Redactieblog

1 reactie

Export varkensvlees in juli 13 procent lager

De export van varkensvlees uit Nederland was afgelopen juli op het laagste niveau in de laatste zes jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Productschap voor Vee en Vlees en Eieren (PVE).

In juli werd 51.998 ton varkensvlees geëxporteerd. Dat is 13 procent minder dan in juli 2009. Met name de export naar Frankrijk is dit jaar met 34 procent minder fors lager dan in 2009. De export naar de belangrijkste afnemer, Groot-Brittannië, was in juli met 12.111 ton 2 procent hoger dan in 2009. De export naar Italië was 20 procent lager op 6.846 ton en Duitsland nam met 6.923 ton 13 minder vlees af dan in juli 2009. De export naar Griekenland was 4 procent hoger met 8.724 ton.

In juni en juli kampte de markt voor varkensvlees met een gebrek aan vraag naar vlees. Dit resulteerde in een forse prijsdaling van 14 cent per kilo geslacht gewicht in een periode van drie weken. Dit gebeurde in juni. In juli werden bovendien weinig varkens geslacht. Door een hittegolf was de groei uit de dieren, wat leidde tot minder aanbod.

De tendens in juli staat in contrast met het totale beeld van de export van varkensvlees in 2010. Die ligt dit jaar 7 procent boven het niveau van 2009. Tot en met de eerste week van augustus werd uit Nederland 476.629 ton varkensvlees geëxporteerd. Groot-Brittannië is met 101.802 ton de grootste afnemer.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ron

    Dus als het goed is zijn in NL 13% meer slachtingen geweest? Ik denk dat er gewoon geen vlv zijn. Iedereen heeft gewoon geladen alleen door warme weer veel minder aanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.