Redactieblog

206 x bekeken

Voorzitter kampeerboeren heeft boter op zijn hoofd

Wildgroei stopt de boerencamping. Er komen er teveel.

Voorzitter Rikus Weggemans van de Vereniging Kampeerboeren (VeKaBo) luidt de noodklok.Hij heeft echter boter op zijn hoofd. Hij klaagt erover dat de bezetting deze zomer desastreus is. Gewoon omdat het aantal boerencampings te groot wordt. Dat maakt de spoeling dun.

Rikus Weggemans geeft ook een aantal ooraken van de wildgroei. Zo zijn er nogal wat boeren, die begonnen met de camping als tweede
tak, die hebben verheven tot eerste bron van inkomsten. De landbouwtak wordt afgestoten. Dat betekent in feite dat het geen boerencampings meer zijn, maar gewoon voormalige boeren, die een camping exploiteren.

Eén van die oud-boeren is Rikus Weggemans. Hij verpacht zijn land aan de buurman en heeft als hoofdvorm van bestaan de camping. Dat is zijn goed recht, maar maakt hem als voorzitter van de VeKaBo volkomen ongeloofwaardig. Als hij roept dat er teveel boerencampings komen en dat sommigen zelfs een grote tuin bij een woonboerderijtje al aanduiden als boerencamping, dan moet hij de hand in eigen boezem steken.

Hij is immers geen boer meer. Hij heeft wel een camping. Dat is geen boerencamping meer. Daarom kan hij moeilijk als voorzitter van de kampeerboeren blijven fungeren. Voorzitterschap, van welke vereniging dan ook, begint bij geloofwaardigheid. En die heeft Weggemans verloren.

Of registreer je om te kunnen reageren.