistiek! Misschien helpt het als je een klacht bij Wegener indient?

Laad alle reacties (162)

Of registreer je om te kunnen reageren.