Redactieblog

1090 x bekeken 1 reactie

Mobiele mestscheider met capaciteit 100 kuub per uur

Loon- en mestdistributiebedrijf Verkooyen heeft een mobiele mestscheider ontwikkeld met een capaciteit van 100 kuub per uur.

Daarmee is de mestscheider volgens Verkooyen de grootste mobiele scheider ter wereld. "We ervaren dat steeds meer veehouders tegen het probleem aanlopen dat ze mest moeten afvoeren vanwege de fosfaatnormen, terwijl ze de stikstof uit de bedrijfseigen mest nog goed kunnen gebruiken. Door de drijfmest te scheiden kunnen ze de dikke, fosfaatrijke, fractie afvoeren en de dunne, stikstofrijke fractie, op eigen land aanwenden", zegt Christ Verkooyen.

De mestdistributeur ontwikkelde en bouwde de mestscheider met zes vijzelpersen inclusief voorraad- en afvoerbak. Doordat alle pompen variabel instelbaar zijn kan zowel dikke als dunne mest gescheiden worden en kan ook ingesteld worden hoe droog de dikke fractie moet worden. "De scheider is te vervoeren met een containervrachtwagen. Ook zit er een aggregaat op", legt Verkooyen uit. Veehouders kunnen de mest voor € 1,50 per kuub laten scheiden.

Foto

Eén reactie

 • Güllebank

  Wir kaufen den Mist wenn er trocken ist ab Bauer.
  Güllebank Weser-Ems
  Bonrechtern 94
  49429 Visbek
  info@guellebank.de
  www.guellebank.eu

Of registreer je om te kunnen reageren.