Redactieblog

Konijnenhouders komen tot nieuwe afzetmogelijkheid

De zuidelijke- en oostelijke coöperaties van konijnenhouders Den Demer en Afzetgroep Noord-Oost Nederland hebben met vleesproducent Aarnink in Deventer een nieuw concept ontwikkeld voor de afzet van konijnenvlees op de Nederlandse markt.

"De Nederlandse consument eet weinig konijnenvlees. Met de productie zoals konijnenmedaillons, gegaarde achterbouten, wokvlees en andere snelklaarproducten willen we meerwaarde geven aan ons hoogwaardig konijnenvlees", legt voorzitter Sjef Lavrijsen van coöperatie Den Demer uit. De merknaam is Lapin Rosta.

De producten zijn ontwikkeld en klaar om in de winkel te komen. Het samenwerkingsverband is nu in gesprek met retailers over de afzet.
Nederlands konijnenvlees is geproduceerd onder de hoogste welzijnseisen, omdat in Nederland een welzijnsverordening geldt. ”Voorwaarde van het Lapin Rosta-label is dat er alleen hoogwaardig Nederlands konijnenvlees in verwerkt is”, zegt Lavrijsen.

De consumptie van konijnenvlees in Nederland is vooral tijdens het wildseizoen rond Kerst en Pasen. Met Lapin Rosta wil men jaarrond de consumptie stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.