Redactieblog

282 x bekeken

Zeeuwse investeringen landelijk gebied op schema

De provincie Zeeland ligt op schema bij de investeringen in het landelijk gebied.

Van het investeringsbudget landelijk gebied (ILG) is een kwart uitgegeven en voor een ander kwart zijn juridische verplichtingen aangegaan. Dat blijkt uit de tussentijdse rapportage van de provincie.

Zeeland heeft 250 miljoen euro ILG-budget. Met bijdragen van de provincie zelf en de Europese Unie komt het totale budget op 330 miljoen euro. Hiervan is inmiddels 160 miljoen besteed, onder andere aan zeven landinrichtingsprojecten en veertig gebiedsgerichte projecten. Voor de landbouw zijn de geldstromen onder andere gebruikt voor het inrichten van stortplaatsen voor suikerbieten, en voor het inzaaien van bloemrijke akkerranden.

Provincie Zeeland verwacht alle afgesproken doelen van ILG voor 2013 te kunnen realiseren, met uitzondering van de aanleg van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS). Daarvoor is extra geld nodig voor de grondverwerving.

Of registreer je om te kunnen reageren.