Redactieblog

317 x bekeken 2 reacties

Boeren onderzoeken faillisement Biogreen

Een groep varkenshouders van Biogreen gaat het faillissement van de coöperatie onderzoeken.

”We willen er wat meer over weten en kijken of alles volgens de regels is verlopen. Om dit te onderzoeken schakelen we een advocaat in”, zegt Theo Duteweerd namens de varkenshouders.

De ondernemers willen met het onderzoek in ieder geval bewerkstelligen dat het mestafzetcontract dat de boeren met Biogreen hebben gehandhaafd blijft en dat het pilotproject van de kunstmestvervangers wordt voortgezet. Dat laatste lijkt het geval.

Voor het mestafzetcontract hebben de varkenshouders grote zorgen. ”We hebben eind 2009 contracten gesloten voor het afzetten van varkensmest voor de komende acht jaar voor 11 euro per kuub. Door het faillissement is dit contract volgens de nieuwe eigenaar niet meer geldig. Dat zou betekenen dat de vergister gevuld kan worden met varkensmest uit Noord-Brabant, waar meer betaald moet worden voor de mestafzet dan hier in de regio”, zegt Duteweerd.

Daarmee is de doelstelling van de vergister, het verwerken van mest uit de regio, volgens hem weg. ”Bovendien hebben omwonenden van de vergister hun bezwaren ingetrokken omdat die onderdeel zou zijn van de regionale kringloop.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jansen

    Zelfd liedje als met Mestburo Oost, een grote oplichting bende

  • no-profile-image

    goede tijden

    We beginnen weer van vooraf aan met de soap. Jan Schokker, voormalig DB'er NVV werd geroyeerd vanwege onenigheid met rest DB. Wordt vervolgens de kartrekker van Coöperatie Biogreen met 50 boeren. Schip strandt, faillissement, Theo Duteweerd huidig DB'er NVV neemt als lid coöperatie Biogreen de wapens weer op.

Of registreer je om te kunnen reageren.