Redactieblog

13 reacties

Charme-offensief van jonge boeren

Jonge agrarische ondernemers uit Noord-Brabant beginnen in samenwerking met Nederland Bloeit een charme-offensief voor de agrarische sector.

"De agrarische sector komt de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Dit doet pijn, zeker bij de agrarisch ondernemers van de toekomst", zegt het BAJK. De jonge ondernemers vinden dat in de berichtgeving vaak maar een klein stuk van het verhaal wordt belicht.  "De rest van het verhaal, waarmee wij meerwarde bieden aan de maatschappij, moeten wij als sector meer uitdragen", vindt het BAJK.

Om zoveel mogelijk jonge boeren te mobiliseren en aan het denken te zetten begint BAJK samen met Nederland bloeit het project 'Goed Bezig!'. Hierbij worden ondernemers uitgedaagd om de wereld te laten weten hoe ze hun bedrijf runnen. Bij het project worden ook trainingen gegeven bij de BAJK-afdelingen en op agrarische opleidingen in Noord-Brabant. Hierbij leren de cursisten hoe ze de trots voor hun bedrijf kunnen uitstralen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Kijk zo moet het LTO, goed initiative

 • no-profile-image

  Michel, Agrarische Jongeren Texel

  Zeer goed initiatief, de burger dichter bij 'het product' brengen. Goed bezig.

 • no-profile-image

  katja

  Dus ik moet mij nu charmant door boerse jongeren laten overhalen om bioindustrievlees te gaan eten? Nee dank je, mijn portie ligt al in de bak van Fikkie! En deze actie vind ik ook een BAK. Maar ik kan er eigenlijk niet erg hard om lachen!

 • no-profile-image

  john

  een supermodel wat op tv ik lekkere worst verorberd bij de bbq doet wonderen... :-D. Ik ben zo knap omdat ik elke dag vlees eet zegt ze dan en het komt allemaal goed.

 • no-profile-image

  patrijs

  De jonge boeren zien ook wel in dat het eeuwige zielige geklaag niet meer helpt.
  Daarom proberen ze het nu met het charme offensief van de boerinnen,die vertellen hoeveel liefde ze toch wel voor hun vee hebben.
  Feit blijft dat Brabant MEGA volgepropt ,MEGA volgestront wordt met varkens ,geiten en kippen,en dat na de Q koorts de volgende ziekte op de loer ligt.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Voor een incontinente lafbek die zich met zijn zielig aanhangseltje achter de naam van Kanjer Herkauwer verstopt, heet ik gewoon Katja Oudshoorn.

 • no-profile-image

  john

  goede zet om jonge ondernemers te leren dat bij het voeren van een bedrijf niet alleen veel dieren hebben en een hoge productie halen belangrijk is maar er ook zeker aandacht besteedt moet worden aan de maatscappij om ons een.. vroeger met 500 vleesvarkens en 120 zeugen ging dat natuurlijk stukken makkelijker dan nu met 400 zeugen en 3000 vleesvarkens. Dit is ook wat er spaak is gelopen.. Kijk maar eens hoeveel families er zijn waar geen boer te vinden is binnen 2 generaties! Dit wordt alleen maar meer. Dus er wordt op feestjes niet meer over het boerenleven gepraat, er wordt minder op boerederijen gekeken en dus ook minder verder verteld. Deze taak hebben we er als ondernemer dus ook bij gekregen. Presentaties op scholen, een kraampje op de markt, en bord bij de ingang van het bedrijf, ramen waar men naar de dieren mag kijken.. er is van alles mogelijk maar we moeten het wel doen!

 • no-profile-image

  gert

  Er wordt ontzettend tegen boeren aangetrapt door sommige politieke partijen maar ook ook door de bureaucratie van de overheid,bv. de perceelsregistratie,dit is je reinste pesterij

 • no-profile-image

  ??

  Katja jou inbreng op dit forum heeft totaal geen waarde vooral dat je gewoon meerdere namen gebruikt, kan je gewoon niet op het kappersforum blijven, waar je geen niveau hoeft te hebben, waar jij dus goed past?

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Ach gut, ons zielige spotvogeltje Katja van den Berg is ook weer ontwaakt.

 • no-profile-image

  arend

  als brabant nou volgepropt zou worden met stinkende groenlinks georeenteerde SP ambtenaren welke met hun gesupsudieerde melkertbaan over de rug van het bedrijfsleven lopen te parasiteren,dan zou dit een milieuschandaal zijn welke de olieramp in USAmerika velemalen zou overtreffen.

 • no-profile-image

  katja

  Patrijs, jij begrijpt er alles van. Die gefrustreerde boerenpubers maken van het aloude liedje Good Luck Charm van Elvis Presly een impotente houseversie getiteld Bad Luck Harm!

 • no-profile-image

  anti

  En door spotvogels! Gert,dr

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.