Redactieblog

1 reactie

Pachtprijzen België vrijwel stabiel

De pachtprijzen voor landbouwgrond in België zijn in 2009 vrijwel stabiel gebleven.

Dat blijkt uit een overzicht van het Belgische bureau voor de statistiek. In 2009 werd gemiddeld 215 euro per hectare blijvend grasland betaald, terwijl de kale pachtprijs voor bouwland op 229 euro per hectare lag. De hoogste pachtprijzen liggen in de provincie West-Vlaanderen. Hier ligt de pachtprijs voor bouwland op 313 euro, terwijl voor blijvend grasland gemiddeld 306 euro per hectare per jaar wordt betaald.

In de Waalse provincie Luxemburg zijn de pachtprijzen met 136 euro voor bouwland en 135 euro voor blijvend grasland het laagst. De pachtprijzen in België zijn in 2009 12 procent hoger dan vijf jaar geleden en 25 procent hoger dan in 1999. In Nederland zijn de pachtprijzen met gemiddeld 474 euro per hectare in 2008 aanzienlijk hoger.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    De overheid is hier dan ook niet meer dan een ordinair incassobureau. Over normen en waarden gesproken...

Of registreer je om te kunnen reageren.