Redactieblog

441 x bekeken 1 reactie

Nertsen vrijgelaten in België

In het Belgische Aalter zijn op een nertsenbedrijf duizenden nertsen vrijgelaten.

Bij een controleronde in de avonduren zag de nertsenhouder twee mannen met bivakmutsen weglopen, meldt de Belgische nieuwssite Vilt. Omdat de veehouder er snel bij was, zijn slechts 300 tot 400 dieren van de 7.000 nertsen op het bedrijf ontsnapt.

Marnix Van Laecke, voorzitter van BEFFA, de Belgische vereniging van pelsdierhouders, reageert boos. "Dit is duidelijk het werk van dierenrechtenactivisten. Zondag zijn op mijn bedrijf twee mannen opgepakt nadat ik ze in mijn stallen had betrapt. Zij waren foto’s aan het maken van de nertsen en hadden ook materiaal bij van andere nertsenhouderijen", weet Van Laecke. De mannen werden meegenomen door de politie, maar werden na 2 uur vrijgelaten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    asja

    'Freedom is in the air'! Eerst Griekenland en nu Belgie. Dierenactivisten zitten kennelijk overal. Pelsdierhouders zullen niet rustig kunnen slapen en ze moeten investeren in beveiliging, camera's, hekken. Verzekering zal niet blij zijn, want dit soort bedrijven zijn eigenlijk 'onverzekerbaar' . Immers geen maatschappelijk draagvlak en de buren knijpen een oogje toe als er bij de buurman nachtelijk bezoek is, want de vliegen en stankoverlast zijn zij meer dan beu!

Of registreer je om te kunnen reageren.