Redactieblog

382 x bekeken 8 reacties

Wakker Dier: 2010 rampjaar wat betreft stalbranden

Het aantal stalbranden is tot en met 13 juli dit jaar al bijna net zo hoog als het totaal aantal stalbranden in 2009.

Dat meldt Wakker Dier. De organisatie spreekt van een rampjaar.

Tot en met 13 juli gingen dit jaar 10 varkens- en pluimveestallen in vlammen op. Hierbij zijn 117.510 dieren omgekomen. Dit is meer dan in 2009, toen 117.510 dieren omkwamen bij branden. In 2008 en 2006 kwamen jaarlijks meer dan 200.000 stuks vee om bij branden. In vijf jaar zijn meer dan 500.000 dieren omgekomen bij stalbranden.

Afgelopen week brandden drie stallen uit met daarin 875 varkens, 75.000 legkippen en 18.000 vleeskuikens. Wakker Dier voert al geruime tijd actie om de brandveiligheid in stallen te verbeteren. De organisatie voert een juridische procedure over de regelgeving over brandveiligheid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Ik zit lekker in een nieuwe en frisse varkensschuur. Heerlijk: eten en drinken wanneer ik wil en over het klimaat heb ik geen reden tot klagen. Ik heb het zelfs beter dan die dieren club ergens in hun kantoortje in het westen des lands.

  ik als varken heb meer medelijden met zielige hondjes en katten die voor de vakantie lekker gedupt worden in natuurgebieden of door de wc doorgespoeld worden.....

 • no-profile-image

  eerlijk

  Och wat zal erger zijn stikken in laten we zeggen hooguit 10 min of eerst maanden verrekken van de honger of nu dorst en dan alsnog dood gaan en dit onder dwang. De in de stallen gehouden dieren komen om door een ongeluk niet door niet goed behandelen!!!

 • no-profile-image

  Brandpreventie-specialist

  Kom nou toch, een sprinkler in een stal!
  helpt helemaal niks behalve dat een deel van de stal misschien niet afbrand. nou en? Repareren en op de zelfde voet verder? Dieren zijn allang gestikt en door stress al kapot. Nee, affikken die handel en opnieuw bouwen maar dan met brandklasse 1 materiaal en brandveroorzakers lokaliseren en afdekken. karbanaatje wel wat duurder maar dan bereik je meer. Stel een kip brand, sprinkler gaat aan. Kip vliegt van angst al brandend door de stal, 2e sprinkler gaat aan. Kip vliegt verder, 3e sprinkler gaat aan. WEG WATERDRUK...
  Beter materiaal en oorzaak trachtten te elimineren, veel effectiever.

 • no-profile-image

  gerard

  geen enkele bescherming voor de dieren. geen sprinkler installaties, geen vluchtroutes. eens te meer een bewijs hoe de bio-industrie de hel op aarde is voor dieren! Hoe meedogenloos zijn de reacties. Dit zegt alles over de mentaliteit van boeren.

 • no-profile-image

  ??

  Ze volgen het forum zeker met de discussie.
  Hellaas gebeurd dit ipv de aantal zou de vraag kunnen zijn wat zijn de oorzaken.

 • no-profile-image

  Veluwse Boer

  Deze Sjoerd heeft samen met de Fortuyn moordenaar boeren afgeperst en dreigt nu de supers in Nl af. Het is zwak dat grote zakenmensen zich door deze bandiet laten afpersen, afdreigen en noem maar op. En de boeren? Die lachen maar een beetje en ondernemen geen tegenactie. Dus werken ze zelf mee aan hun ondergang zij het op een passieve wijze.

 • no-profile-image

  Frank

  MENSEN het is heel gemakkelijk!

  wanneer de consument en dé inwoners van nederland ff iets meer betalen voor hun stukje vlees komt er morgen bij ons in de stal meteen een sprinkler installatie.

  de koper van het stukje vlees is zichzelf te stom af om voor de kilo knallers te gaan. Ik heb het beste met mijn dieren voor maar er moet wel een fatsoenlijke boterham verdient worden en dán ben ik in staat verregaande maatregelen te nemen inzake verdere optimale dierwelzijn en brandpreventie

 • no-profile-image

  lekker

  Wakker dier steek die stallen zelf aan. Ze misbruiken ieder ding om boeren maar kapot te maken

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.