Redactieblog

5 reacties

'Kunstmestprijzen stabiel ondanks hogere graanprijs'

De kunstmestprijzen gaan ondanks de stijgende graanprijs niet omhoog.

Dat verwacht de Zwitserse bank Credit Suisse. De bank voorspelt 'normale' kunstmestprijzen voor het komende seizoen. "Bemesting vormt nu 19 procent van de totale kosten van akkerbouwers. Normaal is dit 16 procent van de totale productiekosten. Het is voor producenten lastig de kunstmestprijzen te verhogen, omdat ze onder deze omstandigheden het risico lopen dat bij prijsstijgingen minder kunstmest wordt verkocht", aldus analisten van de Credit Suisse in een analyse van de wereldmarkt.

Meestal stijgen de kunstmestprijzen met de graanprijzen mee, omdat boeren meer graan willen telen en de vraag naar kunstmest toeneemt. Credit Suisse verwacht echter dat de kunstmestprijzen in de tweede helft van het jaar op een 'normaal' prijsniveau blijven. Die verwachting is gebaseerd op het huidige prijsniveau van graan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Inderdaad Gerrie, we gaan regelrecht op een mesttekort af.

 • no-profile-image

  john

  en om het nog een beetje te kunnen corrigeren drijfmest zeugen met 2 kg p2o5 en 3 kg n.

 • no-profile-image

  down under

  Gratis af te halen, drijfmest code 52. Gegarandeerd 5 kg P2O5 en 10 kg N. Tel 06-12345678

 • no-profile-image

  gerrie

  Kun je zien hoe gek het mensdom is. Mestoverschot???

 • no-profile-image

  c

  Ik heb alvast voor het volgende seizoen al alle kunstmest vastgelegd bij de handelaar Met een voorschot! 2 jaar terug grepen de fabrikanten de boer naar de keel, nu zullen ze subtieler zijn en de portemonnee viseren. Landbouwers, de beste interest zal niet op de bank zijn, maar wel meststoffen, NU kopen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.