Redactieblog

317 x bekeken

Miltvuur treft bizons in Canada

Een derde van de bizonstapel van een bedrijf in het Canadese Saskatchewan is getroffen door miltvuur.

Dertig van de negentig dieren zijn dood als gevolg van de besmetting. Het ministerie van landbouw roept veehouders in het gebied op om hun dieren met spoed te vaccineren tegen miltvuur. De variant die op het bizonbedrijf is aangetroffen is erg agressief. "De dieren zien er gewoon normaal uit, en twee uur later zijn ze dood", aldus Greg Douglas, de hoogste veterinair van het ministerie van landbouw.

De besmettingen komen voort uit de overstromingen in het gebied in mei en juni van dit jaar. Hierdoor zijn de sporen van miltvuur, ook wel anthrax, aan de oppervlakte gekomen. In 2006 waren er in het gebied ook ernstige problemen met anthrax. Toen gingen meer dan 800 runderen en bizons dood door de ziekte.

Of registreer je om te kunnen reageren.