Q-koorts onderzoek twee maanden vertraagd

De Evaluatiecommissie Q-koorts heeft opnieuw meer tijd gevraagd voor haar onderzoek.

Volgens voorzitter Gert van Dijk kan het eindrapport niet eerder dan op 22 november verschijnen. Oorspronkelijk moest het onderzoek nog voor het zomerreces zijn afgerond. Nadat de Tweede Kamer had gevraagd om behalve het functioneren van overheidsinstanties ook de betrokken private partijen onder de loep te leggen, werd de deadline verschoven naar 1 september.

Dat blijkt echter niet haalbaar. In een brief aan het kabinet schrijft Van Dijk dat de commissie in de zomervakantie zelden in voltallige samenstelling kon vergaderen. Bovendien kost het ordenen en analyseren van de nieuwe gegevens veel tijd, stelt de voorzitter. Hij zegt het benodigde uitstel te betreuren, maar noodzakelijk te achten. Landbouwminister Gerda Verburg heeft daarmee ingestemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.