1 reactie

Blokkade Oekraïne leidt tot miljoenenschade

De blokkade van Nederlandse vrachtwagens met bloemen en planten aan de grens van Oekraïne kost de sector mogelijk miljoenen euro’s.

Dat schat voorzitter Herman de Boon van de branchorganisatie van groothandelaren VGB.

De Nederlandse ambassade in Kiev inventariseert op dit moment de precieze omvang van de problemen. Mogelijk treft de blokkade ook andere producten, maar welke is nog niet duidelijk. De ambassade heeft betrokkenen verzocht om radiostilte zodat het conflict zo snel mogelijk langs diplomatieke lijnen kan worden opgelost.

Waarom Oekraïne de vrachtwagens tegenhoudt, is niet bekend. Mogelijk vindt de douane de bedragen op de facturen van de exporteurs te laag. Sinds het land lid is van de Wereldhandelsorganisatie mag het geen hoge invoerrechten meer heffen. Door handelaren te dwingen hun prijzen te verhogen, zouden zij die gederfde inkomsten willen compenseren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    G.J.Klumpenhouwer

    Deze aktie loopt al een paar weken is er al reaktie van Ministerie van Buitenlandse zaken ?.

    Onze afnemers in Oekraine zijn ook heel zwaar de dupe.

Of registreer je om te kunnen reageren.