Redactieblog

276 x bekeken

Pfizer boekt fors meer winst

De winst van het Amerikaanse farmaciebedrijf Pfizer is in het eerste halfjaar met 9 procent gestegen naar 1,87 miljard euro (2,47 miljard dollar).

Dat blijkt uit de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf. De omzet van het bedrijf steeg in het tweede kwartaal met 58 procent ten opzichte van het tweede kwartaal 2009, van 11 naar 17,3 miljard euro. De omzet uit diergeneesmiddelen steeg in het tweede kwartaal met 38 procent naar 676 miljoen euro (893 miljoen dollar).

De Amerikaanse farmaciegigant nam in oktober 2009 het bedrijf Wyeth over en werd daarmee het grootste farmacieconcern ter wereld. Het bedrijf maakte recent bekend de Nederlandse productielocatie voor diergeneesmiddelen in Weesp te gaan sluiten. Uit oogpunt van kostenbesparing wordt de productie verplaatst naar bestaande productielocaties elders in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.