Redactieblog

379 x bekeken

RIVM: resultaten onderzoek brand Brabant vanmiddag

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht aan het eind van de middag de resultaten van het onderzoek naar de gevolgen van een brand in Standdaardbuiten te kunnen rapporteren aan de gemeente Moerdijk.

Eerder deze week brandde een schuur met onder andere machines en kunstmest uit, waardoor er mogelijk gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Hierdoor adviseert de gemeente gewassen voorlopig niet te oogsten en gewassen die direct na de brand zijn geoogst apart op te slaan. Dit geldt ook voor de melk van koeien die in de omgeving in de wei hebben gelopen.

Het RIVM heeft voor het onderzoek monsters genomen van lucht, water, gras en luchtstof. Ook zijn veegmonsters genomen om de hoeveelheid as te bepalen. "Het analyseren van deze monsters kost tijd. Daarom verwachten we pas aan het eind van de middag te kunnen rapporteren aan de gemeente", aldus een woordvoerder van het RIVM.

Of registreer je om te kunnen reageren.