Redactieblog

1 reactie

Zuivelprijzen internetveiling dalen opnieuw

De zuivelprijzen op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra zijn opnieuw gedaald.

De zuivelprijzen op de internationale internetveiling van de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra zijn opnieuw gedaald. De prijs voor volle melkpoeder daalde met 7,7 procent naar 2250 euro per ton. Het prijsniveau is hiermee op het laagste niveau in 11 maanden. De prijs is hiermee al 25 procent lager dan de piek in april.

De prijs voor melkvet daalde met 7,6 procent naar 3.255 euro per ton, terwijl de prijs voor mager melkpoeder met 8,9 procent daalde naar 2.096 euro per ton. Fonterra gaat mogelijk de verwachte uitbetalingsprijzen voor melkveehouders in Nieuw-Zeeland naar beneden bijstellen als gevolg van de dalende zuivelprijzen.

Paul Grave van de internetveiling voorziet dat de prijsdaling vooral het gevolg is van negatief sentiment op de markt. "De stemming is nu slechter dan de voorgaande maanden." De Nederlandse zuivelmarkt reageerde niet direct op de internetveiling. De prijs voor vol verstuivingsmelkpoeder daalde wel, maar de prijs voor mager melkpoeder steeg met 3 euro naar € 218,00.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    voer wordt duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.